Cum vrea unul dintre cei mai bogați oameni să transforme cea mai mare mahala din India într-un „oraș de clasă mondială”

02 Iul. 2024, 12:45
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
02 Iul. 2024, 12:45 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Când Masoom Ali Shaikh a venit în Mumbai în 1974, terenul unde s-a stabilit el era „doar un pârâu fără drumuri și cu gunoaie peste tot” – acum, Dharavi a devenit una dintre cele mai mari mahalale din Asia. Localnicii se tem că vieților lor sunt amenințate de planurile foarte ambițioase ale unuia dintre cei mai bogați oameni din lume, care vrea să transforme întreaga zonă într-un „oraș de ultimă generație și de clasă mondială”, care va arăta că „secolul XXI aparține Indiei”, relatează CNN.

Dharavi, care a apărut și în filmul Slumdog Millionaire („Vagabondul milionar”) câștigător la Premiile Oscar în 2008, este un labirint haotic plin de mici întreprinderi la toate colțurile, de la brutării, la măcelării și frizerii.

Toate aceste magazine servesc o populație de aproximativ 1 milion de oameni care trăiesc la grămadă în clădiri înghesuite și alei strâmte.

Mulți dintre ei sunt imigranți și artizani care au venit din alte părți ale Indiei ca să își câștige existența în această mahala care se întinde pe o suprafață de 200 de hectare.

Aceste întreprinderi produc venituri anuale de 1 miliard de dolari și sunt o sursă esențială de trai pentru multe familii. Unele dintre ele au trăit în Dharavi de mai multe generații.

Shaikh a venit aici din statul indian Uttar Pradesh și a deschis un atelier de pantofi cu care a reușit să își susțină familia timp de mulți ani, reușind chiar să deschidă un al doilea atelier pentru fiica lui.

Mahalaua se confruntă cu o serie lungă de probleme, inclusiv aglomerație extremă și mizerie. Mulți dintre localnici nu au acces la apă curentă sau toalete curate și suferă de diverse boli.

În unele zone prost aerisite, praful plutește permanent în aer și fumul se răspândește de la atelierele din apropiere.

Totul s-ar putea schimba, însă, dacă miliardarul și magnatul infrastructurii Gautam Adani, care l-a detronat pentru scurt timp pe Jeff Bezos de pe locul doi în topul celor mai bogați oameni din lume în 2022, va reuși să își ducă planurile la capăt.

„Un nou capitol de mândrie și intenție a început. Este o șansă istorică pentru noi să creăm un nou Dharavi al demnității, siguranței și incluziunii”, a scris Adani într-un mesaj pe site-ul companiei sale, după ce a câștigat dreptul de a dezvolta zona în 2022.

Adani a promis că va „crea un oraș de ultimă generație și clasă mondială care va reflecta o Indie renăscută, sigură pe sine și în creștere care își găsește un loc nou pe scena globală, întrucât secolul XXI aparține Indiei”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Iul. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Iul. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Administraţia Naţională (AN) Apele Române a anunţat vineri că România a solicitat majorarea debitului de apă eliberată din barajul Stânca-Costeşti, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s, pentru o perioadă de 7 zile.

”În urma solicitării părţii române, grupul operativ tehnic de la acumularea Stânca-Costeşti a aprobat şi executat majorarea debitului evacuat din acumulare, de la 38 mc/s la circa 60 mc/s pentru o perioadă de 7 zile. Partea română şi cea din Republica Moldova vor monitoriza situaţia debitelor afluente (care intră în acumulare) în vederea pregătirii manevrelor ulterioare,” a transmis ANM Apele Române, potrivit news.ro.

Instituţia a precizat că reparaţia conductei prizei de rezervă de la barajul Stânca-Costeşti a fost finalizată, asigurând astfel resursele de apă necesare atât pentru alimentarea cu apă a judeţului Botoşani, cât şi pentru irigaţiile deservite de această sursă.

Din cauza secetei severe, mai multe zone din România se confruntă cu probleme în furnizarea apei, în peste 290 de localităţi fiind impuse restricţii. Majorarea debitului de apă evacuată din barajul Stânca-Costeşti este o măsură esenţială pentru a face faţă acestei situaţii critice şi pentru a asigura necesarul de apă pentru populaţie şi agricultură.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău