Cumpără un borcan de miere și #AJUTĂUNCOPIL. Campania lansată de Victoria și Eugen Sobol, Stupina din Codrii Moldovei

02 Dec. 2021, 10:39
 // Categoria:  // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Dec. 2021, 10:39 //  //  Dumitrita Culiuc

Victoria și Eugen Sobol din satul Bravicea, Călărași, fondatorii Gospodăria Țărănească „Sobol Eugen Ion” cunoscută sub numele de Stupina din Codrii Moldovei, au lansat campania de caritate #AJUTĂUNCOPIL. Această campanie are drept scop să ajute 10 familii numeroase și social vulnerabile din localitate. Oricine se poate alătura acestei campanii prin procurarea unui borcan de miere de 3 litri ( sunt două borcane a câte 1,5 litri) în sumă de 400 de lei, din această sumă 100 de lei vor fi donați.

Campania #Ajută un copil

De aceste donații vor beneficia de 10 familii numeroase și din familii social vulnerabile. Potrivit lui Eugen Sobol, 38 de copii vor primi donații sub formă de rechizite, cărți și alte obiecte necesare pentru școală.

„În dependență de suma acumulată vom decide care va fi suma pentru fiecare familie.”

Pentru această campanie sunt pregătite 100 de borcane de miere, ceea ce ar însemna o sumă de 10.000 de lei care vor fi donați.

„În cazul în care stocul va fi epuizat mai avem și alți parteneri care se vor alătura campaniei.”

Lansarea acestei campanii a fost posibilă datorită producției bogate de miere din acest an și va fi un mic ajutor pentru copiii din familiile defavorizate în contextul sărbătorilor de iarnă.

„Ne apropiem de sărbătorile de iarnă și trebuie să fim mai buni, să-i ajutăm și pe cei de lângă noi. De asemenea, la rândul meu provin dintr-o familie numeroasă și uneori aveam nevoie de ajutor, iar acum încercăm să ajutăm noi alți copii în limita posibilităților. Și nu în ultimul rând, acest an a fost unul roditor și avem mai multă miere, În acest mod putem menține prețurile și ajuta copiii .”, a declarat Eugen Sobol pentru Bani.md. 

În fiecare săptămână, de obicei sâmbătă sau duminică, Stupina din Codrii Moldovei efectuează livrări și la Chișinău. Livrarea este gratuită de la 200 de lei, chiar și în afara campaniei.

Istoria „Stupina din Codrii Moldovei”

Istoria Stupina din Codrii Moldovei a început în urmă cu 8 ani, pe timpul când Victoria și Eugen erau studenți. Pentru a se lansa au investit banii obținuți din salarii, care, din spusele lui Eugen Sobol salariile erau de 4000 de lei, bani care le ajungeau și pentru gazdă în Chișinău, întreținere și procurau utilajul necesar. Așadar, începutul a fost destul de greu. Mai târziu am aplicat la programul „Start pentru tineri” și planifică să aplice și la altele pentru a se dezvolta. 

„Istoria afacerii noastre a început cu doi tineri îndrăgostiți. Soția a absolvit Colegiul Financiar Bancar și are studii în contabilitate, eu am studiat apicultura la Bubuieci. Astfel, am lansat o afacere de familie, care are deja 8 ani.”

La moment, cei doi tinere au în grija lor în jur de 100 de familii.

Realitatea Live

23 Ian. 2022, 14:17
 // Categoria:  // Autor:  Lupu Eduard
23 Ian. 2022, 14:17 //  //  Lupu Eduard

În contextul deciziilor aprobate de către Comisia Teritorială Extraordinară de Sănătate Publică (CTESP) din raionul Orhei, Guvernul Republicii Moldova vine cu câteva precizări importante: deciziile anunțate de către CTESP Orhei sunt nule, iar derogarea de la deciziile Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) sunt o încălcare a legii.

La data de 21 ianuarie curent, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei s-a întrunit în ședință, iar membrii acesteia au venit cu decizii care contravin cu cele aprobate la nivel de țară, ceea ce este un abuz. Deciziile CTESP Orhei prin care se permit în continuare desfășurarea procesului de studiu în cadrul instituțiilor de învățământ general și a instituțiilor extrașcolare cu prezența fizică a elevilor și desfășurarea fără restricții a evenimentelor publice și de evenimentelor de familie cu participarea unui număr mare de oameni, sunt nule.

Doar Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) este autoritatea care stabilește regulile în situația de criză creată de pandemia COVID-19. Din componența acesteia fac parte conducători ai mai multor instituții ale statului implicate în gestionarea pandemiei, medici epidemiologi și specialiști în medicină clinică. Fiecare decizie este discutată, argumentată, raportată la experiența altor țări, dar și la recomandările organizațiilor internaționale, cum ar fi Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Comisiile Teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică (CTESP) sunt comisiile la nivelul autorităților locale. Hotărârile CNESP sunt obligatorii pentru CTESP.

Guvernul a dispus ca instituțiile specializate ale statului să verifice legalitatea tuturor acțiunilor întreprinse de CTESP Orhei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău