De ce nu este voie de dormit în timpul decolării și aterizării avionului. Trebuie să știi asta!

06 Mai 2021, 11:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
06 Mai 2021, 11:34 // Au Bani //  MD Bani

Ce fac de obicei oamenii într-o călătorie lungă? Nu contează dacă este un drum cu mașina, cu trenul sau cu avionul, desigur, majoritatea alege să doarmă. Dar, ca și în altă parte, există un mic „dar”, în special, pentru zborul cu avionul.

Nu ar trebui să adormiți imediat ce vă simțiți confortabil pe scaunul aparatului de zbor. Iată motivele pentru care poți amâna somnul în avionul care decolează și aterizează.

Despre congestia urechii în timpul zborului

Nu este un secret faptul că atunci când un avion decolează, câștigă rapid altitudine, presiunea din cavitatea urechii și presiunea atmosferică se schimbă dramatic.

Timpanul este sub presiune puternică, iar lumenul trompei lui Eustachian devine mult mai îngust. Pur și simplu, datorită acestui proces și a micilor metamorfoze la o persoană, apare un sentiment de congestie a urechii.

Dacă urechile sunt „umplute” prea mult, atunci apare o durere cumplită, care este foarte greu de suportat de o persoană, capul începe să se rotească, sângerarea din nas poate curge, timpanul este amenințat, deoarece poate fi deteriorat. Deteriorarea membranei duce la pierderea auzului.

De ce să amâni somnul

Deci, de ce nu poți adormi? Faptul este că, dacă adormiți, nu veți putea face nimic în legătură cu congestia urechilor, pentru a reduce presiunea asupra membranelor. Mușchii care vor trebui să mărească lumenul trompei Eustachian nu vor fi activați. Acest lucru va avea un efect foarte negativ asupra aparatului auditiv general.

Sfatul nostru: faceți-vă confortabil pe scaunul dvs. în avion, așteptați câteva minute până când decolați și apoi dormiți cu liniște sufletească.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău