De ce nu este voie de dormit în timpul decolării și aterizării avionului. Trebuie să știi asta!

06 Mai 2021, 11:34
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
06 Mai 2021, 11:34 // Au Bani //  MD Bani

Ce fac de obicei oamenii într-o călătorie lungă? Nu contează dacă este un drum cu mașina, cu trenul sau cu avionul, desigur, majoritatea alege să doarmă. Dar, ca și în altă parte, există un mic „dar”, în special, pentru zborul cu avionul.

Nu ar trebui să adormiți imediat ce vă simțiți confortabil pe scaunul aparatului de zbor. Iată motivele pentru care poți amâna somnul în avionul care decolează și aterizează.

Despre congestia urechii în timpul zborului

Nu este un secret faptul că atunci când un avion decolează, câștigă rapid altitudine, presiunea din cavitatea urechii și presiunea atmosferică se schimbă dramatic.

Timpanul este sub presiune puternică, iar lumenul trompei lui Eustachian devine mult mai îngust. Pur și simplu, datorită acestui proces și a micilor metamorfoze la o persoană, apare un sentiment de congestie a urechii.

Dacă urechile sunt „umplute” prea mult, atunci apare o durere cumplită, care este foarte greu de suportat de o persoană, capul începe să se rotească, sângerarea din nas poate curge, timpanul este amenințat, deoarece poate fi deteriorat. Deteriorarea membranei duce la pierderea auzului.

De ce să amâni somnul

Deci, de ce nu poți adormi? Faptul este că, dacă adormiți, nu veți putea face nimic în legătură cu congestia urechilor, pentru a reduce presiunea asupra membranelor. Mușchii care vor trebui să mărească lumenul trompei Eustachian nu vor fi activați. Acest lucru va avea un efect foarte negativ asupra aparatului auditiv general.

Sfatul nostru: faceți-vă confortabil pe scaunul dvs. în avion, așteptați câteva minute până când decolați și apoi dormiți cu liniște sufletească.

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău