DE CE nu sunt bogat? 10 motive care vă împiedică să deveniți milionar

12 Mart. 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
12 Mart. 2021, 07:00 // Au Bani //  Fetco Veronica

Mereu te întrebi de ce încă nu ai ajuns bogat? Dar te-ai gândit vreodată că cauza poate fi chiar în tine? Iată 10 dintre motivele pentru care încă nu ai devenit bogat.

1. Nu faci planuri

Încercați să răspundeți cât mai specific la întrebările: Ce aștepți de la viață? Ce ai vrea să faci în cinci ani? Ce venit ai vrea să ai? Unde ai vrea să lucrezi? Ce ar trebui de făcut pentru asta? Dacă nu aveți planuri, sunt mari șanse ca ani mai târziu să vă regăsiți în același punct ca acum.

2. Credeți în miracolele financiare

Încetați să mai credeți că există miracole financiare. Chiar dacă și există ele se întâmplă foarte rar. Începeți să acționați și numai credeți în povești precum că în urma unui curs veți deveni miliardar. Pe lângă toate informațiile pe care le aveți, mai trebuie să  munciți.

3. Căutați motive, nu oportunități.

Este convenabil și plăcut să dai vina pe guvern, pe familie sau prieteni pentru problemele tale financiare. Dar tu însuți ești responsabil pentru viața ta. Îți poți petrece întreaga viață în disperare și invidie sau poți încerca să faci ceva.

4. Nu înveți

Fără a te dezvolta nu vei avea succes, indiferent de domeniul în care activezi. Cunoștințele pe care le ai acum nu vor mai fi actuale și peste câțiva ani. Iată de ce este important să continui să înveți.

5. Ești leneș

Steve Jobs a spus că trebuie să lucrezi nu 12 ore, ci cu capul. Cu cât ai mai mult succes, cu atât este mai scumpă ora ta. Aceasta înseamnă că lucrul din greu este încă profitabil.

Fii mereu deschis spre activitățile care îți aduc venituri suplimentare și nu îți fie lene să mergi la un interviu de angajare. Nu veți obține milioane, dacă pur și simplu veți aștepta.

6. Ai ales cercul social greșit

Orice mediu creează dependență. Dacă ești înconjurat de oameni pasivi, neinteresați, și tu vei deveni așa. Când comunici cu oameni de succes, îți este mai ușor să crezi că realizarea a ceva este real: ai exemple în fața ochilor tăi. Începi să acționezi, să te îmbunătățești, pentru că toată lumea din jurul tău o face.

7. Ai atitudine negativă față de veniturile mari

Este greu să-ți dai seama că s-ar putea să nu te îmbogățești niciodată. Prin urmare, sunt create diverse apărări psihologice care ar trebui să netezească această nedreptate: „Nu poți câștiga bani mari prin munca cinstită” sau „Banii nu sunt fericire”. Se spune că sunt bogați, dar răi, iar eu sunt sărac, dar bun. Și, de asemenea, fericiți, în timp ce oamenii bogați suferă.

De fapt, aceste atitudini creează bariere care te fac să ratezi oportunități. De exemplu, vă este teamă când vi se promite un salariu mare că probabil va trebui să faceți ceva ilegal. Aceste unități interioare nu sunt întotdeauna ușor de recunoscut. Dacă veți renunța la ele, posibilitatea de a câștiga mai bine va crește.

8. Nu îți gestionezi bugetul 

O gestiune corectă a bugetului te poate ajuta să economisești. Iar economiile te pot ajuta să ajungi la independență și stabilitate financiară.

9. Nu știi cum să comunici

Dacă nu știi să comunici politicos, atunci tu însuți trântești ușile bogăției în fața ta. Comunicarea te va ajuta să menții relații stabile cu clienții, partenerii și cu colegii de serviciu.

10. Nu sunteți gata să vă asumați riscuri

Dacă ar exista instrucțiuni clare despre cum să te îmbogățești rapid și fără riscuri, probabil toți oamenii plecați peste hoatre vor fi în țară. Toată lumea ar folosi aceste sfaturi și  și-ar fi asigurat o viață decentă.

Dacă vrei să obții succes și mai mulți bani, riscurile sunt peste tot. Chiar și tranziția la un loc de muncă mai bine plătit este plină de consecințe: este posibil să nu vă înțelegeți cu șeful și să nu treceți perioada de probă. Ce putem spune despre afaceri și investiții.

Nu va fi simplu și sigur. Dar cei care își asumă riscuri au cel puțin o șansă de succes.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 17:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Directorul executiv al Philip Morris International, producătorul ţigărilor Marlboro în afara Statelor Unite, a declarat că firma pe care o conduce nu va mai vinde ţigări în Marea Britanie în aproximativ 10 zece ani, scrie burkinafaso.kivazen.com.

CEO-ul companiei, Jacek Olczak, a declarat că marca emblematică a țigării Marlboro a companiei va fi scoasă de pe rafturi în Marea Britanie în următorul deceniu. De asemenea, Olczak i-a cerut guvernului britanic să interzică ţigările în următorul deceniu, comparându-le cu maşinile pe benzină şi motorină, care vor fi interzise în Regatul Unit începând cu 2030.

Potrivit responsabililor, mişcarea face parte din eforturile companiei de a opri folosirea ţigăilor tradiţionale.

„Ne putem imagina o lume fără ţigări. Cu cât se va întâmpla mai repede acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea. Cu informaţii şi reglementări corecte, evenimentul ar putea avea loc în zece ani în anumite ţări. Iar problema ar putea fi rezolvată odată şi pentru totdeauna”, susţine Olczak.

Lupta împotriva țigărilor din ultimii ani a fost legată de problemele grave de sănătate cauzate de fumatul tutunului în întreaga lume.

Olczak a devenit CEO al companiei în luna mai și intenționează să conducă schimbarea „fără fum” a companiei. Potrivit acestuia, noua misiune a companiei este să găsească și să ofere „alternative mai puțin dăunătoare la țigări” pentru milioane de oameni care altfel ar fuma.

Philip Morris International operează separat de Philip Morris USA, care produce ţigările Marlboro în Statele Unite şi este o divizie a Altria Group. Compania s-a despărţit de Philip Morris USA în 2008 şi a anunţat recent o serie de planuri prin care se va transforma într-o companie anti-tutun, plănuind să cumpere grupul farmaceutic britanic Vectura, care face inhalatoare pentru astm. Achiziţia este estimată la 1 miliard de lire sterline.

Grupurile anti-fumat din Regatul Unit au criticat mişcarea, acuzând companiile de tutun că încearcă să dea impresia că se gândesc la sănătatea clienţilor, în timp ce vând alte produse pe bază de tutun, scrie The Guardian.

Fumatul ucide la nivel global peste 8 milioane de oameni în fiecare an. Din total, 1,2 milioane de persoane sunt nefumătoare, acestea murind din cauza expunerii constante la fumul de ţigară, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii . Dintre cei 1,3 miliarde de consumatori de tutun la nivel mondial, 80% trăiesc în ţări cu venituri mici şi mijlocii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală