DE CE nu sunt bogat? 10 motive care vă împiedică să deveniți milionar

12 Mart. 2021, 07:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
12 Mart. 2021, 07:00 // Au Bani //  MD Bani

Mereu te întrebi de ce încă nu ai ajuns bogat? Dar te-ai gândit vreodată că cauza poate fi chiar în tine? Iată 10 dintre motivele pentru care încă nu ai devenit bogat.

1. Nu faci planuri

Încercați să răspundeți cât mai specific la întrebările: Ce aștepți de la viață? Ce ai vrea să faci în cinci ani? Ce venit ai vrea să ai? Unde ai vrea să lucrezi? Ce ar trebui de făcut pentru asta? Dacă nu aveți planuri, sunt mari șanse ca ani mai târziu să vă regăsiți în același punct ca acum.

2. Credeți în miracolele financiare

Încetați să mai credeți că există miracole financiare. Chiar dacă și există ele se întâmplă foarte rar. Începeți să acționați și numai credeți în povești precum că în urma unui curs veți deveni miliardar. Pe lângă toate informațiile pe care le aveți, mai trebuie să  munciți.

3. Căutați motive, nu oportunități.

Este convenabil și plăcut să dai vina pe guvern, pe familie sau prieteni pentru problemele tale financiare. Dar tu însuți ești responsabil pentru viața ta. Îți poți petrece întreaga viață în disperare și invidie sau poți încerca să faci ceva.

4. Nu înveți

Fără a te dezvolta nu vei avea succes, indiferent de domeniul în care activezi. Cunoștințele pe care le ai acum nu vor mai fi actuale și peste câțiva ani. Iată de ce este important să continui să înveți.

5. Ești leneș

Steve Jobs a spus că trebuie să lucrezi nu 12 ore, ci cu capul. Cu cât ai mai mult succes, cu atât este mai scumpă ora ta. Aceasta înseamnă că lucrul din greu este încă profitabil.

Fii mereu deschis spre activitățile care îți aduc venituri suplimentare și nu îți fie lene să mergi la un interviu de angajare. Nu veți obține milioane, dacă pur și simplu veți aștepta.

6. Ai ales cercul social greșit

Orice mediu creează dependență. Dacă ești înconjurat de oameni pasivi, neinteresați, și tu vei deveni așa. Când comunici cu oameni de succes, îți este mai ușor să crezi că realizarea a ceva este real: ai exemple în fața ochilor tăi. Începi să acționezi, să te îmbunătățești, pentru că toată lumea din jurul tău o face.

7. Ai atitudine negativă față de veniturile mari

Este greu să-ți dai seama că s-ar putea să nu te îmbogățești niciodată. Prin urmare, sunt create diverse apărări psihologice care ar trebui să netezească această nedreptate: „Nu poți câștiga bani mari prin munca cinstită” sau „Banii nu sunt fericire”. Se spune că sunt bogați, dar răi, iar eu sunt sărac, dar bun. Și, de asemenea, fericiți, în timp ce oamenii bogați suferă.

De fapt, aceste atitudini creează bariere care te fac să ratezi oportunități. De exemplu, vă este teamă când vi se promite un salariu mare că probabil va trebui să faceți ceva ilegal. Aceste unități interioare nu sunt întotdeauna ușor de recunoscut. Dacă veți renunța la ele, posibilitatea de a câștiga mai bine va crește.

8. Nu îți gestionezi bugetul 

O gestiune corectă a bugetului te poate ajuta să economisești. Iar economiile te pot ajuta să ajungi la independență și stabilitate financiară.

9. Nu știi cum să comunici

Dacă nu știi să comunici politicos, atunci tu însuți trântești ușile bogăției în fața ta. Comunicarea te va ajuta să menții relații stabile cu clienții, partenerii și cu colegii de serviciu.

10. Nu sunteți gata să vă asumați riscuri

Dacă ar exista instrucțiuni clare despre cum să te îmbogățești rapid și fără riscuri, probabil toți oamenii plecați peste hoatre vor fi în țară. Toată lumea ar folosi aceste sfaturi și  și-ar fi asigurat o viață decentă.

Dacă vrei să obții succes și mai mulți bani, riscurile sunt peste tot. Chiar și tranziția la un loc de muncă mai bine plătit este plină de consecințe: este posibil să nu vă înțelegeți cu șeful și să nu treceți perioada de probă. Ce putem spune despre afaceri și investiții.

Nu va fi simplu și sigur. Dar cei care își asumă riscuri au cel puțin o șansă de succes.

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău