Directorul Departamentului dezvoltării businessului, FinComBank, a participat la Gala IT a Moldovei, la Tekwill

09 Iun. 2022, 17:06
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iun. 2022, 17:06 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

PRIAevents și ATIC, în parteneriat cu FinComBank, au organizat Digital Conference & Gala IT a Moldovei. Evenimentul s-a desfășurat în data de 3 iunie 2022 la Tekwill – un eveniment unic, care în acest an, în premieră, a fost conceput pentru a celebra și aplauda realizările remarcabile ale acelor companii IT and Comunication (IT&C) care aduc o contribuție semnificativă la economia din Republica Moldova și care sunt exemple de urmat.

La eveniment, în calitate de speaker, a participat și dna Elena Stovbun, Director al Departamentului dezvoltării businessului din cadrul FinComBank.

Elena Stovbun deține o vastă experiență în domeniul financiar bancar. Aceasta și-a început activitatea la FinComBank în anul 2000 în calitate de șefă a secției Carduri Bancare, apoi treptat a parcurs calea profesională de la director de sucursală la vicepreședintă al Comitetului de Conducere al Băncii. De-a lungul anilor, Elena Stovbun conduce cu succes direcția de business şi dezvoltă activ procesele de digitalizare la FinComBank.

„În cadrul acestui eveniment am recunoscut eforturile și contribuția companiilor IT&C care au investit capital, timp, muncă, cunoștințe și energie pentru a dezvolta sectorul IT&C din Moldova. Am apreciat inovația, diversitatea portofoliului, creșterea, orientarea către comunitate și social, precum și crearea locurilor noi de muncă. Vom fi atenți și la strat-ups, dar și la femeile din IT&C și nu numai”.

Gala IT&C a Moldovei a reunit comunitatea IT&C moldoveană într-o ceremonie extrem de prestigioasă transmisă în direct pe social media PRIAevents si FinComBank și a celorlalți parteneri, dintr-o locație cu o semnificație deosebită pentru IT&C – Tekwill.

„Digitalizarea este un proces care nu a început ieri și nici azi. Este un proces în derulare care este și un exemplu pentru alte țări în anumite domenii. Ceea ce ține de noi, digitalizarea trebuie să intre în ADN-ul de dezvoltare și strategia de dezvoltare a băncii. Noi am lansat acest proces patru ani în urmă și ne mișcăm înainte, întrucât procesul de digitalizare nu poate fi oprit și este un proces care doar perfecționează ceea ce ține de client și dorințele lui. Care sunt necesitățile lui, care sunt temerile în relația cu banca, cum trebuie să trecem peste ele, cum să creștem baza de clienți. Este un model de perfecțiune a băncii și la un moment dat probabil va fi refăcut și modelul operațional al băncii. Posibil ca la un moment dat strategia băncii se va baza doar pe online. Avem câteva căi de dezvoltare și mergem cu pași activi în implementarea strategiei noastre de digitalizare”, a mai adăugat Elena Stovbun.

Pentru câștigători, primirea unui astfel de premiu, mai ales în aceasta perioadă, când activitatea IT&C este una de importanță crucială, a fost un moment foarte special. Astfel, a fost organizat un eveniment unic care a cuprins o componentă de dezbateri și o gală unică destinată sectorului IT&C din Moldova.

Înregistrarea întregului eveniment poate fi urmărită aici: https://www.facebook.com/priaevents.ro/videos/754243089275127.

De asemenea, alături de companii IT&C, autorități și companii conexe, s-a discutat despre identificarea celor mai bune soluții pentru aceste momente, dar și despre oportunitățile pe care le au companiile. 

Gala a fost un eveniment major pentru sectorul IT&C și o sărbătoare a tot ceea ce este minunat în industria tech din Moldova.

Programul evenimentului a arătat astfel:

9:30-10:00 –  Înregistrare participanțior la Tekwill și welcome Coffee
10:00 – Start eveniment
10:00-11:30 – Dezbateri
11:30 -12:30 – Festivitate de premiere – Gala ITC a Moldovei. Discursuri premianți

Teme dezbateri:

 • Cum arată piața IT&C în Republica Moldova? Contextul investițional în sectorul IT&C local
 • Cum sunt încurajate de către stat companiile din sectorul IT în Republica Moldova? A crescut numărul start-up -urilor în acest segment?
 • Cum a crescut online-ul? Cum poate digitalul să ajute toate sectoarele de business?
 • Ce proiecte sustenabile au companiile IT&C?
 • Este outsourcing-ul o soluție pentru creșterea pieței de IT din Republica Modova? Spre ce țări se îndreaptă? România? Alte țări UE? SUA?
 • A doua directivă de plată PSD2 în Moldova, Onboarding, E-KYC. Ce perspective și oportunități se deschid pentru toți participanții pe piață? Căile care se deschid pentru piața IT. Cum aceasta se poate adapta la noile oportunități, ce așteptări au toți participanții pe piață de la aceasta?
 • Status e-Guvernare Moldova
 • Cum aduc companiile IT&C aport la creșterea economică a Moldovei?
 • Care e statusul pieţei locale de fuziuni şi achiziţii în acest segment? Cine mai vinde? Cine mai cumpără?
 • Care sunt provocările pentru programele open source?
 • Care sunt sugestiile mediului de afaceri, ale consultanților pentru creșterea segmentului de IT&C din Republica Moldova?
 • Facilități fiscale pentru sectorul de IT din Moldova. Ce poate îmbunătăți statul?
 • Povești de succes ale companiilor IT&C din Moldova

12:30-13:30 –  Networking & Lunch

La eveniment au participat și au susținut discursuri reprezentanți ai autorităților, antreprenorilor, precum și manageri de top, iar audiența a fost alcătuită din reprezentanți ai autorităților, antreprenori, manageri de top și middle manageri din sectorul IT, consultanți, bănci, asigurări, leasing, avocați, investitori, universități, companii HR și presă.

Mai multe detalii despre agenda Digital Conference & Gala IT&C a Moldovei puteți găsi pe www.priaevents.ro.   

P.

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău