Dogecoin, criptomoneda pornită ca o glumă, este acum a treia cea mai tranzacționată din lume

10 Iun. 2021, 17:34
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Iun. 2021, 17:34 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Dogecoin, este criptomoneda pornită ca o glumă la adresa Bitcoin. Anul moneda digitală a avut o creștere impresionantă bazată în mare parte pe specualții și social-media hype, și a ajuns luna trecută să se lupte cot la cot cu cunoscutele criptomonede Bitcoin și Ethereum.

Dogecoin a fost în luna mai a treia cea mai tranzacționată criptomonedă din lume, potrivit datelor cryptoparrot.com. Moneda virtuală a înregistrat tranzacții în valoare de 116 mld. dolari. Pe primul loc în clasament s-a aflat ethereum, cu schimburi de 191 mld. dolari, în vreme ce pe treapta a doua a podiumului s-a aflat bitcoin, cu 188 mld. dolari, scrie Wall-Street.

Creșterea valorii tranzacțiilor cu dogecoin reflectă explozia cotațiilor monedei în 2021. Astfel, de la începutul anului, valoarea dogecoin a crescut cu un uriaș 7.900%.

Aprecierea dogecoin poate fi atribuită în bună parte comunităților formate pe internet și pe rețelele sociale, dar și anumitor influenceri. Cel mai notabil este exemplul lui Elon Musk, CEO-ul Tesla postând constant pe Twitter mesaje de susținere pentru dogecoin.

Volumul foarte mare tranzacționat mai arată faptul că traderii au reușit să susțină entuziasmul din jurul dogecoin în ciuda scăderii semnificative înregistrată recent în piata criptomonedelor.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:30
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:30 // Slider //  Dumitrita Culiuc

Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au acordat licența de emisie unanim în ședința de joi, 23 septembrie curent, pe un termen de 9 ani pentru postul de televiziune 3,14 TV. Proiectul a fost prezentat de Elena Pahomova, prezentatoarea emisiunii „Механизм Действия” de la NTV, postul tv afiliat socialiștilor. Potrivit acesteia, o echipă de jurnaliști profesioniști și cu experiență în spate de 10-20 de ani în domeniu s-au decis să aducă o altă abordare pe piață, cu fețe noi, scrie Realitatea.md.

Nicolae Dastic a prezentat subiectul, după care prin online Elena Pahomova a luat cuvânt și a prezentat proiectul. Jurnalista a anunțat că, mai întâi, a fost formată Asociația Obștească „Media Content” și după asta a fost fondat SRL-ul „Constanta Media” care va deține postul de televiziune 3,14 TV.

„Cine sunt fondatorii? Toți sunt profesioniști din mass-media, cu o experiență destul de mare, 10-20 de ani. Toți au trecut de la reporteri, cameramani, prezentatori, regizori până la editori în diferite redacții și vrem să facem o echipă nouă. De ce 3,14 TV? Este de la constanta „pi” din matematică. … Vrem să aducem o altă abordare a știrilor, a evenimentelor. Nu vrem să facem concurență altor posturi și nici să fim primii, ci să avem discuții profunde. Vrem să aducem alți oameni pe ecran, să apară experți din economie, politologie, dar și cultură. Ei să devină vedetele”, a spus Elena Pahomova.

Întrebată dacă postul tv va respecta regula de 80 la sută de produs în limba română, jurnalista a răspuns în următorul fel: „Da, desigur. Vedeți că și eu mă strădui să vorbesc. Pentru mine și echipă este important să vorbim în limba de stat, absolut”.

Membrii CA au apreciat că toate documentele sunt în regulă și, mai ales, că în conformitate cu proiectul tocmai 91% va fi produs propriu.

Într-un final, membrii CA au aprobat unanim pentru acordarea licenței de emisie.

Este de menționat că, la aceeași ședință, membrii CA au aprobat acordarea licenței de emisie și la solicitarea „BEST WAY MEDIA” SRL pentru postul de televiziune SPECIAL TV.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală