„Domnul Titanic” nu era îngrijorat de defecțiuni la Titan. La o așa presiune, mori înainte să-ți dai seama de problemă

05 Iul. 2023, 18:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iul. 2023, 18:29 // Actual //  Lupu Eduard

Paul-Henri Nargeolet, cunoscut ca „Domnul Titanic”, un explorator francez cu în vârstă de 77 de ani care avea 37 de scufundări de succes la epava Titanicului, ar fi spus înainte de ultima scufundare a submersibilului Titan că nu era îngrijorat de vreo posibilă defecțiune, deoarece pasagerii vasului ar fi murit înainte să-și dea seama că există o problemă.

Arnie Weissmann, redactor-șef al publicației Travel Weekly, trebuia să participe la o scufundare cu Titan în luna mai, însă operațiunea a fost anulată din cauza vremii, scrie Insider.

Weissmann a publicat luni un articol în care descrie experiența sa cu OceanGate și interacțiunea cu exploratorul Paul-Henri Nargeolet, cu o lună înaintea tragediei.

„Expertul Paul-Henri Nargeolet, aflat la bordul Titan la ultima scufundare, mi-a spus că nu era îngrijorat de ce s-ar întâmpla dacă vasul ar fi avariat pe fundul oceanului. <<La o asemenea presiune, ai fi mort înainte să-ți dai seama că e o problemă>>. A spus asta zâmbind”, descrie Weissman conversația lor.

Nargeolet era unul dintre cinci pasageri aflați la bordul Titan în timpul scufundării de la finalul lunii iunie, când submersibilul a făcut implozie. Alături de el se aflau la bord CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său de 19 ani, Suleman Dawood.

Înainte de scufundarea din iunie, Nargeolet ar fi întâmpinat probleme la cel puțina una dintre deplasările anterioare la epava Titanicului.

Christine Dawood, soția lui Shahzada și mama lui Suleman, a declarat pentru New York Times că în timpul deplasării din iunie, Nargeolet a făcut o prezentare în timpul căreia le-a spus că „odată a rămas blocat pe fundul oceanului timp de trei zile, iar submersibilul nu mai putea comunica”.

Paza de Coastă americană a anunțat că a început să colecteze și să analizeze resturi și rămăsițe umane din epava submersibilului Titan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Mai 2024, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Mai 2024, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

O parte dintre recenzorii lucrează și astăzi, 1 mai – Ziua Muncii, însă în funcție de cum și-au panificat activitatea, a declarat pentru BANI.MD, șeful Biroului Național de Statistică, Oleg Cara.

„Unii dintre ei își pot lua zile libere în cursul săptămânii și lucrează în weekend. Orarul e flexibil pentru fiecare în parte”, a mai spus Cara.

Întrebat dacă de Paștele Blajinilor, recenzorii vor merge prin cimitire, Oleg Cara a spus că: „ este exclus acest lucru. Sunt stabilite locuri speciale unde populația este intervievată: în fața blocului, în fața porții casei”.

Aproape 600 de mii de locuinţe şi 860 de mii de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, până acum, în cadrul Recensământului populaţiei şi locuinţelor.

Recensământul populației și locuințelor 2024 în Republica Moldova se desfășoară în perioada 8 aprilie – 7 iulie, în întreaga țară. Conform legislației, cetățenii sunt obligați să răspundă la întrebările recenzorilor și să ofere răspunsuri corecte. La rândul lor, autoritățile sunt obligate să asigure confidențialitatea răspunsurilor acordate.

Recenzorul va efectua 5 vizite la domiciliu. În cazul în care recenzorul nu găsește pe nimeni acasă, el va lăsa în căsuța poștală, în poartă sau la ușă o înștiințare privind participarea la recensământ care va conține datele de contact ale recenzorului pentru a stabili împreună o zi și o oră convenabilă pentru recenzare.

Recensământul din 2024 este al treilea la număr efectuat în Republica Moldova.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău