După aproape doi ani de muncă de la distanță, va fi aproape imposibil să ceri oamenilor să se întoarcă la birou

06 Sept. 2021, 16:54
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
06 Sept. 2021, 16:54 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Cu toate că marile companii precum Apple, Google sau Amazon au anunțat că angajații trebuie să se întoarcă la birou, aceștia și-au revizuit decizia și intenționează să întârzie redeschiderea birourilor, cel puțin până în ianuarie.

În cei aproape doi ani în care oamenii au muncit acasă, companiile au beneficiat foarte mult. Prețurile acțiunilor lor au crescut semnificativ până la maximele istorice. Angajații la distanță s-au bucurat de o calitate a vieții mai bună.

Acasă, oamenii au autonomie. Ei își pot seta propriile programe. Bioritmurile noastre sunt toate diferite. Unora le place să se trezească devreme și să înceapă să lucreze imediat. Alții sunt bufnițe de noapte. Într-un birou, nu aveți de ales. Ești forțat să stati atât cât presupune programul.

Fiind atât de mult acasă, probabil au dezvoltat obiceiuri și o rutină. Angajații au început să practice yoga, să meargă cu bicicleta sau să meargă la sport în mod regulat. Își pot lăsa și duce copiii la școală, fără a fi nevoiți să se strecoare din birou. Sarcinile au fost finalizate fără ca un șef să se uite peste umăr și să gestioneze fiecare mișcare pe care o fac.

Odată ce li se va cere să revină la birouri, viața lor se va schimba. Viața nouă și îmbunătățită va dispărea. În schimb, vor avea nevoie să se  trezească mai devreme, să circule cu transportul public, să suporte ambuteiaje, frig și călduri sufocante, să fie îngrijorați să nu se îmbolnăvească.

O altă problemă ar fi ți purtarea de măști în spații închise. De asemenea, vor exista certuri între cei vaccinați și nevaccinați.

Nu ar fi surprinzător dacă oamenii se vor revolta împotriva faptului că li se va cere să se întoarcă la sediul central. Studiile arată că oamenii ar prefera să renunțe la o parte din salariu pentru a rămâne la muncă de la distanță. Pe măsură ce trece timpul, companiilor le va fi mai greu să solicite revenirea. Cu discuțiile despre o variantă Lambda și Mu, în plus față de varianta Delta, companiile pot continua să fie nevoite să-și anuleze inițiativele de revenire la muncă.

În cele din urmă, va exista un moment în care atât companiile, cât și lucrătorii sunt de acord că a avea pe toți înapoi la birou nu este un obiectiv realizabil. Probabil că o mare parte din angajați vor continua să lucreze de la distanță.

Orice nu s-ar întâmpla, este cert că lucrurile nu vor reveni la stare la care erau până la pandemie.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 11:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 11:43 // Actual //  Ursu Victor

Începând din martie 2024, Rusia a livrat Coreei de Nord peste un milion de barili de petrol, conform unei analize realizate de Open Source Centre pe baza imaginilor satelitare, relatează BBC.

Potrivit datelor publicate, în ultimele opt luni, mai mult de o duzină de tancuri petroliere nord-coreene au efectuat 43 de călătorii între un terminal petrolier rus din Orientul Îndepărtat și porturile Coreei de Nord. Imaginile satelitare arată că tancurile au plecat goale spre Rusia, revenind încărcate.

Primul transport documentat de Open Source Centre a avut loc pe 7 martie 2024, la șapte luni după primele rapoarte privind livrările de muniții nord-coreene către Rusia. Ultima călătorie a fost înregistrată pe 5 noiembrie, când deja erau cunoscute informații despre trimiterea trupelor nord-coreene în regiunea Kursk.

„Acest flux constant de petrol oferă Coreei de Nord un nivel de stabilitate pe care nu l-a mai avut de la impunerea sancțiunilor,” a declarat Joe Byrne, analist senior la Open Source Centre.

Coreea de Nord este supusă sancțiunilor internaționale din cauza programului său de armament nuclear. Țării îi este interzis să achiziționeze mai mult de 500.000 de barili de petrol anual. Totuși, volumul de un milion de barili, echivalent cu 56.000 de tone, reprezintă o cantitate nesemnificativă pentru Rusia, care, conform datelor oficiale, produce aproape de zece ori mai mult într-o singură zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău