După Moldova, România afectată de anularea zborurilor companiei cu un singur avion

19 Dec. 2024, 10:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
19 Dec. 2024, 10:43 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Compania aeriană Bees Airlines a anunțat miercuri, 18 decembrie 2024, anularea tuturor zborurilor programate între România și Israel până la sfârșitul lunii martie 2025. Decizia afectează rutele București-Tel Aviv și Suceava-Tel Aviv, fiind motivată oficial de „motive de siguranță” legate de „evoluțiile recente în situația de securitate din regiune.”

Deși conflictul militar din zona Israelului, Libanului și Fâșiei Gaza s-a atenuat în ultimele săptămâni, iar alte companii aeriene au reluat zborurile către Tel Aviv, Bees Airlines rămâne precaută. Aceasta nu este prima decizie de acest fel luată de companie, care a anulat recent zboruri din Chișinău, București și Suceava, potrivit Boardingpass.ro.

Problemele companiei au fost subliniate de numeroși pasageri, care au fost afectați de anulări de ultim moment, fără a li se oferi alternative viabile. Directorul general al Bees Airlines, Victor Antohe, a explicat pentru Monitorul de Suceava că anulările sunt cauzate de „lipsa de pasageri.” Totuși, comunicarea oficială a companiei a fost limitată, exceptând notificările legate de suspendarea zborurilor către Israel.

Din punct de vedere legal, pasagerii afectați de anulări sunt îndreptățiți să solicite rambursarea biletelor, reprogramarea călătoriei sau compensații, conform legislației europene.

Bees Airlines are în prezent în flotă un singur avion, un Airbus A320 înmatriculat YR-BUZ, iar până în toamnă a operat zboruri neregulate (charter).

Bees Airlines a inatrat pe piața aeriană în luna august 2024. Denumirea companiei înregistrate în România – Bees Airlines – este asemănătoare cu cea a operatorului low-cost ucrainean Bees Airline, ceea ce a dus la percepția că ar fi „urmașa” acestuia. Cu toate acestea, reprezentanții transportatorului au declarat pentru Aviation Week că noua Bees Airlines are investitori și management diferiți. „Marca a fost cumpărată de investitori, dar compania noastră este 100% românească, fără nicio legătură cu compania aeriană ucraineană”, a spus un purtător de cuvânt.

Compania a fost lansată în România de antreprenorul maghiar Andrij Baganics. Antreprenorul este prezentat de termene.ro ca având domiciliul în Ucraina. Operațiunile vor fi conduse de fostul director la TAROM (Chief Procurement Officer 2017-2022) Victor Antohe, din poziția de CEO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

30 Iun. 2025, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
30 Iun. 2025, 15:29 // Actual //  bani.md

La data de 27 iunie, a avut loc Adunarea Generală Anuală a Acționarilor Victoriabank. În cadrul ședinței desfășurate la Chișinău, au fost examinate rezultatele financiare ale băncii pentru anul 2024 și a fost aprobat raportul Consiliului de Administrație. De asemenea, cu votul majorității acționarilor a fost luată decizia de distribuire a dividendelor în sumă de peste 292 de milioane de lei către acționari, în urma performanței financiare înregistrate anul precedent.

Valoarea dividendelor aprobate per acțiune este de 11,68 lei. Plata acestora va fi efectuată integral în mijloace bănești, în termen de cel mult trei luni de la data aprobării deciziei.

2024 a fost un an financiar foarte bun, cu un profit solid la nivel de grup și creșteri pe toate liniile de business. Ne bucurăm că aceste rezultate ne-au oferit posibilitatea să recompensăm echitabil acționarii prin distribuirea dividendelor pentru al doilea an consecutiv. Privim înainte cu încredere să consolidăm ceea ce am construit și să continuăm să creștem, cu obiective clare și o viziune pe termen lung”, declară Levon Khanikyan, Președintele Comitetului de Direcție al Victoriabank.

Tot în cadrul AGA, acționarii au aprobat și o serie de măsuri importante pentru consolidarea cadrului de guvernanță corporativă, inclusiv reconfirmarea auditorului extern, actualizarea regulamentelor interne și a Statutului băncii.

Victoriabank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, având un portofoliu total al activelor de peste 26 de miliarde de lei. Cu o rețea de 63 de unități și 1150 de angajați, banca oferă servicii și produse pentru 330.000 de clienți. Victoriabank susține economia locală, inovația și dezvoltarea durabilă. În martie 2025, Victoriabank a fuzionat cu BCR Chișinău, în urma unei achiziții care a marcat o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală a achiziționat integral o altă instituție bancară din țară. Iar în aprilie 2025, Victoriabank a anunțat semnarea acordului privind intenția de achiziționare a 100% din Microinvest, liderul sectorului financiar non-bancar din Republica Moldova.

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO