După Moldova, România afectată de anularea zborurilor companiei cu un singur avion

19 Dec. 2024, 10:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
19 Dec. 2024, 10:43 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Compania aeriană Bees Airlines a anunțat miercuri, 18 decembrie 2024, anularea tuturor zborurilor programate între România și Israel până la sfârșitul lunii martie 2025. Decizia afectează rutele București-Tel Aviv și Suceava-Tel Aviv, fiind motivată oficial de „motive de siguranță” legate de „evoluțiile recente în situația de securitate din regiune.”

Deși conflictul militar din zona Israelului, Libanului și Fâșiei Gaza s-a atenuat în ultimele săptămâni, iar alte companii aeriene au reluat zborurile către Tel Aviv, Bees Airlines rămâne precaută. Aceasta nu este prima decizie de acest fel luată de companie, care a anulat recent zboruri din Chișinău, București și Suceava, potrivit Boardingpass.ro.

Problemele companiei au fost subliniate de numeroși pasageri, care au fost afectați de anulări de ultim moment, fără a li se oferi alternative viabile. Directorul general al Bees Airlines, Victor Antohe, a explicat pentru Monitorul de Suceava că anulările sunt cauzate de „lipsa de pasageri.” Totuși, comunicarea oficială a companiei a fost limitată, exceptând notificările legate de suspendarea zborurilor către Israel.

Din punct de vedere legal, pasagerii afectați de anulări sunt îndreptățiți să solicite rambursarea biletelor, reprogramarea călătoriei sau compensații, conform legislației europene.

Bees Airlines are în prezent în flotă un singur avion, un Airbus A320 înmatriculat YR-BUZ, iar până în toamnă a operat zboruri neregulate (charter).

Bees Airlines a inatrat pe piața aeriană în luna august 2024. Denumirea companiei înregistrate în România – Bees Airlines – este asemănătoare cu cea a operatorului low-cost ucrainean Bees Airline, ceea ce a dus la percepția că ar fi „urmașa” acestuia. Cu toate acestea, reprezentanții transportatorului au declarat pentru Aviation Week că noua Bees Airlines are investitori și management diferiți. „Marca a fost cumpărată de investitori, dar compania noastră este 100% românească, fără nicio legătură cu compania aeriană ucraineană”, a spus un purtător de cuvânt.

Compania a fost lansată în România de antreprenorul maghiar Andrij Baganics. Antreprenorul este prezentat de termene.ro ca având domiciliul în Ucraina. Operațiunile vor fi conduse de fostul director la TAROM (Chief Procurement Officer 2017-2022) Victor Antohe, din poziția de CEO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Ian. 2025, 14:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Ian. 2025, 14:28 // Actual //  Ursu Victor

Scrie o știre. Gazprom nu a făcut luni rezervări de capacitate pe luna februarie pe gazoductul transbalcanic pentru a transporta gaze în regiunea transnistreană. Conform calendarului ENTSO-G, licitațiile pentru rezervarea capacităţilor lunare pentru luna următoare se desfăşoară în fiecare a treia zi de luni a lunii curente.

La 20 ianuarie, au fost făcute următoarele rezervări:

-frontiera Turcia – Bulgaria, cca 3.1 mln m3/zi din cca 6.1 mln m3/zi ofertaţi

-frontiera Bulgaria – România, cca 0,7 mln m3/zi din cca 9,7 mln m3/zi ofertaţi

-la frontiera România- Ucraina (Isaccea – Orlovca) a fost ofertată o capacitate de cca 11,5 mln m3/zi, dar nu au fost făcute rezervări

-frontiera România- Moldova (gazoductul Iaşi – Chișinău) au fost rezervate cca 5 mln m3/zi din cei cca 6,1 mln m3/zi scoşi la licitaţie.

Potrivit autorităților din ţările traversate de Coridorul vertical, aceste rezervări au fost făcute de traderi internaționali. Rezervări de capacitate mai pot fi făcute și zilnic, însă acestea vor presupune costuri mai mari.

Amintim că Ministerul Energiei a propus administrației din regiunea transnistreană suport în achiziționarea gazelor naturale de pe bursele europene sau Bursa română de Mărfuri din Chișinău încă în decembrie 2024, anticipând criza umanitară generată în regiunea transnistreană de sistarea unilaterală, contrar prevederilor contractuale, a livrărilor de gaze naturale de către Gazprom.

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală