Un miliardar, sfat de aur pentru investiții. Cum faci bani și în cele mai proaste vremuri

29 Sept. 2023, 08:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Sept. 2023, 08:12 // Actual //  Lupu Eduard

Un miliardar dă un sfat extrem de prețios. Greg Lippmann, partener fondator al LibreMax Capital, se concentrează asupra activelor rezistente, deoarece șansele unei „crize ușoare” sunt reduse.

Un miliardar a vorbit despre investițiile profitabile chiar și în cele mai grele timpuri.

Mizând pe faptul că ratele ridicate persistente ale dobânzilor sau o criză dură sunt probabile în viitor, el a declarat miercuri pentru Bloomberg TV că obligațiunile de împrumut colateralizat parțial achitate reprezintă o investiție rezonabilă.

Acest lucru vine în contextul în care ratele ridicate ale dobânzilor, disponibilitatea redusă a creditelor și tendința de creștere a ratei de neocupare a birourilor au devenit presiuni tot mai mari asupra proprietăților imobiliare comerciale. Luna trecută, ratele de nerambursare a creditelor pentru birouri au atins 5%.

Lippmann a remarcat că piețele reacționează la diferența dintre așteptări și realitate, adăugând că titlurile garantate cu ipoteci comerciale au cunoscut „vânzări fără discernământ”.

Miliardar care se protejează în vremurile tulburi

Așadar, cei care investesc în tehnologia și datele pentru a separa obligațiunile proaste de cele foarte proaste ar putea obține profit. „Știți, părerea noastră este că întregul sector are prețuri oribile, iar unele dintre obligațiuni se vor dovedi a fi atroce. Dar altele se vor dovedi a fi medii sau proaste”, a declarat acesta pentru Bloomberg TV, adăugând: „Cumpărați-le doar pe cele proaste la prețul oribil. Va crește”.

El s-a făcut remarcat după ce a prezis prăbușirea pieței imobiliare din 2008 și a fost portretizat de actorul Ryan Gosling în versiunea cinematografică a filmului „The Big Short”.

Spre deosebire de prăbușirea din 2008, care a fost declanșată de datoriile consumatorilor, Lippmann a remarcat că acum corporațiile sunt mai vulnerabile.

În timp ce reformele guvernamentale au consolidat sănătatea financiară a consumatorilor, firmele au fost încurajate să se îndatoreze mai mult din cauza împrumuturilor cu puține restricții și cu puține protecții pentru creditori. Povara datoriilor cu dobândă variabilă, care sunt comune în rândul firmelor, nu va face decât să se înrăutățească, deoarece se așteaptă încă o majorare a dobânzii de către Rezerva Federală pentru acest an.

„Din punctul nostru de vedere, la intrarea în următoarea recesiune – indiferent când va fi aceasta – în termeni relativi, consumatorii sunt într-o situație mai bună în raport cu corporațiile decât în 2008. Este aproape imaginea în oglindă a acestui lucru”, a spus Lippmann.

El nu este singurul care reajustează strategiile de investiții pentru a face față unei economii mai dificile. Marți, legendarul investitor Rob Arnott a prezentat, de asemenea, așteptările unei crize dificile și a încurajat investitorii să renunțe la acțiunile de creștere în favoarea celor de valoare, deoarece inflația este pe cale să își revină.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

26 Iul. 2024, 15:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Iul. 2024, 15:19 // Actual //  Lupu Eduard

În șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit cca 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Date publicate de Ministerul Finanțelor arată că veniturile din impozitul pe venit s-au redus cu 297,5 milioane de lei, la 6,1 miliarde de lei în șase luni le anului 2024 față de perioada similară a anului precedent. Încasările din impozitul  pe proprietate s-au comprimat cu 530 milioane de lei, la 4,7 miliarde de lei.

Totodată, taxa din comerțul exterior s-a redus cu 147,6 milioane de lei, la 1,1 miliarde de lei.

Granturile externe s-au comprimat cu 213,5 milioane de lei, la 500 milioane de lei.

Încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă 14,4 miliarde de lei, iar din cele administrate de către Serviciul Vamal – 17,7 miliarde de lei.

Cheltuielile bugetului de stat au constituit 37,5 miliarde de lei. Comparativ cu perioada similară a anului 2023, acestea sunt mai mari cu 2% sau cu 749 milioane de lei.

Executarea bugetului de stat, la finele lunii mai s-a încheiat cu un deficit în sumă de 6,2 miliarde de lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău