Un miliardar, sfat de aur pentru investiții. Cum faci bani și în cele mai proaste vremuri

29 Sept. 2023, 08:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Sept. 2023, 08:12 // Actual //  Lupu Eduard

Un miliardar dă un sfat extrem de prețios. Greg Lippmann, partener fondator al LibreMax Capital, se concentrează asupra activelor rezistente, deoarece șansele unei „crize ușoare” sunt reduse.

Un miliardar a vorbit despre investițiile profitabile chiar și în cele mai grele timpuri.

Mizând pe faptul că ratele ridicate persistente ale dobânzilor sau o criză dură sunt probabile în viitor, el a declarat miercuri pentru Bloomberg TV că obligațiunile de împrumut colateralizat parțial achitate reprezintă o investiție rezonabilă.

Acest lucru vine în contextul în care ratele ridicate ale dobânzilor, disponibilitatea redusă a creditelor și tendința de creștere a ratei de neocupare a birourilor au devenit presiuni tot mai mari asupra proprietăților imobiliare comerciale. Luna trecută, ratele de nerambursare a creditelor pentru birouri au atins 5%.

Lippmann a remarcat că piețele reacționează la diferența dintre așteptări și realitate, adăugând că titlurile garantate cu ipoteci comerciale au cunoscut „vânzări fără discernământ”.

Miliardar care se protejează în vremurile tulburi

Așadar, cei care investesc în tehnologia și datele pentru a separa obligațiunile proaste de cele foarte proaste ar putea obține profit. „Știți, părerea noastră este că întregul sector are prețuri oribile, iar unele dintre obligațiuni se vor dovedi a fi atroce. Dar altele se vor dovedi a fi medii sau proaste”, a declarat acesta pentru Bloomberg TV, adăugând: „Cumpărați-le doar pe cele proaste la prețul oribil. Va crește”.

El s-a făcut remarcat după ce a prezis prăbușirea pieței imobiliare din 2008 și a fost portretizat de actorul Ryan Gosling în versiunea cinematografică a filmului „The Big Short”.

Spre deosebire de prăbușirea din 2008, care a fost declanșată de datoriile consumatorilor, Lippmann a remarcat că acum corporațiile sunt mai vulnerabile.

În timp ce reformele guvernamentale au consolidat sănătatea financiară a consumatorilor, firmele au fost încurajate să se îndatoreze mai mult din cauza împrumuturilor cu puține restricții și cu puține protecții pentru creditori. Povara datoriilor cu dobândă variabilă, care sunt comune în rândul firmelor, nu va face decât să se înrăutățească, deoarece se așteaptă încă o majorare a dobânzii de către Rezerva Federală pentru acest an.

„Din punctul nostru de vedere, la intrarea în următoarea recesiune – indiferent când va fi aceasta – în termeni relativi, consumatorii sunt într-o situație mai bună în raport cu corporațiile decât în 2008. Este aproape imaginea în oglindă a acestui lucru”, a spus Lippmann.

El nu este singurul care reajustează strategiile de investiții pentru a face față unei economii mai dificile. Marți, legendarul investitor Rob Arnott a prezentat, de asemenea, așteptările unei crize dificile și a încurajat investitorii să renunțe la acțiunile de creștere în favoarea celor de valoare, deoarece inflația este pe cale să își revină.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău