Un miliardar, sfat de aur pentru investiții. Cum faci bani și în cele mai proaste vremuri

29 Sept. 2023, 08:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Sept. 2023, 08:12 // Actual //  Lupu Eduard

Un miliardar dă un sfat extrem de prețios. Greg Lippmann, partener fondator al LibreMax Capital, se concentrează asupra activelor rezistente, deoarece șansele unei „crize ușoare” sunt reduse.

Un miliardar a vorbit despre investițiile profitabile chiar și în cele mai grele timpuri.

Mizând pe faptul că ratele ridicate persistente ale dobânzilor sau o criză dură sunt probabile în viitor, el a declarat miercuri pentru Bloomberg TV că obligațiunile de împrumut colateralizat parțial achitate reprezintă o investiție rezonabilă.

Acest lucru vine în contextul în care ratele ridicate ale dobânzilor, disponibilitatea redusă a creditelor și tendința de creștere a ratei de neocupare a birourilor au devenit presiuni tot mai mari asupra proprietăților imobiliare comerciale. Luna trecută, ratele de nerambursare a creditelor pentru birouri au atins 5%.

Lippmann a remarcat că piețele reacționează la diferența dintre așteptări și realitate, adăugând că titlurile garantate cu ipoteci comerciale au cunoscut „vânzări fără discernământ”.

Miliardar care se protejează în vremurile tulburi

Așadar, cei care investesc în tehnologia și datele pentru a separa obligațiunile proaste de cele foarte proaste ar putea obține profit. „Știți, părerea noastră este că întregul sector are prețuri oribile, iar unele dintre obligațiuni se vor dovedi a fi atroce. Dar altele se vor dovedi a fi medii sau proaste”, a declarat acesta pentru Bloomberg TV, adăugând: „Cumpărați-le doar pe cele proaste la prețul oribil. Va crește”.

El s-a făcut remarcat după ce a prezis prăbușirea pieței imobiliare din 2008 și a fost portretizat de actorul Ryan Gosling în versiunea cinematografică a filmului „The Big Short”.

Spre deosebire de prăbușirea din 2008, care a fost declanșată de datoriile consumatorilor, Lippmann a remarcat că acum corporațiile sunt mai vulnerabile.

În timp ce reformele guvernamentale au consolidat sănătatea financiară a consumatorilor, firmele au fost încurajate să se îndatoreze mai mult din cauza împrumuturilor cu puține restricții și cu puține protecții pentru creditori. Povara datoriilor cu dobândă variabilă, care sunt comune în rândul firmelor, nu va face decât să se înrăutățească, deoarece se așteaptă încă o majorare a dobânzii de către Rezerva Federală pentru acest an.

„Din punctul nostru de vedere, la intrarea în următoarea recesiune – indiferent când va fi aceasta – în termeni relativi, consumatorii sunt într-o situație mai bună în raport cu corporațiile decât în 2008. Este aproape imaginea în oglindă a acestui lucru”, a spus Lippmann.

El nu este singurul care reajustează strategiile de investiții pentru a face față unei economii mai dificile. Marți, legendarul investitor Rob Arnott a prezentat, de asemenea, așteptările unei crize dificile și a încurajat investitorii să renunțe la acțiunile de creștere în favoarea celor de valoare, deoarece inflația este pe cale să își revină.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

15 Iun. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Iun. 2024, 13:46 // Actual //  Lupu Eduard

Un studiu recent realizat de publicaţia britanică MoneyWeek a scos la iveală care sunt cele mai scumpe destinaţii turistice pentru o escală de 24 de ore.

Într-un studiu realizat de publicaţia britanică MoneyWeek în colaborare cu o agenţie de turism, au fost analizate costurile pentru o zi şi o noapte în diverse oraşe turistice din lume. S-au luat în calcul preţurile pentru cazare la hotel, transport local, masă şi activităţi recreative.

Deloc surprinzător, cel mai scump oraş străin în care să mergi în vacanţă este New York, cu o medie de 645 de euro de persoană pentru o singură noapte. New York-ul se află în fruntea listei în mare parte datorită monumentelor sale, cum ar fi Statuia Libertăţii şi Empire State Building, şi a locurilor de neratat, precum Times Square şi Central Park. O vizită la aceste diverse monumente costă în jur de 169 de euro. O zi întreagă de mâncare costă 47 de euro, transportul public costă 45 de euro, iar o noapte de cazare costă în jur de 328 de euro.

Capitala Franţei este al doilea cel mai scump oraş din lume. Pentru o zi şi o noapte, va trebui să cheltuiţi la Paris în jur de 522 de euro. Înseamnă o medie de aproximativ 307 euro pentru o noapte la hotel, 22 de euro pentru transportul în comun, 42 de euro pentru mâncare şi 79 de euro pentru vizitarea diferitelor monumente şi muzee, etc.

Destinaţie foarte populară în ultimii ani, Dubai ocupă locul al treilea în clasament, cu aproximativ 436 de euro pentru o excursie de o zi şi o noapte. Deşi costul pe noapte este mai ridicat decât la Paris (319 euro în medie), principalul oraş din Emiratele Arabe Unite se poate lăuda cu un transport în comun foarte ieftin (12 euro), la fel ca şi preţul numeroaselor activităţi oferite (18 euro).

Pe locul patru se află capitala britanică, Londra. Pentru a petrece o zi şi o noapte în oraşul lui Big Ben, va trebui să cheltuiţi în medie 432 de euro, din care 291 de euro pentru hotel, 30 de euro pentru metrou, 38 de euro pentru activităţi şi 40 de euro pentru mâncare.

Şi tot o altă capitală europeană este cea care completează această listă a celor mai scumpe oraşe din lume pentru o noapte. Pentru a petrece o zi şi o noapte la Roma, va trebui să plătiţi în medie 359 de euro. În detaliu, asta înseamnă 180 de euro pe noapte, 22 de euro pentru transport, 48 de euro pentru mâncare şi 37 de euro pentru activităţi locale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău