Elon Musk ar putea să rămână fără jumătate de miliard. Pretenţiile foştilor angajaţi de la Twitter

13 Iul. 2023, 14:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Iul. 2023, 14:53 // Actual //  Lupu Eduard

Foştii angajaţi de la Twitter, concediaţi după preluarea companiei de către miliardarul Elon Musk, au pretenţii pecuniare de la fostul angajat de cel puţin 500.000.000 de dolari.

Foștii angajați Twitter au intentat un proces colectiv susținând că compania refuză să le plătească indemnizația de concediere cuvenită în valoare totală de cel puțin 500 de milioane de dolari, relatează Reuters. Procesul în instanța federală din San Francisco a fost intentat de Courtney McMillian, care până la concedierea ei, în ianuarie 2023, a condus departamentul responsabil de programele de beneficii pentru angajați.

Planul de indemnizație adoptat de Twitter în 2019 plătește majorității angajaților două luni de salariu, plus o săptămână suplimentară de salariu, la concediere, pentru fiecare an de muncă, a spus ea. În același timp, compania, potrivit lui McMillian, nu a plătit nicio indemnizație de concediere multor angajați și le-a oferit altora nu mai mult de o lună de salariu.

Încălcarea contractelor de muncă

Agenția Reuters notează că nu este prima dată când compania lui Musk este trimisă în judecată din cauza concedierii angajaților, dar procesele din trecut au fost legate de încălcarea contractelor de muncă. În iunie, de exemplu, a fost intentată o acțiune colectivă împotriva companiei, susținând că Twitter nu a plătit foștilor angajați milioane de dolari în bonusuri contractuale. Totodată, într-un nou proces, compania este acuzată de încălcarea legii federale privind prestațiile sociale.

Solicitată de Reuters să comenteze situaţia, Twitter a răspuns cu un emoji. Agenția Reuters a explicat acest lucru prin faptul că compania nu mai are un departament de relații cu mass-media.

Fondatorul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a devenit proprietarul Twitter la sfârșitul lunii octombrie 2022. El a anunțat imediat că intenționează să reconstruiască, dintr-o companie cu pierderi, potrivit estimărilor sale, într-o companie profitabilă ţi a anunâat reducerimari de personal în la Twitter. Reuters a scris că Musk a concediat aproximativ jumătate dintre angajați și i-a avertizat pe ceilalți că vor lucra suplimentar. Câteva sute de angajați au părăsit benevol compania după condiţiile impuse de Elon Musk.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

01 Dec. 2023, 17:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Dec. 2023, 17:39 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, Guvernul a aprobat proiectul de buget pentru anul 2024, evidențiind o creștere a veniturilor și reduceri semnificative a deficitului. Potrivit ministrului Finanțelor, Petru Rotaru, proiectul bugetului a fost elaborat având în vedere perspectivele de dezvoltare economică pentru următorii 3 ani și prognoza macroeconomică actualizată în octombrie.

Veniturile estimate la bugetul de stat pentru anul viitor sunt programate să atingă suma de 66,63 miliarde lei, în creștere cu 1,3% față de cifrele actualizate pentru 2023. Cheltuielile sunt estimate la 82,22 miliarde lei, reprezentând o reducere de 2,2%, iar deficitul se va situa la 15,59 miliarde lei, cu o reducere semnificativă de 14,9%.

Ministrul Rotaru a subliniat că proiectul de buget pentru 2024 a luat în considerare perspectivele de dezvoltare economică, precum și prognozele macroeconomice convenite cu experții FMI. Conform acestora, se estimează că PIB-ul va crește cu 3,5%, inflația medie anuală va fi de 5,7%, iar salariile medii vor crește cu 10,18%.

În structura veniturilor bugetului de stat pentru 2024, impozitele și taxele vor reprezenta peste 91,7%, cu o creștere de 9%. Principala sursă fiscală va fi TVA, estimată să aducă venituri de 34,17 miliarde lei, în creștere cu 8%.

Cheltuielile bugetului vor fi axate pe obiectivele de politică fiscală pe termen mediu și prioritățile sectoriale, inclusiv protecția socială, salarizarea în sectorul public și implementarea proiectelor conforme cu acordurile încheiate cu partenerii de dezvoltare.

Fonduri semnificative sunt alocate pentru proiecte cu finanțare externă, cu peste 80 de proiecte programate pentru implementare în 2024. Acestea includ sprijin pentru sectorul drumurilor, proiecte în domeniul învățământului superior, energie și altele.

Proiectul de lege privind bugetul pentru 2024 trebuie să fie aprobat de parlament înainte de a deveni efectiv.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău