Elon Musk, gata să doneze 6 miliarde USD pentru combaterea foametei în lume

08 Nov. 2021, 04:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Nov. 2021, 04:40 // Actual //  Lupu Eduard

Miliardarul Elon Musk a spus că va vinde acţiunile Tesla şi va dona încasările dacă Naţiunile Unite pot dovedi că doar un mic procent din averea sa ar putea rezolva criza foametei în lume, scrie Business Insider.

Musk a răspuns comentariilor lui David Beasley, directorul Programului Alimentar Mondial al ONU, care a declarat săptămâna trecută pentru CNN Connect the World că o donaţie de 6 miliarde de dolari de la miliardari precum Musk şi Bezos ar putea ajuta 42 de milioane de oameni care „vor muri literalmente dacă banii nu vor ajunge la ei”.

Musk este în prezent cel mai bogat om din lume şi prima persoană care a atins vreodată averea de 300 de miliarde de dolari, conform indicelui Bloomberg Billionaires.

CEO-ul Tesla are în prezent o avere netă de 311 miliarde de dolari, 6 miliarde de dolari însemnând 2% din averea antreprenorului.

Dar Musk contestă afirmaţia că suma va rezolva actuala criză a foametei, spunând pe Twitter că, dacă Programul Alimentar Mondial poate dovedi acest lucru, el va vinde acţiunile Tesla şi va dona încasările. Musk a cerut, de asemenea, transparenţă şi răspundere cu privire la modul în care vor fi cheltuiţi banii.

Beasley i-a răspuns lui Musk pe Twitter: „Pot să vă asigur că modul nostru de operare va fi transparent şi responsabil. Echipa dumneavoastră poate analiza şi lucra cu noi pentru a avea încredre totală în acest lucru”. De asemenea, Beasley a mai clarificat că Programul Alimentar Mondial al ONU nu a spus niciodată că 6 miliarde de dolari ar rezolva foamea în lume. „Este o donaţie unică pentru a salva 42 de milioane de vieţi în timpul acestei crize a foamei fără precedent”.

„Nu este complicat. Nu le cer să facă asta în fiecare zi, în fiecare săptămână, în fiecare an”, a spus Beasley în timpul apariţiei sale la CNN.

„Creşterea averii nete a primilor 400 de miliardar din Statele Unite a fost de 1,8 trilioane de dolari în ultimul an. Tot ceea ce cer este 0,36% din creşterea valorii nete”, a mai adăugat politicianul, potrivit sursei citate.

Realitatea Live

22 Ian. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Ian. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Tensiunile de la granița de este a Ucrainei cresc de la o zi la alta, în condițiile în care dialogul diplomatic dintre Rusia și NATO a eșuat. Or, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu anunță că va merge, în perioada 24 – 25 ianuarie, la Bruxelles.

În cadrul vizitei voi discuta prioritățile de cooperare cu NATO, precum și chestiuni care vizează fortificarea dialogului politic cu Uniunea Europeană. În cadrul programului, mă voi întâlni cu Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, Stefano Sannino, secretarul general al Serviciului European pentru Acțiune Externă și alți reprezentanți ai instituțiilor europene”, anunță Popescu.

Popescu susține că va avea întrevederi cu David McAllister, președintele comisiei pentru afaceri externe al Parlamentului European, europarlamentarii români Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, vicepreședintele grupului Renew Europe și Siegried Mureșan, președinte al comisiei parlamentare de asociere UE-Moldova, vicepreședintele grupului Partidului Popular European (Creștin Democrat) și alți europarlamentari – reprezentanți ai diferitor grupuri parlamentare.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău