Fac bani în somn! Oamenii care fac mii de dolari pe Youtube din live-uri în care dorm

22 Oct. 2021, 05:44
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Oct. 2021, 05:44 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

De ceva timp, somnul a devenit o sursă de a face bani pentru creatorii de conținut interesul pentru transmisiunile live cu somn de pe YouTube a atins un punct culminant în prima săptămână a lunii ianuarie 2021. Căutările au crescut cu 426 la sută față de aceeași perioadă anul trecut. Se pare că e un trend tot mai popular să te uiți la cineva cum doarme.

Unul dintre vloggerii care dorm în live-uri este și Super Mainstream. Într-o seară de sâmbătă, la ora 20:00 și un vloggerul e deja în pijamale și își instalează microfoanele, camerele, luminile și monitoarele lângă pat. Urmează să facă un live în timp ce doarme pentru mii de abonați, care îi trimit donații în bani. Practic, omul face bani în somn, scrie vice.com.

Conceptul e simplu: Super încearcă să doarmă în timp ce fanii lui încearcă să-l trezească cu mesaje, videoclipuri și cântece transmise prin boxa lui Alexa. Spectatorii plătesc două lire ca să opereze boxa și o roagă orice, ba să le spună adresa lui, ba să cumpere produsele din lista lui de pe Amazon, ba să sune la poliție. Potrivit surselor,  tânărul de 21 de ani face peste două mii de lire dintr-un live de șase ore, pe care îl ține o dată pe săptămână.

Super, care a mai câștigat două mii de abonați după cel mai recent stream, pune interesul crescut al oamenilor pentru clipurile lui pe seama pandemiei. Practic, oamenii au prea mult timp liber și n-au ce face în weekenduri.

„Fac streaming în noaptea de sâmbătă pentru că atunci, în mod normal, lumea iese să bea și să se distreze. Rolul meu e să furnizez divertisment pentru sâmbătă seara.”

Trendul live-urilor neconvenționale a început în 2017, când fostul streamer de pe Twitch Ice Poseidon a făcut cinci mii de dolari doar pentru că s-a filmat în timp ce dormea. A fost popularizat de streamerii de pe YouTube în anul următor, când Asian Andy – un vlogger cu peste un milion de abonați – a creat primul live în care dormea printr-un accident fericit.

„Am deschis o cutie de bomboane, le-am mâncat și apoi am realizat că aveau iarbă în ele. Am leșinat și am adormit și abonații mei au încercat să mă trezească prin donații. Am făcut opt sute de dolari, mai mult decât în orice live în care eram treaz. Mi s-a părut incredibil.”

Așa s-a născut o stea: Asian Andy a făcut două mii de dolari în primul live care a fost vizualizat de atunci de 9,2 milioane de ori. În 2020, a făcut două alte astfel de stream-uri cu care a strâns 32 de mii de dolari.

 

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei