Ford Motor recheamă 870.000 de camionete F-150 de pe piaţa din Statele Unite, din cauza riscului de activare neaşteptată a frânei de parcare electrice, determinat de o posibilă problemă de cablare, transmite Reuters.
Rechemarea acoperă camionetele model F-150 din 2021 până în 2023, conform unui dosar depus la Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).
Campania include camionetele echipate cu un singur sistem de evacuare.
Contactul cu carcasa punţii din spate poate deteriora cablajul, ceea ce face ca frâna de parcare electrică să se activeze în mod neaşteptat, a spus producătorul auto.
Ford a declarat că a primit 918 de cereri de garanţie şi trei rapoarte din teren privind starea de frecare a firelor din America de Nord.
Dintre acestea, 299 au indicat că frâna de parcare electrică s-a activat neintenţionat, inclusiv 19 cazuri produse în timpul conducerii.
Ford a spus că nu are informaţii privind producerea de accidente sau răniri legate de rechemare.
Dealerii vor instala o chingă de protecţie, vor înfăşura bandă şi vor înlocui hamul, după cum va fi necesar.
Ford recheamă sute de mii de autovehicule. Risc de activare neașteptată a frânei de parcare


Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a identificat mai multe încălcări comise de S.R.L. „Bălți-gaz” în activitatea sa de distribuție a gazelor naturale în perioada 2022 – iunie 2024, în urma unui control planificat. Potrivit autorității de reglementare, compania a prestat servicii în afara cadrului legal și a încălcat norme esențiale privind transparența, proprietatea și gestiunea investițiilor.
ANRE a constata că „Bălți-gaz” a furnizat gaze naturale în valoare de peste 491,6 mii lei către consumatori finali din localități în care nu deținea licență, prestând astfel servicii în afara ariei autorizate. Operatorul a emis avize de racordare fără a obține acordul deținătorilor legali ai rețelelor de gaze, o practică ce încalcă grav normele privind dreptul de proprietate comună.
Reglementatorul susține că nu a fost respectată obligația de a ține o evidență contabilă separată pentru activitățile reglementate, aspect esențial în stabilirea tarifelor corecte pentru consumatori.
ANRE a constatat nerespectarea cerințelor privind planificarea și aprobarea investițiilor, fapt care a dus la imposibilitatea recuperării acestora prin tarif. În urma constatărilor, Consiliul de administrație al ANRE a dispus mai multe acțiuni corective: respectarea procedurilor legale de racordare și interzicerea includerii cheltuielilor nejustificate în tarif, implementarea evidenței contabile separate conform metodologiei în vigoare, asigurarea transparenței în planificarea și realizarea investițiilor reglementate și raportarea către ANRE, în termen de 3 luni, a tuturor acțiunilor întreprinse pentru corectarea abaterilor.
Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!
-
1Jaf legalizat! SUA cere tot – petrol, gaze, căi ferate. Ucraina ripostează: Nu suntem de vânzare
-
2„Cămila agriculturii” cară milioane în conturile exportatorilor moldoveni
-
3Când Rusia a spus NU, Europa a spus DA. Lecțiile embargoului din 2006
-
4Gata cu ținutul banilor „sub pernă”! Statul iese lunar pe piață: Obligațiuni pentru populație, acum cu scadențe extinse
-
5Plafonarea curentului din România! Ce măsuri întreprinde Parlamentul












