FOTO: 640 cp și 3,3 secunde până la „sută”: A fost prezentat cel mai rapid Porsche Cayenne Turbo GT

30 Iun. 2021, 12:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
30 Iun. 2021, 12:18 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Porsche a dezvăluit o nouă versiune emblematică a familiei Cayenne – cross-coupe-ul Cayenne Turbo GT.

Testări

Noutatea cu un motor turbo V8 a crescut la 640 de cai putere, deține o aerodinamică îmbunătățită și un șasiu reglat. Modelul accelerează de la staționare la 100 de kilometri pe oră în doar 3,3 secunde.

Porsche susține că Cayenne Turbo GT este cel mai rapid crossover de pe planetă și a confirmat deja acest titlu la Nurburgring, cu un tur într-un record de 7 minute 38.925 secunde. Acest rezultat este cu 3,3 secunde mai rapid decât al anteriorul titular Audi RS Q8.

Îmbunătățiri pentru Cayenne Turbo GT

De exemplu, amortizoarele suspensiei pneumatice sunt cu 15% mai rigide, iar garda la sol este redusă cu 17 milimetri.

La pupa a apărut un spoiler masiv (înălțimea sa a crescut cu 25 de milimetri și oferă 40 de kilograme suplimentare de forță), conductele de eșapament sport sunt situate în centrul barei de protecție din spate.

Camberul a fost schimbat, iar frânele carbon-ceramice sunt incluse în lista echipamentelor de bază.

Pentru noutate, sunt anunțate o suspensie adaptivă cu bare antiruliu active, un șasiu cu direcție completă, un diferențial spate controlat electronic, un acoperiș din carbon și jante de 22 inch cu anvelope Pirelli P Zero Corsa.

Concurența

În ciuda faptului că Cayenne Turbo GT accelerează până la „sută” mai repede decât altele, este inferior în viteză maximă față de concurenții Bentley Bentayga Speed ​​și Lamborghini Urus.

Crossover-ul german este capabil să curbeze 300 de kilometri pe oră, în timp ce Bentayga și Urus accelerează la 305 și, respectiv, 306 de kilometri pe oră.

Lansare pe piață și Preț

Porsche Cayenne Turbo GT va apărea la dealerii europeni în septembrie 2021. Se știe că în Germania vor cere minimum 196.078 euro pentru o mașină.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală