FOTO: 640 cp și 3,3 secunde până la „sută”: A fost prezentat cel mai rapid Porsche Cayenne Turbo GT

30 Iun. 2021, 12:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Otilia Cotruța
30 Iun. 2021, 12:18 // Au Bani //  Otilia Cotruța

Porsche a dezvăluit o nouă versiune emblematică a familiei Cayenne – cross-coupe-ul Cayenne Turbo GT.

Testări

Noutatea cu un motor turbo V8 a crescut la 640 de cai putere, deține o aerodinamică îmbunătățită și un șasiu reglat. Modelul accelerează de la staționare la 100 de kilometri pe oră în doar 3,3 secunde.

Porsche susține că Cayenne Turbo GT este cel mai rapid crossover de pe planetă și a confirmat deja acest titlu la Nurburgring, cu un tur într-un record de 7 minute 38.925 secunde. Acest rezultat este cu 3,3 secunde mai rapid decât al anteriorul titular Audi RS Q8.

Îmbunătățiri pentru Cayenne Turbo GT

De exemplu, amortizoarele suspensiei pneumatice sunt cu 15% mai rigide, iar garda la sol este redusă cu 17 milimetri.

La pupa a apărut un spoiler masiv (înălțimea sa a crescut cu 25 de milimetri și oferă 40 de kilograme suplimentare de forță), conductele de eșapament sport sunt situate în centrul barei de protecție din spate.

Camberul a fost schimbat, iar frânele carbon-ceramice sunt incluse în lista echipamentelor de bază.

Pentru noutate, sunt anunțate o suspensie adaptivă cu bare antiruliu active, un șasiu cu direcție completă, un diferențial spate controlat electronic, un acoperiș din carbon și jante de 22 inch cu anvelope Pirelli P Zero Corsa.

Concurența

În ciuda faptului că Cayenne Turbo GT accelerează până la „sută” mai repede decât altele, este inferior în viteză maximă față de concurenții Bentley Bentayga Speed ​​și Lamborghini Urus.

Crossover-ul german este capabil să curbeze 300 de kilometri pe oră, în timp ce Bentayga și Urus accelerează la 305 și, respectiv, 306 de kilometri pe oră.

Lansare pe piață și Preț

Porsche Cayenne Turbo GT va apărea la dealerii europeni în septembrie 2021. Se știe că în Germania vor cere minimum 196.078 euro pentru o mașină.

Realitatea Live

19 Mai 2022, 10:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 10:21 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Veronica Dragalin a fost selectată de către Comisia specială de preselecție a candidaților la funcția de procuror – șef al Procuraturii Anticorupție, anunță Consiliul Superior al Procuraturii (CSP).

Potrivit deciziei Comisiei speciale, etapa de preselecție în cadrul concursului la funcția de procuror-șef al Procuratura Anticorupție a fost promovată de către candidată Dragalin Veronica.

Veronica Dragalin este Doctor of Law la University of Virginia School of Law şi Assistant US Attorney în biroul procuraturii federale din districtul central al Californiei. Nominalizată la Premiul Național Young Federal Attorney şi la Premiul Procuror de Prim Rang pentru femeile din justiţia federală. Ea vorbește romană , engleză, spaniolă, rusă, germană şi italiană.

Fostul premier Ion Sturza spune că știe personal familia Dragalin. Potrivit lui familia a obținut un succes științific la nivel mondial.

„Cunosc familia Dragalin de mai mulți ani. Au plecat la începutul anilor ’90 în lume și au reușit o cariera excepțională științifică la nivel mondial. Dar cea mai mare realizare sunt cele doua fete. Una este procurorul Veronica Dragalin!”

Precizăm că, la concursul pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție au participat patru candidați: Dragalin Veronica, Bordianu Adrian, Brînză Victor și Iachimovschi Octavian.

Fișele de evaluare individuale sunt disponibile aici.

Interviurile candidaților pot fi accesate aici.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău