Superyachtul de 600 de milioane $: va fi cel mai mare din lume. Apartamentele de lux vor începe de la 11,2 milioane $

30 Iun. 2021, 12:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iun. 2021, 12:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Planurile pentru construcția celui mai mare iaht din lume au fost dezvăluite luni, 28 iunie. Superyachtul va avea 39 de apartamente pe șase etaje, cu prețuri care depășesc 11 milioane de dolari.

Superyachtul de 728 de metri lungime, numit Somnio, va fi lansat în 2024 și are un cost de construcție estimat la 600 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presă. Cel mai mare iaht din lume, Azzam, are o lungime de doar 600 de metri.

Apartamentele de lux, fiecare cu propria sală de gimnastică, vor începe de la 11,2 milioane de dolari și vă puteți oferi să cumpărați doar dacă sunteți invitați, scrie Business Insider.

Proiectul este condus de Carl Le Souef, care se ocupă de Somnio Global. Compania suedeză de design Tillberg Design și Winch Design din Londra au lucrat împreună la arhitectura din spatele imensului iaht.

Toate apartamentele vor fi dotate cu bucătărie, sală de gimnastică, bibliotecă și spații de luat masa, atât în ​​interior, cât și în exterior, pe terasă.

De asemenea, cumpărătorilor li se promite o cramă comună și o sală de degustare cu 10.000 de sticle, precum și restaurante, baruri și un club de plajă cu sporturi nautice.

Somnio va oferi cumpărătorilor „intimitatea unui iaht privat, alături de șansa de a face rețea într-o comunitate vibrantă de proprietari care au aceeași idee”, au declarat investitorii săi pentru Financial Times.

„Asistența medicală de talie mondială va fi disponibilă și la bord, oferind proprietarilor de apartamente cel mai înalt nivel de siguranță, departe de pandemii și alte riscuri globale”, se spune într-o declarație despre dezvăluirea lui Somnio, citată de The Daily Mail.

Realitatea Live

17 Mai 2022, 17:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2022, 17:53 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Toate clădirile noi din Uniunea Europeană (UE) ar putea fi prevăzute cu panouri solare pe acoperişuri, conform planurilor Comisiei Europene destinate accelerării dezvoltării energiilor regenerabile şi înlocuirii gazelor şi petrolului rusesc, informează Financial Times.

Potrivit sursei citate, executivul comunitar vrea ca jumătate din energia UE să provină din surse regenerabile în 2030, mai mult decât dublu faţă de nivelul actual.

Pentru a atinge aceste obiective, costurile s-ar putea ridica la sute de miliarde de euro. Cu toate acestea, cheltuielile ar fi compensate de economii anuale de 84 de miliarde de euro generate de reducerea importurilor de combustibili fosili, susţine un plan al Bruxelles-ului denumit „RepowerEU” şi consultat de Financial Times.

Una din propuneri este „introducerea obligativităţii de a avea instalaţii solare pe acoperişul tuturor noilor clădiri şi al tuturor clădirilor existente cu performanţe energetice clasa D şi peste”.

Planul iniţial al UE, conform căruia emisiile de carbon trebuiau reduse cu 55% până în 2030 comparativ cu nivelul lor din 1990, cerea o ţintă de 40% pentru regenerabile. Însă războiul din Ucraina a impulsionat Bruxelles-ul să încerce să obţină independenţa energetică de Rusia, care este responsabilă pentru 40% din necesarul de gaze al blocului comunitar şi 20% din livrările de petrol.

Documentul RepowerEU, care este posibil să sufere modificări înainte de a fi publicat miercuri, susţine că energiile regenerabile sunt cea mai bună modalitate pentru a lupta cu schimbările climatice şi a atinge independenţa energetică, împreună cu importurile de gaze lichefiate şi hidrogenul generat din electricitate regenerabilă.

Gospodăriile ar urma să plătească, în medie, 309 de euro pe an în plus conform planurilor Comisiei.

„Costurile mai mari cu combustibilul şi efortul suplimentar de a reduce consumul de gaze vor majora costurile pentru sistemul energetic cu aproape 10% până la 1.721 miliarde de euro pe an, în medie, în deceniul 2021-2030”, se precizează în documentul Comisiei citat de Financial Times.

De asemenea, Comisia vrea să urgenteze construcţia de parcuri eoliene şi fotovoltaice prin forţarea statelor membre să desemneze zone „prioritare” cu standarde de mediu mai relaxare şi aprobare rapidă.

„Statele membre ar trebui să pună la punct scheme naţionale de susţinere pentru a asigura introducerea pe scară largă a panourilor solare pe clădiri. Acolo unde este cazul, acest efort ar trebui combinat cu renovarea acoperişurilor şi introducerea de soluţii de stocare a energiei şi pompe de căldură. De asemenea, statele membre ar trebui să mobilizeze instalarea de echipamente solare pe toate clădirile publice care sunt adecvate pentru acestea, de la clădiri administrative şi până la şcoli”, se precizează în documentul care ar urma să fie publicat miercuri de Comisia Europeană.

Multe din propunerile executivului comunitar vor avea nevoie de aprobarea guvernelor naţionale şi a Parlamentului European.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău