Superyachtul de 600 de milioane $: va fi cel mai mare din lume. Apartamentele de lux vor începe de la 11,2 milioane $

30 Iun. 2021, 12:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Iun. 2021, 12:41 // Au Bani //  MD Bani

Planurile pentru construcția celui mai mare iaht din lume au fost dezvăluite luni, 28 iunie. Superyachtul va avea 39 de apartamente pe șase etaje, cu prețuri care depășesc 11 milioane de dolari.

Superyachtul de 728 de metri lungime, numit Somnio, va fi lansat în 2024 și are un cost de construcție estimat la 600 de milioane de dolari, potrivit unui comunicat de presă. Cel mai mare iaht din lume, Azzam, are o lungime de doar 600 de metri.

Apartamentele de lux, fiecare cu propria sală de gimnastică, vor începe de la 11,2 milioane de dolari și vă puteți oferi să cumpărați doar dacă sunteți invitați, scrie Business Insider.

Proiectul este condus de Carl Le Souef, care se ocupă de Somnio Global. Compania suedeză de design Tillberg Design și Winch Design din Londra au lucrat împreună la arhitectura din spatele imensului iaht.

Toate apartamentele vor fi dotate cu bucătărie, sală de gimnastică, bibliotecă și spații de luat masa, atât în ​​interior, cât și în exterior, pe terasă.

De asemenea, cumpărătorilor li se promite o cramă comună și o sală de degustare cu 10.000 de sticle, precum și restaurante, baruri și un club de plajă cu sporturi nautice.

Somnio va oferi cumpărătorilor „intimitatea unui iaht privat, alături de șansa de a face rețea într-o comunitate vibrantă de proprietari care au aceeași idee”, au declarat investitorii săi pentru Financial Times.

„Asistența medicală de talie mondială va fi disponibilă și la bord, oferind proprietarilor de apartamente cel mai înalt nivel de siguranță, departe de pandemii și alte riscuri globale”, se spune într-o declarație despre dezvăluirea lui Somnio, citată de The Daily Mail.

Realitatea Live

15 Ian. 2025, 09:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
15 Ian. 2025, 09:47 // Actual //  Ursu Victor

Republica Moldova se confruntă cu un deficit semnificativ de energie electrică, iar situația ar putea deveni și mai gravă în primăvară, când centralele electrice de termoficare (CET) își vor reduce activitatea, a avertizat expertul în energetică Sergiu Tofilat în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Rlive.

„În prezent, producem doar 300-350 MW de energie pe teritoriul Republicii Moldova, dar consumul ajunge la 900 MW în orele de vârf, dimineața și seara. Deficitul de 550-600 MW este acoperit prin importuri. După sezonul de încălzire, acest deficit va crește, iar Moldova va trebui să cumpere energie la prețuri de avarie, între 250 și 350 de euro pe MW, sau să treacă la deconectări planificate”, a declarat Tofilat.

Expertul a subliniat necesitatea identificării unor soluții rapide pentru a evita o criză energetică profundă. Este vorba de centrale electrice modulare și mobile: „Este nevoie să căutăm și să aducem de urgență turbine pe gaz, care pot produce 30-35 MW fiecare. Acestea ar putea fi închiriate sau achiziționate”. Ucraina face deja acest lucru, iar noi ar trebui să urmăm acest exemplu. Lipsa unor măsuri urgente ne va aduce fie la creșteri mari ale tarifelor, fie la deconectări de curent”.

Tofilat s-a arătat dezamăgit că subiectul nu a fost abordat în cadrul ședinței recente a Consiliului Suprem de Securitate:

„Mă așteptam ca la CSS să se discute această problemă și să se ia decizii concrete pentru a evita o criză energetică. Nu este o glumă, riscurile sunt reale și trebuie tratate cu maximă seriozitate.”

Tarifele la energia electrică au fost majorate în data de 3 ianurie. Pentru consumatorii deserviți de Premier Energy, tariful a fost majorat la 4,10 lei/kWh, față de 2,34 lei. Locuitorii din nordul țării achită tarif de 4,68 lei/kWh pentru energia furnizată de FEE Nord, comparativ cu 2,84 lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală