FOTO Antreprenorii autohtoni au cucerit locuitorii din Cluj Napoca la Expoziția „Republica Moldova Prezintă”

25 Mai 2023, 13:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Romaniuc Victoria
25 Mai 2023, 13:32 // Actual //  Romaniuc Victoria

Circa 20 de antreprenori autohtoni au participat, în perioada 19-21 mai 2023, la Expoziția „Republica Moldova Prezintă. Aceasta a fost organizată la Cluj- Napoca, România, în cadrul evenimentului „Zilele Clujului”.

„Din anul 2016, Camera de Comerți și Industrie (CCI) a Republicii Moldova organizează, tradițional, participarea companiilor autohtone în cadrul Expoziției „Republica Moldova Prezintă” în România. Am fost la Iași, Brașov, Baia-Mare, Ploiești, iar anul acesta, în premieră, am ajuns și la Cluj-Napoca. Pentru noi ca organizatori, dar și pentru antreprenorii autohtoni, este o mare bucurie și mândrie, totodată, pentru că suntem așteptați cu ardoare, de fiecare dată în România. Produsele noastre au valoare, sunt calitative, competitive și merită să fie cunoscute în cât mai multe regiuni din România. Mulțumesc partenerilor pentru suport, și desigur, participanților care ne reprezintă țara cu mândrie”, a spus Sergiu HAREA, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Potrivit Vioricăi Cazacu, Șefa Secției Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții din cadrul CCI, evenimentul a fost un prilej în plus de a demonstra cât sunt de bune produsele noastre și merită promovate.

„Sunt mândră de producătorii autohtoni, care cu multă dăruire și curaj și-au promovat produsele, aici, în România. CCI a fost și continuă să fie un susținător aprig al companiilor autohtone, promovând produsele de calitate”.

Șefa Secției Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții a mai menționat că standurile companiilor moldovenești au fost vizitate de un număr impresionant de români, care au apreciat fiecare produs moldovenesc.

Livia Titica, reprezentanta brandului „LiRo” a menționat că atmosfera la Cluj-Napoca a fost una foarte frumoasă, întrucât oamenii au vizitat standurile moldovenești până târziu și au făcut cunoștință cu produsele noastre.

„Datorită Camerei de Comerț și Industrie am ajuns aici, și le mulțumim pentru această oportunitate”, a menționat Nicolae Tronciu, reprezentantul „Vinăriei Tronciu”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Aceste evenimente ne ajută foarte mult. Noi ne-am promovat vinurile, și vrem să mai venim pe piața din România”, a spus Lilian Popescu, reprezentantul „Divus Wineri”.

„Sunt minunate aceste evenimente căci ne cunoaște publicul, putem stabili parteneriate, ne extindem și noi un pic gama de produse, mai cunoaștem lucruri noi, numai plusuri. Ne dorim să mergem în toată România cu produsele noastre”, a declarat Maria Bobeica, reprezentanta „Levantica”.

„Am avut ocazia să analizăm și să cunoaștem preferințele oamenilor, sunt diferite de cele ale consumatorilor din țara noastră, sau chiar din Iași, e o experiență minunată”, a spus Marin Ceban, reprezentantul „Mira”.

Participanții expoziției au fost susținuți și de un grup de moldoveni stabiliți la Cluj-Napoca, care au așteptat cu nerăbdare să revadă produsele îndrăgite.

„Suntem o mică, dar inimoasă părticică din comunitatea basarabenilor stabiliți în Cluj, și susținem parcursul european al țării noastre, susținem din tot sufletul producătorii noștri”, a spus un vizitator al expoziției.

Ediția din acest an a fost organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, cu suportul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului, Ambasadei Republicii Moldova în România, Primăriei Cluj-Napoca, Consiliului local Cluj-Napoca și Asociației Meșteșugarilor Cluj-Napoca.

Realitatea Live

11 Dec. 2023, 14:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Dec. 2023, 14:14 // Actual //  Lupu Eduard

Istoria reală a unei femei de 32 de ani, agresată fizic și amenințată de soț, este relatată într-un nou spot social lansat de Ministerul Afacerilor Interne. Din fericire, victima a reușit să ceară ajutor la timp, să își salveze propria viață și viața viitorului copil.

„Am 32 de ani și lucrez în calitate de vânzătoare. Soțul nu este angajat. Într-o zi, când am revenit de la muncă, l-am găsit în stare de ebrietate. M-a amenințat că mă ucide pe mine și copilul pe care îl port. Am reușit la timp să scap și să chem poliția, care mi-a oferit ajutor și l-a îndepărtat. Îmi pare rău că nu am cerut ajutor mai devreme”, povestește protagonista, rolul căreia este jucat de o actriță a Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

Mesajul spotului social este adresat tuturor victimelor violenței în familie, care sunt încurajate să raporteze toate cazurile de abuz la numărul unic de urgenţă 112 sau la telefonul de încredere 08008 8008.

„Suntem alături, pentru că siguranța și viața ta contează. Sună la orice oră la 112 sau la telefonul de încredere 0 8008 8008. La Centrul de Justiție Familială vei fi ajutată și protejată de polițiști, medici, psihologi și alți specialiști calificați, care te vor consulta gratuit și vor fi alături de tine pe toată durata procesului de asistență și protecție. Știm prin ce treci și te vom ajuta să depășești aceste momente grele”, transmite MAI.

Prin lansarea acestui nou spot social, MAI continuă campania de sensibilizare a societăţii şi de încurajare a victimelor violenţei în familie pentru a raporta abuzurile şi să apeleze la ajutorul autorităţilor. Spotul precedent era adresat victimelor violenţei sexuale, iar îndemnul a rămas același: „Nu ești singură! Nu este vina ta! Ai încredere în puterea ta!”. 

„Prin lansarea aceastei campanii ne propunem să informăm, sensibilizăm şi să atragem atenţia societăţii asupra tuturor formelor de violenţă în familie care există, inclusiv a celei psihologice, care în ţara noastră nu este percepută ca formă a violenţei în familie”, notează MAI.

Conform datelor Ministerului de Interne, în perioada ianuarie – noiembrie 2023 au fost înregistrate 766 de cazuri de violență în familie, 11 dintre ele fiind soldate cu vătămarea corporală gravă şi decesul victimei. În anul 2022, 24 de femei şi-au pierdut viaţa urmare a acţiunilor violente în mediul familial.

Pentru a proteja victimele violenţei în familie, în 2023 au fost monitorizate 635 de ordonanțe de protecţie, emise de către instanţele judecătoreşti, dintre care în 554 de cazuri este vorba de monitorizare prin intermediul brățărilor electronice, aplicate agresorilor.

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău