(FOTO) Cât te costă o vacanță în Lefkada, insula paradis a Greciei?

22 Iun. 2022, 16:52
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2022, 16:52 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Grecia este una dintre destinațiile de vacanță preferată de moldoveni. Țara este cunoscută pentru insulele de lux precum Santorini sau Mykonos, dar și pentru insulele deosebit de frumoase precum Lefkada. Redacția Bani.md a realizat câteva calcule și a stabilit costurile aproximative pentru o vacanță de 8 zile, 7 nopți pentru două persoane cu mașina în Lefkada.

Am ales să calculăm prețul pentru o călători cu mașina, întrucât aceasta este cea mai potrivită și comodă opțiune pentru a ajunge. Lefkada este o insulă grecească în Marea Ionică, legată de continent printr-un lung dig rutier și un pod. Insula este cunoscută pentru apele sale albastre și plajele sale „rupte din rai”, fiind considerată insula paradis a Greciei.

Așadar, pentru a călători cu mașina va fi necesar să cheltui bani, în primul rând, pentru combustibil cât și pentru alte taxe pe care le vom enumera în continuare.

Așa cum prețurile la carburanți au crescut, ai putea să scoți din buzunar aproximativ 4500 – 5000 de lei. De asemenea, nu trebuie să excluzi cheltuieli precum:

  • Cartea verde – 700 de lei;
  • Vinieta Bulgaria – aproximativ 140 de lei (7 euro);
  • Taxa de pod Giurgiu – 80 de lei;
  • Taxa de autostrada – 400 de lei (20 euro);

În ceea ce privește cazarea, prețurile încep de la 11 mii de lei pentru două persoane timp de 7 nopți și 8 zile în luna august. Dacă vei alege să mergi pe insulă în septembrie sau iulie ai putea avea parte și de oferte mai avantajoase.

De exemplu, la Kostas Studio II vei achita, în perioada 15-22 august, 12.048 lei. La Sea Sound veți plăti aproximativ 14.741 lei în aceeași perioadă.

De asemenea, trebuie să luați în calcul și alimentația. Poți alege să mănânci la restaurante sau poți pregăti singur. Astfel, o vacanță în Lefkada pentru o săptămână în luna august pentru o persoană ar putea ajunge la aproximativ 600 de euro.

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău