(FOTO) De această dată creatorii au dat greș! Cele mai NEREUȘITE trenduri din lumea modei, unele costă milioane

05 Iun. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Iun. 2021, 06:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Moda este acel lucru de care unii sunt obsedați, iar alții nu reușec să țină pasul. Unii creatori de modă reușesc să producă haine impecabile, iar alții, uneori dau greș. Iată câteva dintre cele mai nereușite trenduri care au existat vreodată. Unele au și un preț exagerat.

1. Această rochie de la Dolce Gabbana costă 2 118 de dolari

2. Cu această încălțăminte poți lua drumul cu tine acasă

3. Pantofi sport cu toc

4. Cizme de cowboy, tematice înghețate și o gaură aleatorie

5. Gucci vinde blugi cu pete de iarbă falsă

6. Și unde este restul?

7. Pantaloni care te vor face să te simți puțin incomod în fața altor oameni

8. Nu mă întrebați cum am găsit asta

9. Acești pantofi de la Gucci au fost creați să arate murdar intenționat

10. Ce pot să facă fetele?

11. Acești adidați care par distruși se vând cu 1425 de dolari

12. Acel moment când nu știi cum să porți ochelarii

12. De ce pantalonii aceia arată ca mingea de fotbal pe care toată lumea o are, dar nimeni nu știe de unde este?

13. Ce ziceți de așa ciorapi?

14. Geanta de Balenciaga, de 2.145 de delori, care arată exact ca geanta IKEA de 99 de cenți

Realitatea Live19 Iun. 2021, 13:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iun. 2021, 13:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov, spune despre noua metodologie aprobată de ANRE referitor la plafonarea prețurilor la carburanți, că este împotriva principiilor economiei de piață, încurajează instituirea monopolului și are menirea de a-i elimina pe petroliștii mici. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Piatnitsa s Anatoliem Golea” de la RTR Moldova.

Potrivit expertului în domeniul energetic, Victor Parlicov, noua metodologie de calcul e distructivă pentru piața petrolieră din Republica Moldova, întrucât nu pot fi stabilite reguli similare pentru petroliști care au cheltuieli și profitabilitate complet diferite.

„Tentativa de a reglementa prețurile prin instituirea unui plafon pe o piață concurențială nu este o soluție bună și din start este sortită eșecului. Dacă în lege este indicat că suntem o economie de piață, atunci trebuie să creăm condiții pe piața concurențială, ca petroliștii să se bată între ei pentru consumator. Acum ANRE are misiunea de a stabili o marjă, care de facto, este imposibil de stabilit, pentru că fiecare companie are contracte diferite, costuri diferite”, a spus Victor Parlicov.

Astfel, în opinia expertului, noua metodologie de calcul va duce la instituirea unui monopol pe piață și-i va elimina pe petroliștii mici.

„Există riscul ca de pe piață să dispară petroliștii mici. Ei nu se vor încadra în marja stabilită de ANRE pentru că nu poți să pui pe aceeași balanță un agent economic care vinde o tonă de combustibil pe zi cu unul care vinde 10 tone. Dacă se dorește lichidarea petroliștilor mici, probabil, este o decizie bună”, a declarat Victor Parlicov.

Noua lege, promovată în Parlament de deputatul independent Alexandru Oleinic, prevede că prețurile la carburanți sunt stabilite de fiecare agent economic în parte și nu pot depăși prețurile-plafon stabilite de ANRE. Prețul-plafon este calculat de instituția regulatoare în fucție de cotațiile bursiere Platts, cotele accizelor și cotele TVA prevăzute de Codul Fiscal. Periodicitatea de recalculare este de 14 zile.