(FOTO) Destinații turistice mai puțin cunoscute, dar care merită vizitate

10 Iul. 2021, 12:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
10 Iul. 2021, 12:00 // Au Bani //  MD Bani

Când ne gândim la turism pe mapamond, ne vin în minte câteva orașe și destinații turistice la care ne gândim în mod automat, fără să ne strofocăm prea tare: Barcelona, Roma, Paris, poate New York, Las Vegas, de ce nu Londra, Praga sau Atena, dar sunt și alte orașe care au un potențial turistic nevalorificat.

Sapporo, Japonia

Pasionații de sporturi de iarnă s-ar putea să fie ceva mai familiarizați cu această destinație, deoarece orașul din nordul insulei Hokkaido a fost gazda a numeroase întreceri, fiind chiar orașul gazdă al Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1972.

Dacă ar fi fost în Europa, cu siguranță s-ar fi numărat printre cele mai râvnite destinații de schi. Resorturile sale sunt mult peste cele din Europa, iar pasionații de sporturi de iarnă s-ar bucura la maximum de ce facilități pot găsi în aceste stațiuni.

Orașul în sine este un mixt între modernismul al actualei capitale, Tokyo, și stilul tradițional a vechii capitale nipone, Kyoto.

Cea mai bună perioadă în care poate fi vizitat Sapporo este luna februarie, când are loc Festivalul Zăpezii, iar pasionații de sporturi de iarnă ar trebui să se îndrepte către resorturile Teine, Niseko sau Kokusai.

Istria, Croația

Mai aproape de noi, aproape de Marea Adriatică, se regăsește regiunea Istria, o destinație de turism subapreciată, mai ales pentru o țară cum este Croația, care are multe de oferit în ceea ce privește turismul.

Zona este recomandată pentru cei cărora le plac drumețiile, dar și celor care apreciază arhitectura antică. Istria este practic un județ, în care se regăsesc două orașe destul de frecventate de turiști, Rovinj și încă unul cu nume mai greu de spus în română, chiar dacă este numele unei localități.

Regiunea este plină de restaurante care le oferă turiștilor posibilitatea de a se bucura de feluri de mâncare delicioase. Cei care-și doresc să se înfrupte din fructe de mare proaspete sau cei care adoră trufele vor găsi cu siguranță aici ceva care să le placă. Pazin (foto jos) este un oraș foarte frumos și merită vizitat.

Cornwall, Anglia

Recentul summit G7, care a avut loc în Marea Britanie, a atras atenția asupra regiunii Cornwall, o zonă care are ce să le ofere turiștilor care caută destinații noi.

Este o zonă în care este mai bine să renunți la clasicele și monotonele camere de hotel pentru locurile de cazare care pot fi descoperite prin Airbnb sau în zonele de glamping.

Newquay este recomandat pentru cei care vor să meargă undeva împreună cu familia, în timp ce St. Ives i-ar mulțumi pe cei care caută un loc liniștit, lipsit de orice formă de agitație.

Kotor, Muntenegru

O altă destinație relativ aproape de România este Kotor, din Muntenegru, care pare să fi devenit din ce în ce mai popular în ultimii ani.

Muntenegru este în sine o destinație întrutotul, dar Kotor ar trebui să fie un punct de oprire pe traseul oricui vizitează această țară. Orașul degajă un aer medieval, se află într-o regiune muntoasă, este prin de muzee și palate.

Atmosfera din oraș este întreținută de cei care vizitează cafenelele, barurile și localurile cu muzică live, iar Kotor pare să fie o destinație pentru toate vârstele.

Taroundat, Maroc

Rabat, Casablanca, Marrakesh și Fes sunt de departe cele mai cunoscute și mai des accesate destinații de turism din Maroc, dar Taroundat este un oraș fortificat din sud-estul țării care poate fi o surpriză plăcută pentru turiști.

Nu se află foarte departe de mult mai cunoscutul Marrakesh și oferă o atmosferă mult mai intimă și mult mai autentică.

Este o destinație perfectă pentru cei care nu vor să meargă pe aceleași trasee cunoscute de toată lumea. Localnicii sunt primitori și săritori, iar, în comparație cu alte destinații din Maroc, Taroundat este mult mai primitor cu femeile.

Sursa: Wall Street.ro

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău