„Tekwill Junior Amdassadors” și-a desemnat câștigătorii! Iată care sunt echipele învingătoare

29 Apr. 2021, 17:25
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Apr. 2021, 17:25 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

În perioada 03 martie – 13 aprilie elevii din clasele gimnaziale și liceale au participat la concursul „Tekwill Junior Ambassadors”. Compeția a luat sfârșit și au fost desemnați câștigătorii.

La concurs au participat 67 de echipe de la 30 de școli din țară și-au pus în practică abilitățile digitale și creativitatea, dezvoltând proiecte originale și inventive pentru concurs.

Elevii au elaborat creative, fie că au ales să creeze coperte pentru cărți și semne de carte, identitatea turistică vizuală a unei localități sau identitatea vizuală a unei companii autohtone.

Echipele învingătoare au fost premiate cu diferite gadgeturi digitale și materiale promoționale. Competiția a fost disponibilă pentru elevii și profesorii de la instituțiile de învățământ care fac parte din proiectul „Tekwill în fiecare școală” și studiază disciplina obțională de „Design Grafic”, în anul academic 2020-2021. „Tekwill Junior Ambassadors” s-a desfășurat cu suportul financiar oferit de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernul Suediei, EU4Moldova și PNUD Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al RM.

Elevii au lucrat în echipe de câte 2-4 persoane, ei au creat produse originale la una dintre cele trei categorii ale regulamentului. Proiectele au fost prezentate online. Dosarele depuse au fost evaluate de un juriu specializat. Premiile au fost oferite pentru fiecare subcategorie tematică și pentru fiecare treaptă de învățământ școlar (gimnazial și liceal). Astfel, pentru locul I, fiecare membru al echipei câștigătoare s-a ales cu o tabletă, pentru locul II- câte un e-book, iar câștigătorii locului III – câte o pereche de căști bluetooth. Totodată, toți membrii echipelor participante au primit în dar materiale promoționale cu brandul „Tekwill în fiecare școală”.

 

Câștigătorii locului I la categoria „Identitatea turistică vizuală pentru localitățile din Republica Moldova” :

  • Liceu – echipa „Galateea”, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, Călărași;
  • Gimnaziu – echipa „Inari Team”, Liceul Teoretic „Măgdăcești” r. Criuleni;

Câștigătorii la categoria „Coperte pentru cărți și semne de carte”:

  • Liceu – echipa „Design Addicts”, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Chișinău;
  • Gimnaziu – echipa „Inspiră”, Instituția Privată Liceul „Da Vinci”, Chișinău;

Câștigătorii la categoria „Identitatea vizuală a unei companii autohtone micro, mici și mijlocii (IMM)”, locul I:

  • Liceu – echipa „Inițiatorii”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Căușeni;
  • Gimnaziu – echipa „Real Design”, Liceul Teoretic „Mihai Sadoveanu”, Călărași.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:05 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Lucrătorii din domeniul construcției vor primi de la 1 octombrie un salariu majorat cu 2 055 de lei mai mult decât în prezent. Anunțul a fost făcut astăzi de către viceprim-ministul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, scrie Realitatea.md.

Potrivit ministrului dacă anterior salariul mediu în domeniul construcțiilor agreat în Convenția Colectivă în Ramură era 8.902 lei, începând cu 1 octombrie al anului curent, acesta va fi 10.957 lei.

„Oamenii din domeniul construcțiilor trebuie motivați. Dacă anterior salariul mediu în domeniul construcțiilor agreat în Convenția Colectivă în Ramură era 8.902 lei, începând cu 1 octombrie al anului curent, acesta va fi 10.957 lei. În acest sens, astăzi am semnată Acordul de modificare a Convenției Colective în Ramura Construcțiilor pentru anii 2018 – 2022 cu partenerii sociali: Federația Sindicatelor de Construcții și Industria Materialelor de Construcții „SINDICONS”, Federația Patronală a Constructorilor Drumarilor și a Producătorilor Materialelor de Construcție „CONDRUMAT” și Federația Patronatului din Construcții și Producerea Materialelor de Construcții „FPCPMC”, anunță Spînu.

Amintim că, tot astăzi, deputații PAS au anunțat despre majorarea alocațiilor pentru veteranii războiului de pe Nistru, din Afganistan, al celui de-al doilea Război Mondial și a lichidatorilor avariei de la Cernobîl. Majorările vor oscila între 250 de lei și 550 de lei.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală