„Tekwill Junior Amdassadors” și-a desemnat câștigătorii! Iată care sunt echipele învingătoare

29 Apr. 2021, 17:25
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Apr. 2021, 17:25 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

În perioada 03 martie – 13 aprilie elevii din clasele gimnaziale și liceale au participat la concursul „Tekwill Junior Ambassadors”. Compeția a luat sfârșit și au fost desemnați câștigătorii.

La concurs au participat 67 de echipe de la 30 de școli din țară și-au pus în practică abilitățile digitale și creativitatea, dezvoltând proiecte originale și inventive pentru concurs.

Elevii au elaborat creative, fie că au ales să creeze coperte pentru cărți și semne de carte, identitatea turistică vizuală a unei localități sau identitatea vizuală a unei companii autohtone.

Echipele învingătoare au fost premiate cu diferite gadgeturi digitale și materiale promoționale. Competiția a fost disponibilă pentru elevii și profesorii de la instituțiile de învățământ care fac parte din proiectul „Tekwill în fiecare școală” și studiază disciplina obțională de „Design Grafic”, în anul academic 2020-2021. „Tekwill Junior Ambassadors” s-a desfășurat cu suportul financiar oferit de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională, Guvernul Suediei, EU4Moldova și PNUD Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al RM.

Elevii au lucrat în echipe de câte 2-4 persoane, ei au creat produse originale la una dintre cele trei categorii ale regulamentului. Proiectele au fost prezentate online. Dosarele depuse au fost evaluate de un juriu specializat. Premiile au fost oferite pentru fiecare subcategorie tematică și pentru fiecare treaptă de învățământ școlar (gimnazial și liceal). Astfel, pentru locul I, fiecare membru al echipei câștigătoare s-a ales cu o tabletă, pentru locul II- câte un e-book, iar câștigătorii locului III – câte o pereche de căști bluetooth. Totodată, toți membrii echipelor participante au primit în dar materiale promoționale cu brandul „Tekwill în fiecare școală”.

 

Câștigătorii locului I la categoria „Identitatea turistică vizuală pentru localitățile din Republica Moldova” :

  • Liceu – echipa „Galateea”, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, Călărași;
  • Gimnaziu – echipa „Inari Team”, Liceul Teoretic „Măgdăcești” r. Criuleni;

Câștigătorii la categoria „Coperte pentru cărți și semne de carte”:

  • Liceu – echipa „Design Addicts”, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”, Chișinău;
  • Gimnaziu – echipa „Inspiră”, Instituția Privată Liceul „Da Vinci”, Chișinău;

Câștigătorii la categoria „Identitatea vizuală a unei companii autohtone micro, mici și mijlocii (IMM)”, locul I:

  • Liceu – echipa „Inițiatorii”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Căușeni;
  • Gimnaziu – echipa „Real Design”, Liceul Teoretic „Mihai Sadoveanu”, Călărași.

Realitatea Live22 Iun. 2021, 09:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 09:24 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Ministrul Sănătății de la Roma a anunțat că, începând de luni, 28 iunie, italienii vor renunța la purtarea măștii în aer liber. De asemenea, Olanda și Spania au anunțat că renunță la masca în aer liber din 26 iunie.

Vor renunța la mască în aer liber doar locuitorii din „zonele albe”, în care răspândirea virusului este scăzută. Până la începutul săptămânii viitoare, toată Italia va deveni „albă”.

Totuși, masca va fi în continuare purtată în locuri aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Incidența infectării este mai mică de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit datelor din ultimele trei săptămâni. Săptămâna trecută au fost mai puțin de 1.000 de cazuri de îmbolnăvire pe zi.

Peste 50% dintre italieni au fost imunizați cu cel puțin o doză de vaccin. Este cel mai bun procent dintre țările mari ale Uniunii Europene.

Olanda și Spania vor renunța și ele la purtarea măștii în aer liber, din 26 iunie.