Fondatorul și CEO al Spartan spune că tatăl său i-a oferit cele mai bune lecții de SUCCES. Iată care sunt

29 Apr. 2021, 19:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Apr. 2021, 19:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Joe De Sena, fondatorul și CEO al Spartan spune că cele mai bune lecții despre viață și despre succes le-a învățat de la tatăl său care era antreprenor. El spune că fiecare zi era o nouă oportunitate de a învăța și de a afla ceva, ceea ce este grozav.

Joe De Sena spune că venea să lucreze împreună cu tatăl său la compania sa de transport de marfă, băiatul urmărea cum acesta reușeas să conducă, dar și să lucreze de rând cu muncitorii. Când nu-și murdărea mâinile cu munca, tatăl său era ocupat să vorbească despre asta non-stop, așa a învățat și el, a declarat Joe într-un interviu pentru CNBC.

Iată cele mai importante lecții, dacă vrei să fii cu adevărat un om de succes:

  1. Chiar și când ai terminat mai devreme, nu ai terminat niciodată

Prima și cea mai importantă lecție este că munca nu se termină niciodată, chiar dacă tu crezi că ai terminat. Mereu apare ceva ce trebuie rezolvat.

„Într-o duminică dimineață, când eram doar un adolescent, planificam să descărcăm o grămadă de materiale de pe unul dintre camioanele sale. În noaptea precedentă, am decis că o voi face singur. Plănuiam să-l surprind și, în secret, am sperat că acest lucru va avea ca rezultat o odihnă suplimentară duminică dimineață, lucru pe care tatăl meu nu îl avea ca obicei. Am descărcat pe parcursul nopții, în cele din urmă, am terminat chiar când soarele răsărea. M-am furișat înapoi în camera mea și am căzut chiar pat. La scurt timp, tatăl meu a intrat și a spus: „Te-am văzut descărcând camionul. Buna treaba. Să ne mișcăm odată cu construcția.”.

Așadar, în loc de o zi liberă, Joe s-a ales cu o nouă zi de muncă. Băiatul a învățat repede că, chiar și când ai terminat devreme, niciodată nu ai terminat cu adevărat.

2. „Mișcă carul din loc”, indiferent de cât timp este nevoie

În aceste zile se vorbește mult despre câte ore ar trebui să lucrezi. Elon Musk, CEO al SpaceX, susține că lucra 120 de ore pe săptămână. S-a raportat că doarme aproximativ patru ore pe zi și uneori doarme la birou sau la fabrică.

Jack Dorsey, CEO Twitter și Square, a vorbit recent cu privire la programul de lucru al lui Musk, numindu-l „BS”. Nu este faptul că el nu crede, ci mai degrabă că oamenii nu ar trebui să o urmeze. Dorsey crede în calitate decât în ​​cantitate, că modul în care petreceți fiecare oră este mai important decât numărul de ore.

Adevărul este că câte ore alegeți să lucrați va depinde de cât de mult doriți ceva și de ce doriți în viață. Succesul extrem necesită sacrificii extreme. Da, calitatea muncii pe care o investiți în fiecare oră este esențială, dar adevăratul truc este să vă asigurați că lucrați la lucrurile corecte. Dacă doriți să mutați munții la sfârșitul zilei, concentrați-vă pe sarcinile care mișcă „carul din loc”, oricât de mică ar fi mișcarea.

Realitatea este că zilele libere sunt o raritate când încerci să atingi un nivel ridicat de succes. Dacă orele sunt egale cu ieșirea, de obicei câștigă persoana cu cea mai mare ieșire. Simplu.

La sfârșitul zilei, se reduce la ceea ce vrei. Dacă doriți să întrerupeți o industrie sau să deveniți un milionar, probabil că va trebui să vă mișcați non-stop. Dacă încercați să realizați ceva grozav în limitele unei săptămâni normale de lucru, șansele de a face acest lucru sunt mici.

 

 

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală