(FOTO) Impresionanta colecție de mașini a fotbalistului Cristiano Ronaldo. Valorează peste 17 milioane de lire sterline

11 Iun. 2021, 06:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
11 Iun. 2021, 06:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cristiano Ronaldo nu a lăsat pandemia de coronavirus să-i atenueze dragostea față de mașini. Superstarul de la Juventus, care ar fi spulberat 8,5 milioane de lire sterline pe o ediție limitată Bugatti Centodieci – din care s-au făcut doar zece, a adăugat un alt plus la colecția sa incredibilă de mașini.

Se crede că Ronaldo este unul dintre cei 10 oameni destul de norocoși pentru a cumpăra incredibilul Bugatti Centodieci, care costă 8,5 milioane de lire sterline.

Ronaldo, de cinci ori câștigător al Balonului de Aur, are un Bugatti Chiron și un Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse ca parte a imensului său tezaur.

Superstarul portughez are supercar-uri precum Ferraris, Lamborghinis și Rolls Royces, recunoscând lui Piers Morgan într-un interviu că îi place să aibă două din toate.

De asemenea, Criastiano Ronaldo a cumpărat un MERCEDES G-WAGON BRABUS pentru iubita sa pe care a plătit 600.000 de lire sterline.

BUGATTI CHIRON – 2,15 milioane de lire sterline

În 2017, nevoia de viteză a lui Ronaldo l-a făcut  să-și cumpere un Bugatti Chiron argintiu.

Mașina poate atinge viteză de 260 mph.

BUGATTI VEYRON – 1,7 milioane de lire sterline

Au fost construite doar 450 Veyron 16.4 Grand Sports, așa că, desigur, Ronaldo și-a dorit o felie din acea plăcintă de raritate.

Mașina l-a costat 1,7 milioane de lire sterline și va crește în valoare odată cu trecerea anilor. În ceea ce privește performanța, face 0-62 mph în 2,6 secunde și are o piele exterioară realizată complet din fibră de carbon.

LAMBORGHINI AVENTADOR – 260.040 de lire sterline

Fabricat în 2011, este cel mai celebru model al designerului auto italian – și deținut de fotbaliști din întreaga lume, fără să se sperie de prețul extraordinar. Ronaldo și-a sărbătorit achiziția pe Instagram în 2016.

Ronaldo are două mașini Lamborghini AVENTADOR, doar că culoarea lor diferă.

ROLLS ROYCE CULLINAN – de la 330.000 de lire sterline

Anul trecut, Ronaldo a adăugat un Cullinan la colecția sa, deținând anterior un Rolls Royce Phantom în valoare de aproximativ 363.000 de lire sterline. Arătându-și loialitatea față de noii săi angajatori, CR7 a personalizat chiar interiorul cu piele alb-negru. Având o lungime de cinci metri, Cullinan are un motor V12 și o putere de 571 cai. Este singurul SUV pe care Rolls Royce l-a produs vreodată.

 

CHEVROLET CAMARO – 35.000 de lire sterline

Acest model are un motor mai econom decât altele din garajul său, Camaro are un motor V8 de 6,2 litri care oferă 453 cai putere.

Este mai ieftin decât orice alt lucru pe care îl deține și a fost cumpărat în 2016 ca mașină de familie.

FERRARI F12 TDF – 350.000 de lire sterline

În 2017, Ronaldo a cumpărat un F12 TDF – un alt obiect de colecție cu doar 799 fabricate în lume.

Este cu siguranță unul dintre favoritele pe care le deține, are o viteză maximă de 211 mph și capabil să facă 0-62 în 2,9 secunde.

De asemenea Ronaldo are și un Ferari alb.

RANGE ROVER SPORT – 100.000 de lire sterline

Un element de bază pentru fiecare garaj al fotbaliștilor, Range Rover Sport este SUV-ul suprem pentru cei bogați și faimoși. Modelul pe care îl conduce Ronaldo este, desigur, ediția specială, SVR.

MERCEDES AMG GLE 63 – 127.000 de lire sterline

În 2016, Ronaldo și-a cumpărat un AMG GLE 63, a fost un cadou pentru el însuși de Crăciun.  SUV-ul are un motor de 612 cai și poate atinge o viteză maximă de 155 mph.

MCLAREN SENNA – 1 MILION de lire sterline

Alimentat de un motor V8 dublu-turbo încărcat, care produce 800 de cai putere, poate atinge 0-62 mph în doar 2,8 secunde.

Mika Hakkinen este o altă vedetă sportivă care deține una dintre aceste frumuseți.

BENTLEY CONTINENTAL GT, de la 151.000 de lire sterline

Se crede că Ronaldo a început să colecționeze mașini din jurul anului 2009, când era un star al Manchester United. În acele zile timpurii, el a avut o înclinație pentru Bentley Continental GT și a adunat mai multe în timpul petrecut la Old Trafford. Cel al lui Ronaldo a fost modelul GT Speed, care a fost în mod firesc cea mai scumpă versiune vreodată. Interiorul era luxuriant, umplut cu piele de magnolie. Și pentru că era un decapotabil, Ronaldo era adesea spionat cu acoperișul în jos – chiar și în Manchester ploios.

Realitatea Live23 Iun. 2021, 16:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iun. 2021, 16:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Alexandra Dines, soţia lui Daniel Dines, cel mai bogat român şi unul dintre fondatorii companiei Uipath, este preşedintele boardului UiPath Foundation, organizaţie care şi-a publicat astăzi raportul de activitate pentru anul 2020, scrie Ziarul Financiar.

”Dintotdeauna motivaţia mea a fost aceea de a participa activ la bunăstarea şi creşterea societăţii româneşti. Am avut intenţia de a construi şcoli şi spitale, de a creşte nivelul educaţional din România. Orice organizaţie care vrea să ajute este curajoasă deoarece operează într-un sistem legal care se autosabotează”, a declarat, într-un raport, Alexandra Dines, preşedintele boardului UiPath Foundation, fundaţie creată de cel mai valoros start-up din IT pornit din România.

Licenţiată în design şi arte aplicate a Universitatea Tibiscus din Timişoara, Alexandra Dines face, de 11 ani, activitatea de freelancing în domeniul graphic design. Ea a lucrat în graphic design pentru companiile Deskover (companie precursoare a UiPath), UiPathşi Honeywell, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Din decembrie 2018 este preşedintele consiliului de administraţie al UiPath Foundation, organizaţie care susţine copiii din medii vulnerabile ”să-şi atingă potenţialul şi să se dezvolte alături de comunităţile lor, prin accesul egal la educaţie şi prin dezvoltarea competenţelor secolului al 21-lea”.

”Din 2019 până în prezent, UiPath Foundation a susţinut peste 25.000 de copii care provin din familii vulnerabile din România şi India să aibă acces la educaţie de calitate şi peste 3.000 de profesori din România care au beneficiat de activităţi de formare care vizează îmbunătăţirea competenţelor digitale, a leadership-ului în şcolile vulnerabile, precum şi a competenţelor secolului al XXI-lea. Aproximativ 12.450 de copii au participat la activităţi educaţionale derulate în 6 comunităţi din România şi India şi peste 15.000 de ore au fost petrecute, în 2020, la meditaţiile la limba română, matematică şi limba engleză de copiii înscrişi în Future Acceleration Program în România. copiilor din comunităţile vulnerabile.”, se arată în comunicatul transmis de UiPath Foundation.

UiPathFoundation a fost fondată de compania UiPathîn ianuarie 2019. Potrivit datelor publicate în bilanţul de la Ministerul de Finanţe, fundaţia a avut venituri de 23,2 milioane de lei în 2020 şi un număr mediu de 10 angajaţi.

UiPath Foundation este condusă operaţional, din funcţia de director executiv, de Raluca Negulescu-Balaci, care ocupă acest rol de la finalul anului 2018.

Soţul Alexandrei Dines, Daniel Dines, este a devenit cel mai bogat român odată cu listarea UiPath la Bursa de la New York. În prezent, UiPath are o capitalizare de piaţă de peste 35 de miliarde de dolari.