(FOTO) Municipalitatea investește 8 milioane de lei în reabilitarea stațiilor de așteptare din Capitală și suburbii

23 Sept. 2022, 16:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2022, 16:57 // Actual //  Dumitrita Culiuc

De la sfârșitul anului trecut și până în prezent, Direcția Transport și Căi de Comunicație a reușit să reabiliteze 100 de stații de așteptare. În acest scop, a fost alocat un buget în valoare de 8 milioane de lei. Lucrări de renovare se fac la moment și de către agentul economic, în gestiunea căruia se află 300 de stații din Capitală.

În funcție de necesități, lucrările încep de la reparația pavilioanelor existente, până la înlocuirea sau instalarea acestora în locurile unde nu erau nici platforme de așteptare.

Anterior, Primăria Chișinău și-a anunțat intenția de a da în gestiune economică stațiile de așteptare a transportului public, aflate în administrare municipală. Ca urmare a solicitării primarului general, acestea urmau să fie predate în gestiune agenților economici, pentru ca obiectivele să fie reparate, modernizate, iluminate și întreținute pe o anumită perioadă. În schimb, operatorii economici au obținut dreptul de a plasa publicitate, fără construcții adiționale și fără posibilitatea de privatizare.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Schimbările de gestiune s-au impus ca soluție în vederea completării numărului necesar de stații de așteptare, precum și amenajarea, dar și întreținerea lor mult mai eficientă.

În cadrul unei cercetări privind evaluarea transportului public, efectuată în anul 2018 de către IPRE, a fost măsurat gradul de mulțumire a utilizatorilor transportului public pe câteva componente, inclusiv starea stațiilor de așteptare a transportului public. Astfel, acestea au obținut cel mai mic scor din toate componentele evaluate, cum ar fi: iluminatul din unitățile de transport, comoditatea scaunelor, stilul de conducere, atitudinea taxatorilor sau starea tehnică a unităților de transport.

În prezent, pe teritoriul municipiului Chișinău sunt 952 de stații de așteptare a transportului public. Dintre acestea, 619 se află în raza urbană, iar celelalte 333 de stații  – în suburbii.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău