(FOTO) O nouă funcție de lux pentru superyachturi. Cum Benetti Yach crează un nou stil de viață prin Oasis Deck

07 Iul. 2021, 16:05
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Iul. 2021, 16:05 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Fondată în 1873, Benetti Yachts, deținută de Azimut, din Italia, este singurul șantier naval care a câștigat premiul „Shipyard number 1” al revistei Showboats International, șase ani la rând. Pe lângă proiectarea și construirea de iahturi cu motor, Benetti este, de asemenea, un producător de frunte de superiahturi personalizate, o nișă mică, dar incredibil de competitivă.

Cea mai recentă caracteristică Benetti a început, de asemenea, ca un supliment la un superyacht personalizat: în 2017, în timp ce proiecta un nou concept pentru un potențial proprietar privat, Benetti a dorit să includă un club de plajă pe puntea din spate, de genul care nu fusese niciodată făcut înainte. În zilele noastre, un club de plajă (un spațiu dedicat, care include o platformă de înot și o zonă de lounge pe puntea din spate) este dat pe majoritatea iahturilor de dimensiuni mari, dar pe atunci, tendința tocmai se ivea. Anticipându-l, Benetti a mers mai departe și a creat ceva care, spun ei, depășește acest lucru – și creează un stil de viață nou.

Benetti îl numește Oasis Deck, care stabilește planul pentru viața Oasis. Creat în parteneriat cu firma de design Redman Whiteley Dixon (RWD), acesta își imaginează un spațiu complet deschis, fără pereți și fără tavan, plin de opțiuni de toate tipurile distractive, perfect pentru o imersiune completă în mare. În loc să fie doar o caracteristică „extra” pe superyacht, Oasis Deck devine un element definitoriu.

Oasis Deck este descris ca o caracteristică pentru acei „proprietari de superyacht-uri care visează pentru sejururi lungi la bord în contact autentic cu marea, confirmând astfel rolul mărcii ca pionier și lider în design”. Este, în cuvinte mai puțin fanteziste, un club de plajă masiv care, în unele dintre navele mai mari ale lui Benetti, poate ajunge să ocupe 50% din puntea principală, cea mai luxoasă caracteristică pentru cel mai luxos superyacht.

Benetti a prezentat pentru prima dată Oasis Deck pe conceptul Oasis 40M. De la jumătatea lunii iunie 2021, va fi inclus și pe navele Oasis 34M, B.Now 50M și 66M, cu design gestionat de aceeași firmă RWD. Adaptarea acestei versiuni foarte originale a clubului de plajă la o varietate de dimensiuni nu a fost lipsită de provocări, spune Benetti, dar rezultatul a meritat.

Oasis Deck se remarcă prin cinci caracteristici. Are aripi de deschidere, ceea ce înseamnă că oaspeții se pot bucura de imobilele disponibile la maxim pe puntea din spate fără obstacole de la pereți. Aripile de deschidere aduc această zonă de divertisment mai aproape de apă, dar, în același timp, oaspeții vor fi protejați de valuri. După cum arată imaginile din galerie, Oasis Deck are, de asemenea, o piscină infinită „magnifică” în punte.

Oasis Deck oferă o vedere de 270 de grade de la pupa, „chiar și din salon”, spune Benetti. De asemenea, vine cu un amestec de soare și umbră, fiind astfel ideal pentru o varietate de activități pe tot parcursul zilei. Nu în ultimul rând, „designul social împletește întreaga punte într-o vastă OASIS convivială, de la salonul principal până la mare”, ceea ce înseamnă că caracteristica creează o bulă socială unde se poate distra cel mai mult.

Realitatea Live

19 Oct. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Oct. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Într-un interviu pentru Bani.md, agentul imobiliar Liliana Popescu a menționat că moldovenii cumpără apartamente din blocuri vechi pentru investiții. Apartamentele sunt oferite cu chirie sau sunt vândute la un preț mai mare după ce se repară.

„Sunt foarte multe solicitări pentru blocurile vechi, pentru că prețul este mai mic. De exemplu, dacă cumperi un apartament în stare deplorabilă cu 20 de mii, în vânzare îl poți scoate în vânzare chiar și cu 35 de mii.”.

Potrivit Lilianei Popescu, astfel de solicitări vin în special de la persoanele care lucrează peste hotare. Clienții fac reparații și dau apartamentele în chirie sau le scot la vânzare la un preț mai mare.

În general, moldovenii preferă apartamentele cu o cameră și living, iar familiile își doresc apartament cu două camere și living.

Cea mai bună perioadă de vânzare a apartamentelor este atunci când revine diaspora acasă, de sărbători precum Crăciun sau Paști.

„Indiferent că lucrează peste hotare vor să aibă ceva acasă.”, spune Liliana Popescu.

Mai multe detalii despre tendințele de pe piața imobiliară, aflați în interviul ce urmează.

 
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Expoziția “Portretele Femeilor Puternice”, în centrul Capitalei
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
Zeci de arbori, sădiţi pe „Aleea Liceenilor 2021” din Chişinău
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
10 laboratoare renovate au fost inaugurate la UTM, datorită unei investiții în valoare de două milioane de euro
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
Expoziția „Tătarii lituanieni în documentele de arhivă”
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
1 septembrie, o nouă provocare: Elevii au revenit la școală
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie
Expoziție în aer liber „Comorile Cracoviei” la Muzeul de Istorie