(FOTO) Republica Moldova Prezintă: 25 de companii autohtone cuceresc piața din Maramureș în aceste zile

23 Sept. 2022, 15:07
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2022, 15:07 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

25 de companii autohtone participă în perioada 23 – 25 septembrie 2022, la a doua ediție a expoziției „Republica Moldova Prezintă” la Baia Mare, România.

Expoziția organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Maramureș cu suportul Consiliului Județean Maramureș și UNDP Moldova- EU4Moldova: Regiuni-cheie, a reunit agenți economici autohtoni din domeniul agro-alimentar, textil, vinificatori, gospodării țărănești, meşteşugari, etc.

Potrivit Vicepreședintelui Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova Mihai Bîlba, expoziția se așteaptă a fi una de amploare, ca urmare a succeselor înregistrate anii precedenți la Iași, Brașov, Ploiești, etc.

„După o pauză de 3 ani, ne reîntoarcem la Maramureș, nu doar pentru a prezenta produsele și serviciile cu care țara noastră se mândrește, ci și pentru a găsi noi parteneri de cooperare. În această perioadă mai puțin favorabilă pentru antreprenori, credem că doar o colaborare eficientă dintre businessul din Republica Moldova și România poate contribui direct la creșterea competitivității, calității produselor și serviciilor și desigur a economiei celor două țări. Baia Mare este un oraș prietenos și sperăm că această relație de prietenie o vor simți ulterior și antreprenorii, participanți, care vor reveni cu drag la edițiile viitoare. Expoziția „Republica Moldova Prezintă” este o proiectare a Expoziției naționale „Fabricat în Moldova”, organizată de CCI a RM. Următoarea ediție a expoziției se va desfășura în perioada 01-05 februarie 2023, la Chișinău, și în acest context, invităm antreprenorii din România, cu un stand comun la evenimentul nostru”, a mai declarat Mihai Bîlba.

Florentin Nicolae-Tuș, Președintele Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, a mulțumit partenerilor pentru suportul acordat la organizarea evenimentului, menționând că au fost combinate foarte bine expozițiile din Republica Moldova și România.

„Am astăzi o mare satisfacție și bucurie că găzduim antreprenorii din Republica Moldova și e foarte important să vedem modul în care își promovează produsele. Fără antreprenorii din Republica Moldova expoziția era mai săracă”, a mai spus președintele CCI Maramureș.

Doru Lazăr, vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș a salutat prezența businessului din Republica Moldova iar viceprimarul de Baia Mare Pap Zsolt Istvan și-a manifestat dorința de a vedea, ulterior, produsele moldovenești pe piața din Maramureș.

Expoziția „Republica Moldova Prezintă” se desfășoară în cadrul evenimentului „Rivulus Dominarum”, organizată la Maramureș. „Rivulus Dominarum” este una dintre cele mai mari expoziții de bunuri de larg consum din Nord-Vestul României care, în decursul celor 28 de ani, a devenit o tradiție pentru producătorii și comercianții ce au dorit să se promoveze pe piața maramureșeană. În 2019, la ultima ediție a evenimentului, peste 15.000 de vizitatori au trecut pragul „Rivulus Dominarum”.

La cele șapte expoziţii desfăşurate anterior la Iași, Brașov, Ploiești, Maramureș au participat circa 600 de companii.

 

 

Realitatea Live

24 Sept. 2022, 19:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2022, 19:46 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu a revenit vineri seara, 23 septembrie, în Republica Moldova, cu un zbor low-cost, de la Berlin.

Sursa foto: Dragoș Galbur

Maia Sandu a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, apoi la Adunarea Generală a ONU de la New York, iar la întoarcere s-a întâlnit cu cancelarul german Olaf Scholz.

Imagini cu Sandu au fost publicate de bloggerul Dragoș Galbur, care s-a aflat și el în avion. Maia Sandu a așteptat cursa, alături de ceilalți pasageri, timp de trei ore, din cauza unei defecțiuni la aeronavă, potrivit nordnews.md.

„Am venit de la Berlin la Chișinău împreună cu doamna președinte, cu un zbor low-cost. Nu e nicio senzație, dar pentru asta merită un respect aparte, dat fiind faptul că 30 de ani majoritatea președinților cheltuiau banii publici pe zboruri charter în lux și opulență. Banul public trebuie cheltuit cu bun simț!”, a scris Galbur, pe Facebook.

Maia Sandu s-a aflat între 18-19 septembrie la Londra, unde a luat parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a. În zilele de 20-21 septembrie, șefa statului a fost la New York, unde a fost prezentă la Adunarea Generală a ONU, eveniment anual care pune în discuție subiecte de interes global.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău