(FOTO) Sunt impecabile! TOP locații de neuitat pe care nu ar trebui să le ratezi în 2022

16 Sept. 2021, 03:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Sept. 2021, 03:30 // Au Bani //  MD Bani

După o perioadă în care vacanțele au fost restricționate, turiștii sunt în căutare de aventură. Indiferent dacă ești în căutarea unei evadări pline de acțiune, plajă frumoasă sau o experiență culturală unică, opțiunile sunt nesfârșite. De la baloanele cu aer cald în Turcia până la Aurora Boreală, iată o listă cu un top al locațiilor pe care să le vizitezi în 2022, potrivit recomandărilor publicației Euronews.

Japonia

Japonia oferă unele dintre cele mai bogate experiențe culturale de pe planetă, iar sărbătorirea anotimpurilor în schimbare cu parada flotelor festivalului din Takayama este un eveniment de neuitat.

Yatai (plutitoare) sculptate în mod complicat datează din secolul al XVII-lea și prezintă Karakuri Ningyo (marionete) care se mișcă și dansează pe măsură ce corzile lor sunt controlate de păpușari.

Finlanda

Măcar o dată în viață ar trebui să experimentezi Aurora Boreală în persoană și nu doar la televizor sau într-un documentar. Există mai multe modalități de a vedea fenomenul natural care este Aurora Boreală.

În timp ce majoritatea aleg să-și petreacă timpul afară, te vei putea bucura de Aurora Boreală direct din camera ta de hotel. O excursie la hotelul Seaside Glass Villas Kemi îți oferă o experiență unică pe care nu o vei uita prea curând.

Turcia

Este suficient doar să visezi la Festivalul Cappadocia unde baloane cu aer cald vor umple cerul. Festivalul va avea loc în luna aprilie 2022 unde vei putea experimenta o călătorie cu balonul. Vei putea admira istoria unică a Capadociei și vedea întreg orașul.

Pe lângă excursia cu balonul, în Turcia te vei putea bucura de un kebab tradițional într-un restaurant local înainte de a te retrage în camera ta de hotel.

Costa Rica

Costa Rica este locul potrivit pentru a privi broaștele țestoase care clocesc pentru prima dată live și nu doar în documentare sau la televizor.

Pentru a putea asista la un astfel de eveniment ar trebui să vizitezi Costa Rica între lunile iulie și septembrie. Apoi poți continua cu o călătorie către orașul Siquirres pentru a vizita sanctuarul țestoaselor.

 

 

Realitatea Live

06 Apr. 2025, 12:01
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
06 Apr. 2025, 12:01 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Bursa rusă trece prin cel mai dur episod din ultimii doi ani și jumătate, după ce președintele american Donald Trump a anunțat cele mai drastice tarife comerciale din ultimul secol, iar țările OPEC+ au decis o creștere neașteptată a producției de petrol, declanșând o prăbușire a prețurilor la energie.

Potrivit datelor Bursei de la Moscova, citate de finamrket.ru, capitalizarea totală a pieței a scăzut cu 2 trilioane de ruble în doar două zile — de la 55,04 trilioane miercuri, la 53,02 trilioane vineri. Indicele MOEX, care include cele mai mari 43 de companii listate, a pierdut 8,05% în această săptămână, marcând cel mai slab rezultat de la mobilizarea parțială din septembrie 2022.

Marile pierderi de vineri:

Sberbank: –5,2%
Gazprom: –4,9%
VTB: –6%
Rosneft: –3,9%
Lukoil: –4,6%
Mechel: –7,2%
Aeroflot: –4,8%
Novatek: –5,4%

„Asistăm la declanșarea unui criză majoră în direct”, a declarat Evgheni Kogan, investitor și profesor la Școala Superioară de Economie. Potrivit acestuia, tarifele impuse de Trump schimbă radical regulile comerțului global, iar banca JPMorgan estimează o probabilitate de 60% a unei noi recesiuni globale, a treia de la începutul secolului.

În același timp, petrolul Brent s-a prăbușit cu 12%, atingând un minim de 64,06 dolari pe baril — cel mai jos nivel din aprilie 2021. Cotațiile cuprului au scăzut cu 11%, iar bursele din SUA și Europa au înregistrat pierderi de 5% în două zile consecutive. Situația s-a agravat după ce China a anunțat tarife de represalii de 34% pe toate bunurile americane.

Pentru Rusia, aceste evoluții anunță scăderea veniturilor din exporturi, scumpirea importurilor și o nouă spirală inflaționistă, avertizează Elena Kojuhova, analistă la Veles Capital.

Evgheni Kogan spune că bugetul federal va fi pus sub presiune, iar deprecierea rublei este doar o chestiune de timp. „Un progres în negocierile de pace (cu Ucraina) ar putea calma piețele, dar deocamdată nu există semne în această direcție.”

O recentă vizită a șefului Fondului Rus de Investiții Directe (RFPI), Kirill Dmitriev, la Washington, nu a adus niciun rezultat notabil. Secretarul de stat american Marco Rubio a transmis că „ceasul ticăie” și că SUA nu vor mai aștepta luni de zile, ci doar săptămâni, pentru concesii din partea Moscovei.

Între timp, de la lansarea negocierilor ruso-americane în februarie, Gazprom a pierdut 30% din valoare, Norilsk Nickel –25%, iar Rosneft –28%. Investitorii se tem că pe piață a început deja un val de marjin-call-uri, ceea ce ar putea declanșa o vânzare forțată în lanț.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!