(FOTO) Top locuri răcoroase în care poți evada de o vară fierbinte. Începând cu România până în Alaska

11 Aug. 2021, 15:06
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
11 Aug. 2021, 15:06 // Slider //  MD Bani

Temperaturile ridicate în Republica Moldova în perioada verii te pot face să vrei să evadezi în locuri cât mai răcoroase. Dacă nu știi unde să mergi, iată câteva locuri unde vei avea parte de temperaturi mai joase.

Elveția

Înconjurat de Alpii acoperiți de zăpadă, Elveția și-a deschis recent ușile turiștilor. În cazul în care marile orașe precum Geneva, Zurich și Berna devin prea fierbinți pentru gusturile tale (ceea ce este puțin probabil, mai ales noaptea), te poți răcori într-o excursie alpină. Chiar și în lunile de vară temperaturile rămân destul de joase. În cazul în care nu ești o persoană prea sportivă și nu îți plac plimbările pe munte, vei putea face un tur relaxant cu barca pe lacul Brienz.

Dubai

Deși nu te-ai fi așteptat ca Dubaiul să fie pe listă, țara oferă turiștilor care s-au săturat de a sta la plaja toată ziua o alternativă ingenioasă.

Totul este posibil cu ajutorul stațiunii Ski Dubai care se află într-un mall. Turiștii vor putea practica diverse sporturi de iarnă: schiatul sau snowboarding. În cadrul stațiunii vei putea să întâlnești pinguini, să te dai cu sania pe pârtie sau să urci cu telescaunul pentru a avea o priveliște de milioane. Poți vedea AICI întreaga listă de activități.

Islanda

Islanda este țara potrivită pentru a organiza un concediu de-a dreptul răcoros. Maximile medii în lunile de vară în capitala Reykjavík sunt de 14 grade celsius.

Profită încă de vară și de vremea ceva mai călduroasă din Islanda și îndreaptă-te către zonele muntoase, locație care a fost închisă turiștilor de la sfârșitul lunii septembrie anul trecut, pentru a vedea cascade și ghețari spectaculoși. Sau poți călătoriți prin Reykjavik în căutarea unor delicatese culinare neobișnuite, cum ar fi carne de rechin (kæstur hákarl).

Alaska

Alaska nu este neapărat orașul de gheață pe tot parcursul anului, așa cum ai crede. Uneori se poate încălzi surprinzător în orașul Anchorage. În timpul lunilor de vară, cea mai ridicată temperatură este estimată la 24 de grade celsius.

Dacă ești pasionat de activități în aer liber, în Alaska vei putea merge cu bicicleta pe traseul de coastă Tony Knowles sau poți explora zone sălbatice, cum ar fi parcul Chugach State (situat în Anchorage) sau pădurea națională Chugach.

România

Dacă preferați o destinație mai apropiată, țara vecină, România poate fi o opțiune avantajoasă. Pentru temperaturi mai răcoroase optați pentru zonele montane ale țării. Puteți organiza o mică escapadă chiar și cu automobilul.

 

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău