(FOTO, VIDEO) Cum să ai o vacanță ieftină, dar perfectă la Disneyland Paris? 6 trucuri pe care să le cunoști

27 Iun. 2022, 13:01
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
27 Iun. 2022, 13:01 // Au Bani //  MD Bani

Toată lumea visează să meargă măcar o zi în celebrul parc de distracții din Franța – Disneyland Paris, dar, în același timp, prețurile te fac să te gândești de câteva ori dacă este o destinație potrivită pentru tine și familia ta. În acest context, Wall-street.ro îți propune câteva trucuri simple care îți pot face vizita mult mai plăcută – și mai puțin costisitoare.

1. Perioada în care să vizitezi Disneyland Paris

Disneyland Paris este mai aglomerat decât alte parcuri din Europa iar la unele atracții cozile pot depăși o oră sau chiar două. Totuși, poți evita cozile în două intervale. Unul dintre acestea este de la prima oră (poți intra în parc și înainte de 9:30, în ciuda informațiilor oficiale) până pe la 10:30-11:00. Al doilea este după paradă, adică după ora 18:00, și până la ora închiderii.

De asemenea, e mai bine să eviți week-end-urile și zilele de miercuri, când elevii din Franța sunt liberi sau au zi scurtă. Marțea și joia este, în general, cel mai liber (luni și vineri fiind „lipite” de week-end de mulți vizitatori).

În termeni de perioadă a anului, toamna este perioada perfectă pentru a vizita Disneyland Paris. Parcul este cel mai aglomerat în iulie și august, cum era de așteptat, dar din a doua jumătate a lui septembrie începe să se elibereze.

2. Unde să parchezi

Dacă vii cu mașina și nu te cazezi la hotelurile din Disneyland Paris, nu folosi parcarea „oficială”, ci parcarea Indigo (trebuie să pui ca destinație pe Waze sau Google Maps „Indigo Disney Village” ori să urmărești indicatoarele pentru a ajunge. Nu doar că este mai ieftină – circa 24 de euro pe zi vs. 30 de euro – ci este și mai aproape de intrarea în parc.

De asemenea, este mai ușor să găsești un loc dimineața în parcarea Indigo. Iar la plecare nu vei prinde aglomerația și ambuteiajele din cealaltă parcare, care este mai mare, dar și mult mai plină.

3. Un parc sau două parcuri?

Disneyland Paris este format, practic, din două parcuri: Parc Disneyland și Walt Disney Studios. Cel din urmă este însă mic – abia anul acesta ar urma să se deschidă mai multe atracții. De asemenea, Walt Disney Studios este pentru copii mai mari sau adolescenți. Atracțiile „legendare” sunt însă în Disneyland-ul propriu-zis.

Unele bilete permit vizitarea ambelor parcuri în aceeași zi, altele nu. Nu merită însă să iei un bilet separat pentru Walt Disney Studios, pentru că nu vei avea ce face o zi întreagă. Distanța dintre ele fiind de mai puțin de 5 minute pe jos, le poți vedea pe amândouă în aceeași zi.

4. Unde poți să mănânci și să bei

În ciuda zvonurilor care circulă, poți intra cu mâncare la Disneyland Paris – controalele sunt doar pentru arme și droguri. Există chiar și locuri de picnic, chiar dacă nu poți face grătar (deși unii au încercat, ceea ce a dus la interzicerea explicită a accesului cu grătare).

De ce e bine să ai la tine mâncare? Pentru că la prânz și la cină restaurantele sunt foarte aglomerate, iar la cele cu rezervare trebuie să iei o masă cu cel puțin două luni înainte. Chiar și în afara orelor obișnuite de masă riști să aștepți 30 de minute la un fast-food – ceea ce nu e tocmai de dorit când ești cu copii. Mâncarea nu e neapărat nici puțină, nici scumpă și nici rea, dar nu te aștepta la vreun rafinament gastronomic.

Dacă vrei să faci economie, nu strică să ai la tine și apă. Mai bine zis, sticle sau termosuri, pentru că ai unde să le reumpli în Disneyland Paris – și foarte multă lume face asta. Dacă vrei să cumperi, ai o mulțime de locuri de unde să cumperi, dar ține cont că o sticlă mică este 2,5 euro.

5. Instalează aplicația Disneyland

Aplicația Disneyland îți indică timpii de așteptare pentru fiecare atracție în timp real.

De asemenea, doar din aplicație poți cumpăra Fastpass – biletele pentru coada specială, foarte scurtă, la atracțiile de top. Nu sunt ieftine (între 5 și 13 euro, în funcție de atracție), dar, dacă nu îți plac cozile sau nu stai mai mult de o zi, merită. Pe de altă parte, Fastpass-ul de o zi (Disney Premier Access Ultimate) nu prea merită, fiindcă ai practic o intrare specială pentru fiecare atracție mai importantă. Doar că, în general, unele atracții nu le plac copiilor mai mici, iar altele – celor mai mari. Așa că este mai avantajos să cumperi FastPass-uri separate doar pentru atracțiile care chiar sunt potrivite publicului-țintă.

6. Ce faci dacă se strică atracția

Pare o situație groaznică, dar de fapt este o oportunitate. Nu te certa cu angajații; spune o poveste tristă despre cum e a doua sau a treia oară când încerci să o folosești și se strică. Ai foarte mari șanse să primești (cumva pe sub mână) un Fastpass pentru orice altă atracție îți dorești. Alege-o, normal, pe cea care are cel mai lung timp de așteptare – de obicei, Big Thunder Mountain Railroad sau Crush’s Coaster.

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ