FOTO, VIDEO Echipa din Taraclia a câștigat terenul de minifotbal din campionat

14 Iun. 2023, 12:08
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
14 Iun. 2023, 12:08 // Actual //  MD Bani

Câștigătoarea campionatului de minifotbal pentru copiii din localitățile cu reședință compactă de etnici bulgari a devenit echipa de la liceul „Olimpii Panov” din Taraclia. Formația s-a impus în finală în fața echipei din satul Svetlîi, raionul Comrat, cu scorul de 8-2. Premiul mare pentru campioni este un teren modern de minifotbal, care va fi construit la școală. Partidele pentru locurile premiante s-au disputat în data de 10 iunie, la complexul sportiv al orașului Taraclia. Locul trei în turneu a revenit echipei din satul Albota de Jos, raionul Taraclia.

După meciurile decisive, pline de adrenalină, a avut loc ceremonia de premiere a învingătorilor, dar și a tuturor concurenților. La eveniment au participat veteranii fotbalului moldovenesc – Serghei Epureanu, Igor Dobrovolschi, Viorel Frunze, prim-secretarul Ambasadei Bulgariei în Republica Moldova, responsabil pentru proiectele din cadrul programului „Asistența bulgară pentru dezvoltare”, Kiril Dimitrov, managerul pentru dezvoltarea competițiilor al Federației Moldovenești de Fotbal, Anatolie Ostap, președintele Comunității Bulgarilor din Republica, Gheorghi Barbarov, conducerea Asociației A.S.I.C.S., care a organizat Campionatul, vicepreședintele Consiliului Taraclia, Alexandr Borimecicov, precum și reprezentanți ai presei.

Echipa din satul Svetlîi a primit echipament pentru sala de sport, iar tinerii fotbaliști din Albota de Jos au fost premiați cu un certificat pentru uniformă de minifotbal. Formația din Colibabovca, Leova, care a marcat cele mai multe goluri (56) în cadrul turneului, a fost premiată cu un televizor de mari dimensiuni.

„Timp de două luni am văzut 12 echipe luptând din greu, surprize, victorii, înfrângeri, lacrimi de bucurie, adrenalină și emoții. Foarte curând vom construi terenul de minifotbal modern pentru care au concurat tinerii sportivi. Am reușit să îi unim pe copii, niciunul dintre ei nu a plecat cu fără cadou”, a declarat directorul A.S.I.C.S., Victoria Kriukova.

Antrenorul echipei câștigătoare a confirmat că băieții săi au fost perfect motivați să câștige.

„Noi chiar nu avem un teren de sport. Este singura școală din Taraclia care nu are unul. Așa că băieții au fost foarte motivați, știau pentru ce luptă”, a declarat profesorul de educație fizică de la liceul ”Olimpii Panov”, Mihail Șavriev, care antrenează echipa.

Responsabilul pentru proiectele din cadrul programului bulgar de asistență pentru dezvoltare, Kiril Dimitrov, a subliniat necesitatea de a dezvolta infrastructura sportivă în Moldova.

„Aș dori să felicit echipa A.S.I.C.C.S. și toți partenerii proiectului: Consiliul Raional Taraclia, Federația Moldovenească de Fotbal și Comunitatea Bulgarilor din Republica Moldova, pentru finalizarea cu succes a primei etape a proiectului finanțat în cadrul programului de asistență bulgară pentru dezvoltare. Cred că astfel de proiecte, împreună cu infrastructura sportivă, vor oferi o bună oportunitate pentru dezvoltarea sportului în Moldova și vor atrage mai mulți tineri către sport și un stil de viață activ, care este obiectivul principal al proiectului nostru”, a declarat prim-secretarul Ambasadei Bulgariei în Moldova.

Campionatul de minifotbal „Sportul unește societatea” a fost organizat cu sprijinul financiar al Guvernului Bulgariei prin intermediul Programului „Asistență bulgară pentru dezvoltare”. Competiția a fost organizată de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.). Partenerii proiectului sunt Consiliul Raional Taraclia, Federația Moldovenească de Fotbal și Comunitatea Bulgarilor din Moldova.

Turneul a început la 8 aprilie și a reunit la start 12 echipe. Bugetul total al proiectului „Sportul unește societatea” este de aproape 80 de mii de euro, dintre care 68 de mii de euro reprezintă finanțarea Programului de asistență pentru dezvoltare al Bulgariei. Inaugurarea terenului de minifotbal la liceul ”Olimpii Panov” din Taraclia va avea loc în toamna acestui an.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău