(FOTO, VIDEO) Maternitatea din Bălți, dotată cu echipament de ultimă generație de către UNFPA, a fost inaugurată

12 Oct. 2022, 13:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Oct. 2022, 13:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Maternitatea din orașul Bălți devine un exemplu de instituție medicală pentru multe dintre instituțiile spitalicești din Republica Moldova. Astăzi, 12 octombrie 2022, a avut loc ceremonia de donație oficială a echipamentului de ultimă generație în domeniul sănătății reproductive pentru maternitatea din incinta IMSP Spitalul Clinic Bălți

Maternitatea a fost dotată cu echipament modern de UNFPA Moldova – Fondul ONU pentru Populație cu suportul financiar al SUA. Maternitatea din Bălți este una din cele 9 instituții medicale ce urmează a fi dotate cu echipament medical similar în domeniul sănătății sexuale și reproductive. Valoarea echipamentului oferit pentru maternitatea din Bălți este de 520 mii USD. Valoarea totală a echipamentului oferit de UNFPA pentru întreg sistemul este de 2 mln. 200 mii dolari.

Evenimentul s-a desfășurat la Centrul perinatal al Spitalului Clinic din municipiul Bălți și a adunat oficialități precum Ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, Deputată în Parlamentul Republicii Moldova, Membră a comisiei parlamentare „Protecție socială, sănătate și familie”, Liliana Grosu, Secretarul General Adjunct ONU și Directorul Executiv Adjunct UNFPA, Ib Petersen împreună cu Directoarea Regională a Biroului UNFPA pentru Europa de Est și Asia Centrală, Florence Bauer, Reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova, Dr. Nigina Abaszada, inclusiv reprezentanți ai Administrației Publice Locale a municipiului Bălți și ai Spitalului Clinic Municipal Bălți.

Până la finele anului 2022, vor fi complet utilate 22 de săli de naștere și 8 săli de reanimare și terapie intensivă din Republica Moldova, ceea ce va face ca circa 15 mii de nașteri anual, ce au loc în aceste instituții medicale, să se întâmple în condiții mai sigure.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!


Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău