(FOTO/VIDEO) Prețuri începând de la 19.995 de dolari pentru noul camion hibrid Maverick de la Ford. Cum arată

09 Iun. 2021, 13:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iun. 2021, 13:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Noul camion Maverick de la Ford Motor va fi primul pickup din America cu un motor hibrid standard gaz-electric. Camionul va fi pus în vânzare în septembrie, iar prețurile vor începe de la 19.995 de dolari.

Compania a dezvăluit marți pick-up-ul compact ca fiind cel mai mic vehicul din gama sa de camioane extrem de profitabilă, înclinându-se sub pick-up-urile F-150 și Ranger de dimensiuni medii, scrie CNBC.

Pickup-urile compacte sunt o piață neexploatată în SUA.

Extinderea activității de camioane Ford a fost un obiectiv al CEO-ului Jim Farley, care restructurează operațiunile producătorului de automobile pentru a se concentra pe punctele sale forte, cum ar fi pickup-urile.

Numele Maverick nu este nou pentru Ford. A produs un sedan cu două uși cu numele respectiv din 1969 până în 1979. Compania a folosit și numele Maverick în Australia, China și Europa pentru mai multe vehicule.

Vehiculul este un pick-up standard cu locuri pentru cinci pasageri, cu patru uși.

Camionul va avea o autonomie de 500 de mile pe un singur rezervor de gaz. Se așteaptă ca vehiculul hibrid să realizeze o economie de combustibil estimată de EPA de 40 mpg în timpul conducerii în oraș.

 

Realitatea Live22 Iun. 2021, 10:49
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Iun. 2021, 10:49 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Tehnologiile de ultimă generație ne permit astăzi să reciclăm și reutilizăm o bună parte a resturilor și deșeurilor generate de oameni. Cu toate că penele sunt percepute ca deșeuri, în multe țări este o resură valorificată întrucât există o tehnologie ce permite prelucrarea penei de pasăre. De ceva timp această tehnologie a fost implementată cu succes și în Republica Moldova.

Este vorba de un proces inovațional care folosește biotehnologiile si metode specifice de uscare si mărunțire prin activarea moleculelor. Tehnologia asigură o eficienţă maximă de prelucrare a penelor într-un produs uşor asimilabil, folosind doar energie electrică fără emisii poluante și fără a folosi apă în procesul de producţie. Metoda biotehnologică din reactor și cea mecano-fizică din concasor, cu influenţă directă doar asupra produsului prelucrat, exclude poluarea mediului și asigură obţinerea de noi produse proteice şi concentrate de aminoacizi, scrie Cotidianul.

Astfel tehnologia de prelucrare cuprinde două etape:

Prima e legată de biotehnologii, anume aici având loc fermentarea penelor pe parcursul a câteva ore în condiții speciale de temperatură, umiditate și amestecare continuă. La a doua etapă, produsul intermediar fermentat este supus unor condiții de turbulență extremă, aici având loc mărunțirea și uscarea simultană a produsului finit la temperaturi joase.

În urma prelucrării penelor se obține  un concentrat proteic din pană de pasăre, folosit la hrănirea animalelor de fermă, păsări, pești, animale de blană și animale de companie.