Fața nevăzută a șefilor: Alexandru Lebedev, #diez: „Când eram mic, credeam că o să mor la 18 ani”

09 Iun. 2021, 13:19
 // Categoria: Interviu // Autor:  Otilia Cotruța
09 Iun. 2021, 13:19 // Interviu //  Otilia Cotruța

Alexandru Lebedev a ajuns în funcția de director, administrator și fondator a site-ului de știri pentru tineri diez.md, după ce a lucrat alături de Artur Gurău timp de doi ani la una dintre primele agenții digital din Moldova – Granat.

„Am simțit că am nevoie să folosesc abilitățile învățate acolo într-un proiect personal.”

Cum reușesc să fiu un coechipier

Eu încerc mereu să mizez pe responsabilitate și acest lucru mă face să am încredere în colegi. De asemenea, mai cred că orice problemă se rezolvă sau se poate preveni prin comunicare, astfel ca și coechipier, încerc mereu să spun ce-mi reușește și ce nu.  Aștept asta și de la alții.

Presiunilor apărute le fac față…

Îmi surește părul, însă chiar dacă pare de nerezolvat, încerc să fac pași micuți prin care se reușește. De asemenea, mai știu din experiență, că nimic nu e atât de strașnic cum pare sau cum se vede, motiv pentru care, să acționezi la impuls creează mai multe probleme. Aștept până se domolesc lucrurile. Cred că răbdarea e o abilitate foarte importantă.

Deciziile privind majorările de salariu le iau…

În funcție de dedicație, responsabilitate, și autonomia unei persoane. Dacă văd că o persoană își asumă responsabilități și încearcă să rezolve problemele care apar de sine stătător, atunci asemenea decizie poate apărea.

Aleg oamenii după principiul…

Să fie deschiși spre idei, chiar dacă nu le știu, le este frică de ele, sau n-au auzit deloc. Flexibilitatea aici e un atu. Dar așa iese că împreună cu membrii echipei #diez ne alegem reciproc.

Echipa o motivez prin…

Cred că prin proiecte și responsabilități din care pot crește și învăța, nu cred în motivație strict financiară, dar aceasta trebuie să vină mână în mână cu ceea ce oferi.

Organizare

Din păcate, eu îmi organizez lucrurile în cap, de asta pot părea foarte dezorganizat, de asta mă bucur enorm când am în jurul meu oameni mai organizați.

Planificare

Aici, de asemenea, planul în capul meu există Știu că pașii care-i fac duc acolo, dar mă bucur când în echipă sunt persoane care pot pune asta tot pe foaie.

Control

Nu cred în ideea că prin control riguros oamenii sunt mai eficienți, mai degrabă aștept rezultate, iar cum ajung persoanele acolo, deja decid ei când, cum și de ce.

Sunt Director și asta înseamnă…

Înseamnă responsabilități și păr sur. Nu înțeleg oamenii care vor funcția de director. Funcția nu-i importantă, e importantă viziunea pe care o aduci și dacă faci echipa să funcționeze sau nu. În rest – foaie verde. Eu, mai degrabă, mă numesc administrator, decât director

Aș mai fi vrut să am mai mult echilibru între viața personală și profesională.

Când eram mic(ă) visam să…

Când eram mic, credeam că o să mor la 18 ani, astfel nu țin minte să fi visat ceva major. Totuși, în liceu, când intuitiv am înțeles că viața nu se termină la 18 ani, mi-am stabilit că vreau să vizitez fiecare țară din lume și să trăiesc câte puțin pe fiecare continent.

Realitatea Live

17 Sept. 2021, 18:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Sept. 2021, 18:55 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Primii 1% dintre câştigătorii americani evită impozite de aproximativ 163 miliarde de dolari în fiecare an, au declarat cercetătorii de la Departamentul Trezoreriei într-un raport publicat miercuri, scrie Business Insider.

Acest lucru contează pentru aproximativ 28% din totalul decalajului fiscal din SUA, o măsurare a impozitelor datorate în comparaţie cu impozitele colectate. Decalajul total este de aproximativ 600 de miliarde de dolari anual şi va aduce guvernului pierderi de venituri de 7 trilioane de dolari în următorul deceniu, a declarat departamentul.

O mare parte a disparităţii este determinată de capacitatea americanilor bogaţi de a se proteja de plata impozitelor. Contribuabilii cu venituri mai mari pot recurge la contabili, pregătitori de impozite sau alte servicii pentru a-şi reduce datoria fiscală reală. Aceşti americani ştiu, de asemenea, că guvernul are puţine resurse pentru a contracara o astfel de evaziune, scrie Ziarul Financiar.

Această practică contribuie la alimentarea inegalităţilor economice din întreaga ţară, au declarat reprezentaţii departamentului. Exacerbând decalajul fiscal, americanii bogaţi îi obligă pe parlamentari să aleagă între deficitele bugetare mai mari sau majorările fiscale pentru a putea finanţa programele sociale. Ambele opţiuni sunt din punct de vedere istoric nepopulare şi tind să împiedice Congresul să susţină indemnizaţiile de şomaj, timbrele alimentare şi cheltuielile legate de infrastructură.

Administraţia Biden are un plan pentru a opri decalajul fiscal. Totuşi, convingerea Congresului de a acţiona rămâne o luptă dură.

Casa Albă încearcă să consolideze aplicarea impozitelor pentru a compensa o parte din costul propunerii sale de infrastructură de 3,5 trilioane de dolari. Trezoreria estimează că investiţia  de 80 de miliarde de dolari propusă de Biden pentru IRS (Internal Revenue Service) ar putea aduce încă 700 de miliarde de dolari în decurs a 10 ani.

Finanţarea lui Biden ar pune, de asemenea, un accent mai mare pe decalajele fiscale ale celor mai bogaţi americani. Numărul agenţilor dedicaţi combaterii evaziunilor fiscale a scăzut cu 35% în utlimul deceniu, potrivit Trezoreriei. Bugetul IRS a scăzut cu 20%, în timp ce auditurile au scăzut cu 42% din 2010 până în 2017. Potrivit unei fişe informative de la Casa Albă, din 2011 până în 2018 a existat o scădere cu 80% a ratei de audit pentru cei care câştigă peste 1 milion de dolari pe an.

Măsura de evaziuni fiscale a americanilor bogaţi ar putea fi chiar mai mare decât estimările Trezoreriei. Charles Retting, comisar IRS, a declarat că decalajul fiscal ar putea depăşi 1 trilion de dolari.

Aşteptările din reforma IRS ar putea depăşi estimările iniţiale. Casa Albă a solicitat, de asemenea, utilizarea informaţiilor de la instituţiile financiare pentru a impune impozitele pe venit. Creşterea bugetului IRS şi extinderea setului de instrumente ar putea genera până la 1,6 trilioane de dolari în venituri fiscale neîncasate în următorul deceniu, a declarat Trezoreria, mai mult decât dublul jackpotului de 700 de miliarde de dolari estimat de adminsitraţia Biden.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală