Fața nevăzută a șefilor: Alexandru Lebedev, #diez: „Când eram mic, credeam că o să mor la 18 ani”

09 Iun. 2021, 13:19
 // Categoria: Interviu // Autor:  Otilia Cotruța
09 Iun. 2021, 13:19 // Interviu //  Otilia Cotruța

Alexandru Lebedev a ajuns în funcția de director, administrator și fondator a site-ului de știri pentru tineri diez.md, după ce a lucrat alături de Artur Gurău timp de doi ani la una dintre primele agenții digital din Moldova – Granat.

„Am simțit că am nevoie să folosesc abilitățile învățate acolo într-un proiect personal.”

Cum reușesc să fiu un coechipier

Eu încerc mereu să mizez pe responsabilitate, și acest lucru mă face să am încredere în colegi, de asemenea, mai cred că orice problemă se rezolvă sau se poate preveni prin comunicare, astfel ca și coechipier, încerc mereu să spun ce-mi reușește și ce nu, și să aștept asta și de la alții.

Presiunilor apărute le fac față…

Îmi surește părul, dar chiar dacă pare de nerezolvat, încerc să fac pași micuți prin care se rezolvă, de asemenea, mai știu din experiență, că nimic nu e așa strașnic cum pare sau cum se vede, de aceea, să acționezi la impuls creează mai multe probleme, de aceea aștept până se domolesc lucrurile. Cred că răbdarea e o abilitate foarte importantă.

Deciziile privind majorările de salariu le iau…

În funcție de dedicație, responsabilitate, și autonomia unei persoane, dacă văd că o persoană își asumă responsabilități, și încearcă să rezolve problemele care apar de sine stătător, atunci asemenea decizie poate apărea.

Aleg oamenii după principiul…

Să fie deschiși spre idei, chiar dacă nu le știu, le este frică de ele, sau n-au auzit deloc. Flexibilitatea aici e un atu. Dar așa iese că împreună cu membrii echipei #diez ne alege reciproc.

Echipa o motivez prin…

Cred că prin proiecte și responsabilități din care pot crește și învăța, nu cred în motivație strict financiară, dar aceasta trebuie să vină până în mână cu ceea ce oferi.

Organizare

Din păcate, eu îmi organizez lucrurile în cap, de asta pot părea foarte dezorganizat, de asta mă bucur enorm când am în jurul meu oameni mai organizați.

Planificare

Aici de asemenea, planul în capul meu există, și știu că pașii care-i fac duc acolo, dar de asemenea, mă bucur când în echipă sunt persoane care pot pune asta tot pe foaie.

Control

Nu cred în ideea că prin control riguros oamenii sunt mai eficienți, mai degrabă aștept rezultate, iar cum ajung persoanele acolo, deja decid ei când, cum și de ce.

Sunt Director și asta înseamnă…

Înseamnă responsabilități și păr sur, de asta nu înțeleg oamenii care vor funcția de director, pentru că funcția nu-i importantă, e importantă viziunea pe care o aduci și dacă faci echipa să funcționeze sau nu. În rest foaie verde, eu mai degrabă mă numesc administrator, decât director

Aș mai fi vrut să am mai mult echilibru între viața personală și profesională.

Când eram mic(ă) visam să…

Când eram mic, credeam că o să mor la 18 ani, astfel nu țin minte să fi visat ceva major, totuși în liceu, când intuitiv am înțeles că viața nu se termină la 18 ani, că vreau să vizitez fiecare țară din lume, și să trăiesc câte oleacă pe fiecare continent.

Realitatea Live



21 Iun. 2021, 16:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2021, 16:41 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O replică a picturii de renume mondial „Mona Lisa” a lui Leonardo da Vinci s-a vândut vineri unui colecționar european pentru aproximativ 3,4 milioane de dolari la Casa de licitații Christie’s.

Copia, cunoscută sub numele de „Hekking Mona Lisa”, se aștepta să se vândă cu o sumă de 200.000 până la 300.000 de euro într-o licitație online. S-a vândut de aproximativ 10 ori mai mult.

„Aceasta este o nebunie, acesta este un record absolut pentru o replică „Mona Lisa”, a declarat un purtător de cuvânt al lui Christie pentru Reuters.

Numită după proprietarul său anterior, Raymond Hekking, se credea că replica a fost pictată la începutul secolului al XVII-lea de un pictor italian.

Hekking a spus că deține adevărata „Mona Lisa”, potrivit casei de licitații. El a spus că un aspect similar a fost returnat la Muzeul Luvru după ce tabloul adevărat a fost furat în 1914.

„Arta provoacă, fascinează, uneori obsedează”, a spus Pierre Etienne, director internațional de picturi Old Master la casa de licitații.

„Această lucrare și istoria sa ilustrează fascinația pe care Mona Lisa și aura lui Leonardo da Vinci le-au păstrat întotdeauna”, a spus casa de licitații.