(FOTO, VIDEO) S-a redeschis Transfăgărășanul! Cât te costă o călătorie până la cel mai spectaculos traseu

15 Iun. 2022, 10:46
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
15 Iun. 2022, 10:46 // Actual //  MD Bani

Începând de astăzi, de la ora 08:00, s-a redeschis Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, dar și din lume. Anunțul a fost făcut de Campania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit informațiilor, se va deschide circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule.

În acest an, circulația pe Transfăgărășan s-a deschis mai devreme cu două săptămâni față de termenul obișnuit care era data de 1 iulie.

O călătorie de la Chișinău până la Transfăgărășan durează aproximativ 10 ore, distanța fiind de 572 de kilometri. Dacă e să călătorești cu mașina prețul pentru călătorie ar putea fi în jur de 1500 de lei. Totuși, dacă distanța vi se pare prea lungă puteți face câteva opriri în zone mai apropiate cum ar fi Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Sibiu. Astfel, vei avea posibilitatea să vizitezi cele mai populare atracții turistice din România. În ceea ce privește cazarea, doar accesează Booking și vei găsi hoteluri și pensiuni pentru orice buzunar și preferințe.

Șeaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren.

Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) se va închide circulaţiei la sfârșitul lunii octombrie 2022.

Vara vă puteți bucura de temperaturi plăcute, în general între 15 și 25 grade Celsius, însă vremea este destul de imprevizibilă iar ploaia poate începe din senin.

Pe lângă priveliștea imposibil de egalat, Transfăgărășanul este plin de obiective turistice presărate de-a lungul său, cele mai populare fiind Lacul BâleaCetatea PoenariBarajul VidraruMânăstirea Curtea de Argeș și numeroasele monumente inginerești.

De asemenea, în timpul călătoriilor pe Transfăgărășan vă puteți întâlni și cu urși, motiv pentru care vă recomandăm să fiți precauți.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău