(FOTO, VIDEO) S-a redeschis Transfăgărășanul! Cât te costă o călătorie până la cel mai spectaculos traseu

15 Iun. 2022, 10:46
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2022, 10:46 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Începând de astăzi, de la ora 08:00, s-a redeschis Transfăgărășanul, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, dar și din lume. Anunțul a fost făcut de Campania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Potrivit informațiilor, se va deschide circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule.

În acest an, circulația pe Transfăgărășan s-a deschis mai devreme cu două săptămâni față de termenul obișnuit care era data de 1 iulie.

O călătorie de la Chișinău până la Transfăgărășan durează aproximativ 10 ore, distanța fiind de 572 de kilometri. Dacă e să călătorești cu mașina prețul pentru călătorie ar putea fi în jur de 1500 de lei. Totuși, dacă distanța vi se pare prea lungă puteți face câteva opriri în zone mai apropiate cum ar fi Lacul Roșu, Cheile Bicazului, Sibiu. Astfel, vei avea posibilitatea să vizitezi cele mai populare atracții turistice din România. În ceea ce privește cazarea, doar accesează Booking și vei găsi hoteluri și pensiuni pentru orice buzunar și preferințe.

Șeaua Transfăgărășan se află pe Drumul Naţional 7C (152 km) ce leagă Transilvania de Muntenia, traversând cel mai înalt lanţ muntos din România, Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km prin judeţele Argeş şi Sibiu. Şoşeaua ajunge la altitudinea maximă de 2042 metri la Bâlea Lac.

Drumul este închis pe o porţiune de 27 kilometri timp de 8 luni din an, iarna şi primăvara, din cauza pericolului de avalanşe, căderi de stânci, alunecări de teren.

Porţiunea de drum cuprinsă între kilometrul 104 (Piscu Negru – jud. Argeş) şi kilometrul 130,8 (Bâlea Cascadă – jud. Sibiu) se va închide circulaţiei la sfârșitul lunii octombrie 2022.

Vara vă puteți bucura de temperaturi plăcute, în general între 15 și 25 grade Celsius, însă vremea este destul de imprevizibilă iar ploaia poate începe din senin.

Pe lângă priveliștea imposibil de egalat, Transfăgărășanul este plin de obiective turistice presărate de-a lungul său, cele mai populare fiind Lacul BâleaCetatea PoenariBarajul VidraruMânăstirea Curtea de Argeș și numeroasele monumente inginerești.

De asemenea, în timpul călătoriilor pe Transfăgărășan vă puteți întâlni și cu urși, motiv pentru care vă recomandăm să fiți precauți.

Realitatea Live

05 Iul. 2022, 05:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Iul. 2022, 05:45 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru a se pune pe picioare, ţara invadată de ruşi are nevoie de 750 miliarde de dolari.

„Pentru reconstrucţia Ucrainei sunt necesare în acest moment 750 de miliarde de dolari, majoritatea acestor fonduri provin din active ruseşti îngheţate”, a declarat Denys Shmyhal, prim-ministrul Ucrainei, în cadrul conferinţei de la Lugano dedicată Ucrainei.

„Am creat o hartă digitală, actualizată în timp real, privind distrugerile provocate de invazia rusă: partenerii vor avea acces şi va fi folosită pentru reconstrucţia ţării”, a adăugat oficialul.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău