(FOTO, VIDEO) Un celebru restaurant plutitor din Hong Kong s-a scufundat. Localul a apărut într-un film James Bond

21 Iun. 2022, 15:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Iun. 2022, 15:29 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Un celebru restaurant plutitor din Hong Kong s-a scufundat la câteva zile după ce a fost remorcat departe de portul în care a funcționat timp de aproape 50 de ani.

Este vorba despre restaurantul 𝙅𝙪𝙢𝙗𝙤 care s-a răsturnat în Marea Chinei de Sud în timp ce se îndrepta către o locație nedezvăluită, a declarat compania-mamă.

𝘼𝙗𝙚𝙧𝙙𝙚𝙚𝙣 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙀𝙣𝙩𝙚𝙧𝙥𝙧𝙞𝙨𝙚𝙨 a spus că a fost „foarte întristat de incident”, dar că niciun membru al echipajului nu a avut de suferit.
Restaurantul s-a închis în martie 2020, când a lovit pandemia de Covid-19.

Se crede că peste 3 milioane de oaspeți au savurat bucătăria sa cantoneză de-a lungul anilor, inclusiv 𝗤𝘂𝗲𝗲𝗻, 𝗧𝗼𝗺 𝗖𝗿𝘂𝗶𝘀𝗲 și 𝗥𝗶𝗰𝗵𝗮𝗿𝗱 𝗕𝗿𝗮𝗻𝘀𝗼𝗻.

Restaurantul a apărut în mai multe filme – inclusiv într-un film 𝗝𝗮𝗺𝗲𝘀 𝗕𝗼𝗻𝗱 -, dar pandemia a dat afacerii o lovitură fatală, în timp ce mesenii s-au întors.

 

Realitatea Live

25 Iun. 2022, 19:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2022, 19:21 // Actual //  Lupu Eduard

Moscova consideră că acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei. Este reacția pe care a avut-o Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încercând să minimalizeze importanța acestei decizii pentru Moscova. Trebuie spus că intențiile Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană și de a ieși de sub influența rusă a fost una din cauzele care au declanșat actualul conflict.

Acordarea statutului de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina și Republica Moldova este o afacere internă a Europei susține Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, încearcă să minimalizeze importanța acestei decizii, adoptată în toiul războiului de invazie pe care rusia îl duce pe teritoriului vecinului său ucrainean, relatează AFP.

„Aceasta este o afacere internă a Europei”, a declarat Dmitri Peskov.

El a precizat, însă, că pentru Moscova este important ca aceste procese „să nu aducă mai multe probleme Rusiei (…), în relaţiile acestor ţări cu Rusia”. De asemenea, Peskov și-au exprimat speranţa că acest lucru nu va duce la o deteriorare a relaţiilor Moscovei cu Bruxellesul. Acestea se află, în prezent, la un nivel atât de scăzut „încât este foarte dificil să fie degradate mai mult”.

Tot în acest context, Dmitri Peskov a denunțat voinţa Republicii Moldova de a „deveni mai europeană ca europenii înşişi”. El a subliniat, că Turcia, stat candidat la UE de aproximativ 20 de ani, „nu a putut niciodată să înainteze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă”.

Joi, 23 iunie, într-un summit UE, la Bruxellesul a acordat statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană pentru Ucraina şi Republica Moldova. Această decizie marchează începutul unui proces îndelungat şi complex, în vederea unei aderări la UE.

Georgia, care intenționează, de asemenea, să adere la UE trebuie să realizeze reforme pentru a primi statutul de stat candidat. O manifestaţie de susţinere a aspiraţiilor europene ale acestei ţări din Caucaz a fost programată în capitala georgiană, Tbilisi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău