Fundația pentru Educație Financiară „OK” a fost decernată cu Medalia de Aur la Gala Businessului Moldovenesc 2021

29 Iun. 2021, 14:10
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
29 Iun. 2021, 14:10 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Activitatea Fundației pentru Educație Financiară „OK” pe parcursul anului 2020 a fost apreciată cu Medalia de Aur la nominația Debutul Anului 2020, în cadrul evenimentului Gala Businessului Moldovenesc. Această distincție marchează rezultatele remarcabile obținute de Fundație într-o perioadă de debut în plină pandemie, care se datorează efortului consolidat al echipei, programelor de educație financiară certificate internațional, parteneriatelor stabilite cu mediul business, academic, sănătate, caritate, sport etc.

 „Suntem onorați să primim Medalia de Aur pentru Debutul Anului 2020. Mulțumim partenerilor noștri pentru susținere și încredere, inclusiv partenerilor din România și Ungaria. Viitorul economic al unei țări este în mâini bune cu o educație financiară de calitate, iar Fundația pentru Educație Financiară „OK” oferă aceste programe gratuit tuturor copiilor, tinerilor și adulților din RM”  a menționat Lilia Nacu, Directorul Executiv la Fundației pentru Educație Financiară „OK”.

În anul 2020 Fundația a reușit să aducă programele de educație financiară către peste 500 de beneficiari – copii, tineri și adulți, în cadrul celor 50 de sesiuni de training și a peste 150 ore de training, în cadrul programelor: Fitness Financiar pentru adulți, educație financiară pentru elevii claselor IV – XII, precum și Banking sau MoneytaimentBox. În prezent, trainerii Fundației se deplasează în toate localitățile țării, la solicitarea partenerilor și pentru comoditatea participanților, adițional oferind și sesiuni de training online.

În anul curent Fundația pentru Educație Financiară „OK” planifică să-și extindă activitatea, continuând să dezvolte aptitudinile financiare și noțiunile economice de bază, produsele financiare, prin joc, interactiv și eficace. Programele de educație financiară vor fi adaptate domeniului de activitate și necesităților partenerilor.

Fundația dispune de un website: www.okcenter.md și o adresă de email: contact@okcenter.md pentru a oferi suport și informații persoanelor interesate de educația financiară sau dezvoltarea parteneriatelor.

___
Fondată la data de 5 decembrie 2019, sub patronajul Mobiasbanca – OTP Group S.A., Fundația pentru Educație Financiară „OK” își propune să devină  un centru de referință, care contribuie la construirea și dezvoltarea unui comportament financiar responsabil în Republica Moldova. Obiectivul Fundației este de a susține și promova o atitudine financiară responsabilă în rândul copiilor, tinerilor și adulților, livrând gratuit programe de educație financiară certificate internațional prin metode interacțiune și simulare.

 

P.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 19:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 19:49 // Actual //  Ursu Victor

Parlamentul Republicii Moldova urmează să facă o serie de modificări legislative menite să fortifice transparența și eficiența proceselor decizionale din cadrul Băncii Naționale a Moldovei Propunerile includ ajustări semnificative în componența și procedurile de numire și revocare a membrilor Consiliului de supraveghere și ai Comitetului Executiv, potrivit unui proiect de lege propus spre consultări publice.

Printre principalele modificări se numără excluderea unui membru din Consiliul de supraveghere care ocupă simultan funcția de viceguvernator al Băncii Naționale și creșterea numărului membrilor independenți ai Consiliului de supraveghere de la 4 la 5 De asemenea se propune introducerea consultării Consiliului de supraveghere de către Președintele Parlamentului Guvernatorul BNM sau Comisia economie buget și finanțe în funcție de poziția vizată. Avizul emis de Consiliu va fi prezentat Parlamentului și audiat înainte de votul pentru numirea candidaților

Modificările propun și consolidarea procedurilor de revocare prin asigurarea dreptului la audiere pentru membrii organelor de conducere înainte de emiterea unei hotărâri de revocare. Totodată implicarea Președintelui Republicii Moldova în procesul de revocare va crea o procedură de dublu veto iar contestațiile privind hotărârile de revocare vor fi soluționate în termen de 3 luni

Pentru a asigura o mai bună calificare și eligibilitate a membrilor Consiliului de supraveghere se extind domeniile de calificare și se reduce durata mandatului membrilor independenți de la 7 la 5 ani astfel evitându-se suprapunerea mandatelor. Măsurile includ și notificarea anticipată a Parlamentului despre expirarea mandatelor membrilor și stabilirea unui termen clar pentru numirea noilor membri după încheierea mandatelor

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău