Gazul ieftin le-a întunecat mințile moldovenilor! Sturza: Veți avea pe gratis cu Dodon șef peste colaboraționiști

26 Apr. 2022, 10:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2022, 10:23 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și actualul om de afaceri Ion Sturza se arată indignat de opiniile unor moldoveni vizavi de războiul din Ucraina, dar și a gazului ieftin la care visează.

Zilele acestea, profitând de sărbătorile de Paște, am tras o fugă până în Moldova. Tradiționalul „tur de forță” pe la rude cu multă mâncare, dar și un fel de împăcare și smerenie. Evident, principala temă de discuție este războiul, cât mai rezistăm până la o nouă „eliberare”. Anume în așa termeni se discută la Chișinău. În tot acest hor de îngrijorare o disonanță aparte se produce în discuțiile cu amicii și cunoscuții vorbitori de rusă. Când spun „vorbitori de rusă”, nu mă refer neapărat la ruși, ci și la găgăuzi, ucraineni, bulgari, familii mixte”, spune omul de afaceri.

A fost șocat, că de ce republica Moldova nu stă la locul ei. „Suntem doar neutri. Ucraina e vinovată, a provocat Rusia la comanda SUA. Bucea e o făcătură. Flăcăii ruși nu pot să violeze ucrainence. Guvernul este total incompetent, au negociat un contract la gaz prost de pe urma căruia au suferit ei, posesorii de vile în centrul Chișinăului, patroni de afaceri de milioane, angajați la ambasadele străine, jurnaliști la curțile oligarhilor locali. Într-un cuvânt, „sărmanii” Moldovei. Argumentele, inclusiv cele referitoare la ceea ce se întâmplă pe piața energetică nu au nici un rost. Multi repetă narativul propagandistic al Moscovei, tras la indigou. Putinism pe față… Ce s-a întâmplat cu ei? Sau cei 30 de ani de așa-zisă umilință „româno-fascistă” a sfredelit mereu conștiința lor?!

Răspunsul meu a fost: nu va grăbiți, nu a rămas mult, poate 5-7 săptămâni și veți avea gaz pe gratis. Totul depinde de rezistența ucrainenilor. Deja e clar, Putin nu se va opri, va rupe la maximum din Ucraina și, în primul rând, sudul. El are un mandat popular major, inclusiv din partea rușilor din afara granițelor – «на Берлин»!  Odesa poate să repete soarta Mariupolului. Dacă nu ocupație directă militară, o schimbare de regim la Chișinău poate să devină o realitate. Dodon deja se vede șef peste colaboraționiști. Un fel de Ianukovici & Medvedciuk într-un flacon”, a mai spus Sturza.

Sturza a explicat și toate frumusețile lumii ruse.

Veți avea toate prelestile „russkogo mira” – după gard de lumea civilizată, dar le veți avea. Cum vor arăta? Așa cum se prefigurează azi în Rusia și Belarus. Sancțiuni personale, decuplarea de la sistemul financiar internațional, interdicții la import și export, inclusiv la materiale sanitare și medicamente, electronice, echipamente, materii prime. Și multe chinezarii. Runet, în locul internetului. Yandex, în locul lui Google. Eliminarea regimului de călătorie. Sârma ghimpată pe Prut… În schimb, veți avea gaz pe gratis. Cu o singură condiție, să mai fie și pe unde să-l aducă. Gazoductele de tranzit vor rămâne pe teritoriul „inamicilor”. Întrebați părinții, ceva ca prin anii ‘50… Dar și copiii, vor ei în Evul Mediu pe bune, nu doar în jocurile pe calculator”, a conchis omul de afaceri.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău