Giorgio Armani investește într-un constructor italian de superyachturi

24 Mai 2021, 07:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Mai 2021, 07:40 // Au Bani //  MD Bani

Italian Sea Group a aunțat sprijin financiar de la Giorgio Armani și firma farmaceutică belgiană Marc Coucke, în timp ce se pregătește să își listeze acțiunile într-o ofertă publică inițială la bursa din Milano.

Într-o declarație a companiei a fost menționat faptul că Giorgio Armani și compania de investiții familiale Coucke, Alychlo NV, vor investi separat în IPO. În timp ce cifrele specifice nu au fost dezvăluite, suma combinată va fi egală cu o cotă de 15% din grup după IPO, scrie Robb Report.

Grupul Italian Sea fabrică Admiral, Tecnomar pentru mărcile Lamborghini 63 și deține și facilitatea NCA Refit. Superiahturile sale personalizate recente includ Geco de 181-foot și Life Saga de 213-foot, ambele de la Admiral Yachts. Marca respectivă a construit 183 de iahturi de când a început în 1966. Marca sa Tecnomar este cunoscută pentru iahturi rapide, sportive, având construite 289 de nave de până la 165-foot de 36 de ani de istorie. Cele mai recente lansări ale lui Tecnomar includ Vesuv, un Evo 55 personalizat de 55-foot și Evo La Vie de 120 -foot. Ambele se disting prin forme futuriste și viteze maxime impresionante.

Investițiile combinate ale Grupului Armani și ale firmei farmaceutice belgiene Marc Coucke vor egala o participație de 15% la șantierul naval italian, care construiește iahturi personalizate precum Geco.

Grupul Italian Sea va oferi noi acțiuni în valoare de aproximativ 61,03 milioane de dolari (50 de milioane de euro) în IPO, iar compania sa holding, GC Holding SpA, va vinde și acțiuni existente. Controlat de CEO și fondator Giovanni Costantino, GC Holding va rămâne acționar majoritar al grupului Italian Sea Group, potrivit declarației.

Compania intenționează să utilizeze capitalul din IPO pentru a construi superiahturi de până la 100 de metri în instalațiile sale de producție de 1,7 milioane de metri pătrați. De asemenea, are un doc uscat de 650 –foot atât pentru reparații, cât și pentru construcții noi.

Grupul a declarat că intenționează să achiziționeze alte șantiere navale europene ca parte a extinderii sale. De asemenea, își va extinde parteneriatele cu alte mărci de lux. Grupul Italian Sea și-a anunțat și interesul pentru achiziționarea mărcii Perini Navi.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău