Google, Apple, Amazon: ce salarii au IT-iștii la marile companii americane

10 Aug. 2021, 13:14
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2021, 13:14 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Marile companii de tehnologie oferă salarii anuale de sute de mii de dolari angajaților, potrivit unui studiu CompTIA, citat de Business Insider, care a arătat care sunt câștigurile anuale ale acestora în America, la giganți precum Google, Amazon, Apple, Microsoft sau Intel.

Asociația americană CompTIA a raportat că în prima jumătate a anului 2021 companiile de tehnologie au angajat peste 80.000 de lucrători în SUA.

Spre exemplu, compania mamă a Google, Alphabet, a angajat peste 4.000 de persoane în al doilea trimestru al anului, iar la nivel general peste 300.000 de locuri de muncă în tehnologie au fost postate în iunie 2021.

Pentru a înțelege care este nivelul salariilor din industrie, Business Insider a analizat datele elaborate de US Office of Foreign Labor Certification, care se ocupă cu certificarea muncii pentru lucrătorii străini permanenți și temporari.

Iată care sunt veniturile anuale ale angajaților companiilor internaționale (articolul nu specifică dacă salariul este brut sau net):

Google

– un inginer software poate câștiga peste 300.000 de dolari anual
– un vicepreședinte pentru inginerie – 475.000 dolari
– un vicepreședinte senior – 650.000 dolari

Amazon

– un arhiect de soluții – între 90.800 și 185.000 de dolari

Apple

– manager de marketing – 240.000 dolari
– director de marketing – 325.000 dolari

Microsoft

– manageri de vânzări – 250.000 dolari

Uber

– inginer senior – 200.000 dolari
– senior manager de produs – 190.000 dolari

Intel 

– inginer manager – peste 300.000 dolari

IBM

– inginer – 335.000 dolari

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Sept. 2021, 22:04 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Carlos Ghosn vrea să clarifice lucrurile în memoriile sale ce urmează să fi publicate săptămâna aceasta: nu mai este acţionar la constructorul auto japonez Nissan Motor Co. şi este nerăbdător să îşi vândă participaţia pe care o deţine la grupul auto francez Renault SA, transmite Bloomberg.

Fostul CEO al alianţei Renault-Nissan, un fugar urmărit de justiţia japoneză, a devenit mai pesimist cu privire la perspectivele alianţei în ultimele 11 luni care au trecut de la publicarea primei sale cărţi în limba franceză. Într-un capitol ce acoperă pachetul său salarial, Ghosn susţine că a dovedit loialitate şi încredere în companiile pe care le-a condus prin faptul că a păstrat acţiunile pe care le deţinea şi după arestarea sa în luna noiembrie 2018, scrie Agerpres.

“Nu mai sunt acţionar la Nissan, mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus Ghosn într-un interviu realizat la Beirut, oraşul unde trăieşte după ce a fugit din Japonia la finele lui 2019 pentru a evita un proces în care este acuzat de diverse nereguli financiare.

Alianţa Renault-Nissan, înfiinţată în 1999 când Carlos Ghosn a fost trimis de Renault să salveze Nissan, care la acea dată era în pragul falimentului, este “condamnată” din cauza luptelor interne pentru putere, susţine fostul preşedinte director general.

Ghosn a precizat că mai are o participaţie la Renault via acţiunile pe care Guvernul francez le-a sechestrat în cadrul unei investigaţii în derulare privind rezidenţa fiscală.

“Nu fac acest lucru pentru că nu am încredere în echipa managerială. Este pentru că nu am altă alegere”, precizează Ghosn.

Valoarea de piaţă combinată a celor două companii a scăzut cu aproape 30 de miliarde de dolari după arestarea lui Carlos Ghosn. Nissan a înregistrat doi ani consecutivi de pierderi şi anul trecut a prezentat un plan de relansare care presupune închiderea unor linii de producţie şi sacrificarea cotei de piaţă pentru profitabilitate. La rândul său Renault a luat şi el măsuri drastice după plecarea lui Ghosn, eliminând mii de locuri de muncă şi reducând capacitatea de producţie după ce anul trecut a înregistrat pierderi record.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală