Google va solicita ca reclamele politice să facă precizări privind conținutul generat de inteligență artificială

10 Sept. 2023, 06:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Sept. 2023, 06:12 // Actual //  Lupu Eduard

Începând cu luna noiembrie, Google va solicita ca reclamele politice să indice în mod vizibil atunci când acestea prezintă conținut sintetic – cum ar fi imagini generate de inteligența artificială – a anunțat gigantul tehnologic în această săptămână, conform CNN Business.

Anunțurile politice care prezintă conținut sintetic care “reprezintă în mod neautentic persoane sau evenimente reale sau cu aspect realist” trebuie să includă o dezvăluire “clară și vizibilă” pentru telespectatorii care ar putea vedea anunțul, a precizat Google miercuri într-o postare pe blog. Regula, o completare la politica de conținut politic a companiei care acoperă Google și YouTube, se va aplica conținutului de imagine, video și audio.

Actualizarea politicii vine în contextul în care sezonul de campanie pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2024 se intensifică și în timp ce o serie de țări din întreaga lume se pregătesc pentru propriile alegeri majore în același an. În același timp, tehnologia inteligenței artificiale a avansat rapid, permițând oricui să creeze ieftin și ușor texte convingătoare generate de inteligența artificială și, din ce în ce mai mult, materiale audio și video. Experții în integritatea informațiilor digitale au tras un semnal de alarmă cu privire la faptul că aceste noi instrumente de inteligență artificială ar putea duce la un val de dezinformare electorală pe care platformele de socializare și autoritățile de reglementare ar putea fi slab pregătite să îl gestioneze.

Imaginile generate de inteligența artificială au început deja să apară în reclamele politice. În iunie, un videoclip postat pe X de către campania prezidențială a guvernatorului din Florida Ron DeSantis a folosit imagini care păreau a fi generate de inteligența artificială și care îl arătau pe fostul președinte Donald Trump îmbrățișându-l pe Dr. Anthony Fauci. Imaginile, care păreau concepute pentru a-l critica pe Trump pentru că nu l-a concediat pe cel mai important specialist în boli infecțioase al națiunii de la acea vreme, au fost greu de identificat: Ele au fost afișate alături de imagini reale ale celor doi și cu un text suprapus pe care scria “Trump în viața reală”.

În aprilie, Comitetul Național Republican a lansat un spot publicitar de 30 de secunde, ca răspuns la anunțul oficial al președintelui Joe Biden, care a folosit imagini de inteligență artificială pentru a imagina  Statele Unite distopice după realegerea celui de-al 46-lea președinte. Anunțul RNC a inclus pe ecran o mică dezmințire: “Construit în întregime cu imagini AI”, dar unii potențiali alegători din Washington, DC, cărora CNN le-a arătat videoclipul, nu au observat acest lucru la prima vizionare.

În actualizarea politicii sale, Google a precizat că va solicita dezvăluiri privind anunțurile care utilizează conținut sintetic într-un mod care ar putea induce în eroare utilizatorii. Compania a spus, de exemplu, că o “reclamă cu conținut sintetic care face să pară că o persoană spune sau face ceva ce nu a spus sau făcut” va avea nevoie de o etichetă.

Google a precizat că politica nu se va aplica conținutului sintetic sau modificat care este “lipsit de importanță pentru afirmațiile făcute în anunț”, inclusiv modificări precum redimensionarea imaginii, corecții de culoare sau “modificări de fundal care nu creează reprezentări realiste ale unor evenimente reale”.

Un grup de companii de top din domeniul inteligenței artificiale, inclusiv Google, a acceptat în iulie un set de angajamente voluntare prezentate de administrația Biden pentru a contribui la îmbunătățirea siguranței în jurul tehnologiilor lor de inteligență artificială. Ca parte a acestui acord, companiile au declarat că vor dezvolta mecanisme tehnice, cum ar fi filigranele, pentru a se asigura că utilizatorii știu când conținutul a fost generat de AI.

Comisia Electorală Federală a analizat, de asemenea, modul de reglementare a AI în reclamele politice.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău