Horoscopul banilor pentru Septembrie 2021: Scorpionii, fără modestie, profită de toate ocaziile

30 Aug. 2021, 15:50
 // Categoria: Au Bani // Autor:  bani.md
30 Aug. 2021, 15:50 // Au Bani //  bani.md

Având în vedere că subiectul „bani” este unul dintre cele mai populare, curiozitatea atinge cote maxime când este vorba de câți ai putea face sau dacă astrele îți sunt prielnice în perioada ce urmează.

După cum bine șțiți, nu toate semnele zodiacale sunt atât de norocoase când vine vorba de acest capitol al viețîi noastre, așa că haideți să vedem împreună câți bani va câștigă fiecare zodie în parte în septembrie 2021.

Berbec
Eșți o persoană mai zgârcită și nu arunci cu banii pe fereastră. Te gândeșți de două ori înainte de achiziționarea unui bun și cauți cele mai mici prețuri. Cu toate acestea, faci unele excese în această luna.

Taur
Pui mare accent pe stabilitatea și siguranță pe care ți le pot aduce banii, așa că vei face orice îți stă în putință, vei munci chiar peste program, pentru a avea confortul de a nu-ți refuză nici cea mai mică plăcere.

Gemeni
În septembrie vei fi pus la mari încercări când vine vorba de investit sau cheltuit. Există posibilitatea să mergi chiar într-o vacanță întârziată sau să îți achiziționezi un bun valoros.

Rac
Vei avea ocazia să-ți îmbunătățeșți câștigul lunar, însă nu eșți în stare în acest moment să ieși din aria ta de liniște și din rutină zilnică. Dacă te vei hotărî să te implici în ceva, fă-o în a două parte a acestei luni.

Leu
Îți place să trăieșți fiecare clipă la maximum, indiferent de câți bani trebuie să arunci pentru aceste plăceri. Nu este o perioada favorabilă pentru ține acum, deoarece nu-ți vor veni prea mulți bani în septembrie.

Fecioara
Îți doreșți acum mai mult că niciodată să faci ceva pentru a produce cât mai mult. Vei pierde multe momente importante din viață familiei tale însă în mod sigur vei ajunge la stabilitatea financiară pe care ți-o doreșți.

Balanță
Nu eșți chiar genul de persoană care aleargă după avere însă îți doreșți un trăi decent și asta vei încerca să faci și acum. Nu-ți vor intră în cont sume spectaculoase, ci doar salariul lunar și poate ceva în plus.

Scorpion
Având în vedere că nu prea te caracterizează modestia, vei încerca toată luna să te implici în fel de fel de activități care-ți vor aduce mai multe câștiguri acum sau pe viitor. Chiar dacă ceea ce primeșți nu e chiar ceea ce ai așteptat în prima faza, nu dispera!

Săgetător
Îți place să lucrezi cu oamenii, dar acum parcă ai tendința să-i lucrezi, să-i manevrezi așa cum vrei tu, pentru a ieși în câștig. Zis și făcut, nimic nu-ți va stă în cale pentru a-ți duce planurile la bun sfârșit!

Capricorn
Eșți pregătit întotdeauna să-ți asumi fel de fel de alte sarcini pentru a fi pe placul superiorilor. Fix datorită acestui lucru ajungi că spre sfârșitul lunii să te bucuri de un câștig pe care-l așteptai de mai multă vreme.

Vărsător
Trebuie să înveți să iei atitudine în față tututor lucrurilor care se întâmplă în jurul tău. Odată ce vei face acest lucru, vei putea să te implici și chiar să câștigi bani frumoși. Însă, fii ferm pe pozițîi și ai răbdare, deoarece nu este luna ta norocoasă!

Peșți
Nu pui mare preț pe bani, chiar dacă uneori îi câștigi cu greu și munceșți foarte mult. Ai tendința să cheltuiești mai mult decât dispui și chiar să mai apelezi și la fondurile partenerului. Septembrie nu-ți va aduce vreun câștig deosebit…

Sursa

Realitatea Live

25 Sept. 2021, 08:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Sept. 2021, 08:08 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru că tinerii moldoveni pleacă în număr mare la facultăți de top din Europa, o parte din universitățile din țară se orientează către țări îndepărtate precum India, Siria, Iordania.

”Anual Republica Moldova câştigă circa o sută de milioane de dolari datorită studenţilor străini care învaţă la noi în ţară. Cifra este de patru ori mai mare decât zece ani în urmă”, a declarat economistul IDIS Viitorul, Veaceslav Ioniță, la emisiunea săptămânală de analize economice.

În Republica Moldova, în prezent la universităţi învață circa 4600 de studenţi străini față de 1200 de studenți acum zece ani. „Este o cifră considerabilă ţinând cont de faptul că la noi numărul de studenţi scade dramatic în fiecare an. Acest lucru fiind motivat de factorul demografic şi de migraţie, dar şi faptul că mulţi studenţi aleg să înveţe în străinătate. Or, studenţii străini ajută ca sistemul educaţional din ţară să rămână pe linia plutire”, a explicat Ioniță.

În funcție da țara de proveniență, cei mai mulți studenți străini care învață în Republica Moldova sunt din România, Israel, India, Ucraina, Siria şi Iordania.

În 2020, cei mai mulţi studenţi sunt din România – 2125 de studenţi, originari din Israel, în 2015, în ţara noastră au venit la studii 2040 de tineri, iar pe locul trei este India 605 studenţi. Ucraina, Siria și Iordania au fost în top acum 20 de ani și care au înregistrat cea mai mare scădere.

În anul de studii 2020/21, rețeaua instituțiilor de învățământ superior este formată din 24 unități, inclusiv 16 instituții de stat (cu 2 unități mai puține față de 2019/203) și 8 instituții private (cu 1 unitate mai puțin față de 2019/204). Majoritatea instituțiilor de învățământ superior își au sediul în municipiul Chișinău – 20 unități, câte 1 unitate – în municipiile Bălți, Cahul, Comrat și orașul Taraclia.

În anul de studii 2019-2020, în Republica Moldova numărul de persoane la studii superioare de licenţă şi master a fost de 56,8 mii de persoane, adică cu 3,8 mii de studenţi mai puţini comparativ cu anul de studii 2018-2019, arată datele Biroului Național de Statistică.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală