(VIDEO) Jaf de amploare! Trei bănci au fost atacate simultan de oameni înarmați, localnicii strângeau banii de pe jos

30 Aug. 2021, 16:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Aug. 2021, 16:14 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

În orașul Araçatuba din sudul Braziliei a avut loc un jaf de amploare. Mai mulți tâlhari înarmați au atacat simultan trei bănci și au luat ostatiti pentru a evada. Jefuitorii au legat ostaticii pe capota și pe plafonul mașinilor cu care au fugit. Potrivit oamenilor legii, la jaf au luat parte peste 50 de persoane, scrie BBC.

Oficialii au declarat că peste 50 de persoane au luat parte la jaf, blocând drumurile cu vehicule în flăcări și plasând dispozitive explozive în tot orașul.

Deși nu este clar în totalitate câți atacatori au luat parte la jafuri, poliția a anunțat că doi suspecți au fost arestați. De asemenea, cel puțin trei persoane au fost ucise, printre care și un suspect.

Primarul din Araçatuba, Dilador Borges, a declarat că poliția s-a străduit să intervină: „Poliția nu poate trece la atac, nu îi poate înfrunta pentru că sunt prea multe vieți în joc”.

Jurnalistul Yuri Macri de la Record TV a postat pe Twitter imagini cu două dintre mașinile hoților. Potrivit acestora, prima mașină avea o persoană legată de acoperiș și alta de capotă, în timp ce în cea de-a doua se poate vedea o persoană ghemuită pe capotă.

Imaginile de pe camerele de supraveghere postate de un alt utilizator Twitter arată mai multe mașini care circulă prin oraș, unele cu persoane legate de capote.

De asemenea, au apărut imagini pe rețelele sociale în care localnicii adună banii căzuți în urma jefuitorilor.

 

Școlile vor rămâne închise luni, iar primarul a cerut oamenilor să rămână în interior, avertizându-i cu privire la pericolul dispozitivelor explozive.

Nu este prima dată când Araçatuba este vizată de tâlhari de bănci. În 2017, infractorii au preluat controlul asupra diferitelor locuri strategice din oraș, au atacat secțiile de poliție și au blocat drumurile ca parte a jafului unei firme de securitate privată.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău