(VIDEO) Jaf de amploare! Trei bănci au fost atacate simultan de oameni înarmați, localnicii strângeau banii de pe jos

30 Aug. 2021, 16:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Aug. 2021, 16:14 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

În orașul Araçatuba din sudul Braziliei a avut loc un jaf de amploare. Mai mulți tâlhari înarmați au atacat simultan trei bănci și au luat ostatiti pentru a evada. Jefuitorii au legat ostaticii pe capota și pe plafonul mașinilor cu care au fugit. Potrivit oamenilor legii, la jaf au luat parte peste 50 de persoane, scrie BBC.

Oficialii au declarat că peste 50 de persoane au luat parte la jaf, blocând drumurile cu vehicule în flăcări și plasând dispozitive explozive în tot orașul.

Deși nu este clar în totalitate câți atacatori au luat parte la jafuri, poliția a anunțat că doi suspecți au fost arestați. De asemenea, cel puțin trei persoane au fost ucise, printre care și un suspect.

Primarul din Araçatuba, Dilador Borges, a declarat că poliția s-a străduit să intervină: „Poliția nu poate trece la atac, nu îi poate înfrunta pentru că sunt prea multe vieți în joc”.

Jurnalistul Yuri Macri de la Record TV a postat pe Twitter imagini cu două dintre mașinile hoților. Potrivit acestora, prima mașină avea o persoană legată de acoperiș și alta de capotă, în timp ce în cea de-a doua se poate vedea o persoană ghemuită pe capotă.

Imaginile de pe camerele de supraveghere postate de un alt utilizator Twitter arată mai multe mașini care circulă prin oraș, unele cu persoane legate de capote.

De asemenea, au apărut imagini pe rețelele sociale în care localnicii adună banii căzuți în urma jefuitorilor.

 

Școlile vor rămâne închise luni, iar primarul a cerut oamenilor să rămână în interior, avertizându-i cu privire la pericolul dispozitivelor explozive.

Nu este prima dată când Araçatuba este vizată de tâlhari de bănci. În 2017, infractorii au preluat controlul asupra diferitelor locuri strategice din oraș, au atacat secțiile de poliție și au blocat drumurile ca parte a jafului unei firme de securitate privată.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:08
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Sept. 2021, 14:08 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Micii investitori din Statele Unite au achiziţionat acţiuni de 1,93 mld. dolari de-a lungul sell-offului Evergrande, sumă ce reprezintă a patra cea mai mare achiziţie netă de când a început criza sanitară, conform datelor companiei de date VandaTrack, citate iniţial de Business Insider. Cum s-a întâmplat şi în cazul altor episoade asemănătoare, tranzacţiile au luat în vizor ETF-ul (exchange traded fund) QQQ, care urmăreşte evoluţia indicelui Nasdaq şi ETF-ul SPY, concentrat asupra indicelui S&P 500, unul dintre cele mai utilizate instrumente financiare din lume, scrie Ziarul Financiar.

Evenimentul subliniază tendinţa investitorilor de retail de a cumpăra valori mobiliare în momente marcate de declinuri puternice, în speranţa că respectivele acţiuni vor creşte considerabil în viitorul apropiat. Speriate de prăbuşirea gigantului imobiliar Evergrande, instituţiile financiare au vândut constant din acţiuni pe măsură ce bursele globale au continuat să sufere scăderi. Însă intenţiile investitorilor de pe Wall Street au fost la fel de puternice ca cele ale micilor investitori americani care cumpără acţiuni prin intermediul smartphone-urilor şi laptopurilor. Printre cei care au recomandat valorificarea sell-offului de zilele trecute se numără Marko Kolanovic, guru al pieţelor de capital şi strateg în cadrul băncii JPMorgan, şi Tom Lee, cofondator al firmei de cercetare Fundstrat Global Advisors şi unul dintre cei mai cunoscuţi strategi de pe Wall Street.

VandaTrack spune că investitorii de retail au achiziţionat acţiunile băncilor din SUA într-o proporţie semnificativă, sugerând că investitorii instituţionali începuseră să vândă pe măsură ce criza a captat atenţia spaţiului public. „Operatorii aerieni au fost vânduţi masiv de către mediul de retail, ceea ce înseamnă că investitorii instituţionali se aflau de partea cealaltă a tranzacţiilor, construindu-şi expunere în vederea redeschiderii”, spune Connor Mayer, membru al VandaTrack.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală