Îmbunătățirea continuă a calității produselor MMZ prin modernizarea procesului de producție este o prioritate a uzinei

23 Iul. 2024, 18:56
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
23 Iul. 2024, 18:56 // Slider //  bani.md

Cu ocazia celebrării Zilei Metalurgistului, directorul general al SA „MMZ”, Serghei Cornev, a prezentat direcțiile strategice de dezvoltare a Uzinei Metalurgice Moldovenești pentru anul 2024 într-un interviu acordat reprezentanților presei din Moldova.

„În primul rând, din tot sufletul vreau să felicit angajații uzinei și familiile acestora cu această minunată sărbătoare – Ziua Metalurgistului. Doresc tuturor pace și previzibilitate în ziua de mâine, precum și sănătate vouă, celor dragi și apropiaților voștri. În anul care a trecut, conducerea uzinei a continuat să implementeze cu succes strategia de dezvoltare a MMZ, ale cărei direcții principale sunt modernizarea uzinei și implementarea tehnologiilor avansate pentru a asigura o protecție maximă a mediului înconjurător și îmbunătățirea continuă a calității produselor uzinei”, a spus Serghei Cornev.

Directorul general al SA „MMZ” a menționat că investițiile ecologice ale uzinei, implementate în ultimii patru ani, au însumat șapte milioane de dolari, ceea ce permite uzinei să continue să fie un lider sustenabil în domeniul ecologiei, investind în tehnologii moderne și proiecte de reducere a impactului ecologic.

Serghei Cornev a spus că „rezultatele muncii depuse sunt evidente. MMZ a devenit prima uzină metalurgică din Europa de Est căreia Universitatea Tehnică Rin-Vestfalia din Aachen i-a confirmat rezultatele calculului amprentei de carbon a produselor. Rezultatul calculului s-a dovedit a fi de opt ori mai mic decât nivelul calculat stabilit de Comisia Europeană pentru importul produselor pe teritoriul UE”.

Acest calcul a fost realizat de cunoscuta companie germană D.A.R. Metall AG, iar datele au fost confirmate de Universitatea Tehnică Rin-Vestfalia, care face parte dintr-o asociație a nouă dintre cele mai cunoscute universități tehnice din Germania.

În prezent, MMZ oferă pe piața UE produse cu cea mai mică amprentă de carbon calculată și confirmată dintre toți importatorii de oțel beton și sârmă laminată, ceea ce face ca produsele MMZ să fie mai atractive.

Directorul general al MMZ a menționat că eficiența investițiilor uzinei este confirmată și de companiile lider în auditul internațional. Astfel, în acest an, MMZ a desfășurat cu succes recertificarea în domeniul sistemului de management al calității și auditul de supraveghere în domeniul managementului de mediu la compania elvețiană SGS.

A fost remarcat un grad ridicat de implicare a întregului colectiv al uzinei în procesele sistemului integrat de management, de la directorul general și directorii de servicii până la muncitorii din procesele tehnologice principale.

În procesul de verificare a producției principale, a fost remarcat un nivel ridicat de dezvoltare a tehnologiei, un grad ridicat de automatizare și vizualizare a proceselor, echipamente moderne, un sortiment larg de produse fabricate, mobilitatea tehnologiei, care permite depășirea așteptărilor clienților în ceea ce privește caracteristicile calitative. Experții grupului de audit SGS au remarcat un nivel ridicat de satisfacție a clienților de 99,9% din 100%, ceea ce indică calitatea superioară a produselor uzinei. A fost remarcată extinderea funcționalității sistemului de gestionare electronică a documentelor și utilizarea codurilor QR în operațiunile de expediere a produselor finite în special, și un puternic sistem de management al proceselor logistice în general.

A fost remarcat un nivel ridicat de competență a personalului laboratorului central de încercări, care este acreditat în sistemul internațional ILAC și își îmbunătățește continuu competențele în programele internaționale interlaboratoare. A fost remarcat un nivel ridicat de dotare a laboratorului cu echipamente și sisteme noi.

În viitorul apropiat, MMZ plănuiește să finalizeze prima etapă a reconstrucției, să pună în funcțiune un nou sistem de epurare a gazelor prin filtre de pânză, utilizând la maximum echipamentele existente de epurare a gazelor, atingând purificarea gazelor de fum de praf până la 5 mg/m³. De asemenea, a fost studiată experiența străină a reconstrucțiilor efectuate pentru înlocuirea electrofiltrelor cu sisteme de epurare a gazelor prin filtre de pânză în industria metalurgică.

„Capitalul principal al uzinei, fără îndoială, îl reprezintă oamenii noștri și experiența lor în această industrie unică. Ca și în anii trecuți, continuă să funcționeze programele sociale și proiectele de infrastructură. Conducerea uzinei va continua să acorde o atenție deosebită ca metalurgiștii moldoveni și familiile lor să se simtă confortabil în orașul lor”, a spus Serghei Cornev, directorul general al MMZ.

Realitatea Live

30 Iun. 2025, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
30 Iun. 2025, 15:29 // Actual //  bani.md

La data de 27 iunie, a avut loc Adunarea Generală Anuală a Acționarilor Victoriabank. În cadrul ședinței desfășurate la Chișinău, au fost examinate rezultatele financiare ale băncii pentru anul 2024 și a fost aprobat raportul Consiliului de Administrație. De asemenea, cu votul majorității acționarilor a fost luată decizia de distribuire a dividendelor în sumă de peste 292 de milioane de lei către acționari, în urma performanței financiare înregistrate anul precedent.

Valoarea dividendelor aprobate per acțiune este de 11,68 lei. Plata acestora va fi efectuată integral în mijloace bănești, în termen de cel mult trei luni de la data aprobării deciziei.

2024 a fost un an financiar foarte bun, cu un profit solid la nivel de grup și creșteri pe toate liniile de business. Ne bucurăm că aceste rezultate ne-au oferit posibilitatea să recompensăm echitabil acționarii prin distribuirea dividendelor pentru al doilea an consecutiv. Privim înainte cu încredere să consolidăm ceea ce am construit și să continuăm să creștem, cu obiective clare și o viziune pe termen lung”, declară Levon Khanikyan, Președintele Comitetului de Direcție al Victoriabank.

Tot în cadrul AGA, acționarii au aprobat și o serie de măsuri importante pentru consolidarea cadrului de guvernanță corporativă, inclusiv reconfirmarea auditorului extern, actualizarea regulamentelor interne și a Statutului băncii.

Victoriabank este a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova, având un portofoliu total al activelor de peste 26 de miliarde de lei. Cu o rețea de 63 de unități și 1150 de angajați, banca oferă servicii și produse pentru 330.000 de clienți. Victoriabank susține economia locală, inovația și dezvoltarea durabilă. În martie 2025, Victoriabank a fuzionat cu BCR Chișinău, în urma unei achiziții care a marcat o premieră pe piața din Republica Moldova: o bancă locală a achiziționat integral o altă instituție bancară din țară. Iar în aprilie 2025, Victoriabank a anunțat semnarea acordului privind intenția de achiziționare a 100% din Microinvest, liderul sectorului financiar non-bancar din Republica Moldova.

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO