IMPRESIONANT! A lăsat cea mai mare parte a AVERII unui valet din hotelul unde se odihnea. Nu trebuie să mai muncească

31 Aug. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
31 Aug. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Un valet turc a povestit cum un client britanic de la hotelul său i-a lăsat o „mică avere” după ce a decedat. După ce a vizitat în fiecare an hotelul Korumar Hotel De Luxe din cartierul Aydin din Kușadasi, un oraș portuar în vestul Turciei, la Marea Egee, britanicul Charles George Courtney din Hastings, Regatul Unit, a început o prietenie apropriată cu valetul hotelului, Taskin Dasdan, scrie dailymail.

Când Charles a decedat la începutul lui 2021, iar familia sa a fost surprinsă să afle că cea mai mare parte a averii sale va merge la valetul turc, Taskin, cu moșteniri minore pentru alți membri ai hotelului, scrie Aleph News.

Taskin a spus pentru Turiz Majansi: „Ne-a tratat ca și cum am fi făcut parte din familia lui. A contribuit chiar și la educația copiilor mei… Bineînțeles că am fost emoționați”.

Taskin a precizat că este valet la același hotel încă din 1990 și că îl cunoaște pe Charles, de mult timp. Acesta a spus că britanicul își petrecea vacanțele la hotel în fiecare an, unde l-a găsit pe Taskin, care, potrivit acestuia, avea un talent deosebit pentru a-și face vizitatorii să se simtă în largul lor.

El a spus că a depus toate eforturile pentru a-l face să se simtă în largul său și ca un membru al familiei, așa cum făcea cu toți vizitatorii.

Taskin a afirmat pentru Bayez Gazete: „La hotel, îi tratăm pe toți în mod egal, îi tratăm ca pe o familie, nu ca pe niște turiști”.

Acesta a continuat să spună că știa deja că Charles era bun, întrucât bătrânul britanic îi oferise la un moment dat bani pentru școlarizarea copiilor săi, lucru pentru care îi era destul de recunoscător, în ciuda faptului că nu se așteptase la ceva.

Atunci când Charles a murit anul acesta, la o dată neprecizată, rudele sale au fost surprinse să afle că britanicul a lăsat prin testamentul său cea mai mare parte a averii sale lui Taskin, dar și cu moșteniri minore pentru alți membri ai hotelului.

Din câte se pare, suma mare de bani reprezintă cea mai mare parte a moștenirii lui Charles. Taskin a aflat pentru prima dată despre bani atunci când hotelul a fost sunat de oficiali britanici care doreau să vorbească cu unii dintre angajați. Taksim a recunoscut că a rămas șocat când i s-a spus despre acest lucru, afirmând: „Am primit un telefon din Anglia, după ce Charles a murit, în care ni s-a spus că ne-a lăsat o mare parte din moștenirea sa”.

În cadrul unui interviu acordat presei locale, Taskin a spus că suma consistentă a inclus și unele sume mai mici pentru colegii săi de hotel și că nici el și nici ei nu știau că sunt la rând pentru ceva. Suma de bani lăsată de britanic nu a fost dezvăluită, deși se crede că este suficientă pentru ca turcul să nu mai muncească niciodată. Taskin, pe de altă parte, a afirmat că îi place atât de mult meseria sa, încât intenționează să rămână în funcție. El a mai spus că, deși apreciază oferta, se bucură de munca sa, deoarece îi permite să întâlnească oameni din întreaga lume.

Charles a dormit de fiecare dată în camera 401, care acum este cunoscută sub numele de ”Camera lui Charlie”, conform lui Taskin, și le amintea mereu angajaților hotelului de britanicul care a trecut de la statutul de oaspete la cel de membru al familiei hotelului.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Sept. 2021, 14:25 // Actual //  Lupu Eduard

Echipa de experți a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de dl Ruben Atoyan va începe discuțiile cu autoritățile Republicii Moldova la 27 septembrie 2021.

Misiunea FMI va purta discuții în cadrul consultărilor pentru anul 2021 prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI[1], precum și pe marginea solicitării autorităților vis-à-vis de un nou program, axat pe un set de politici care să pună bazele restabilirii după pandemia de COVID-19 și promovării reformelor ce țin de buna guvernanță și a reformelor instituționale.

Ultimul program al Republicii Moldova cu FMI a fost discutat de Guvernul Chicu, dar așa și nu a ajuns să fie semnat după ce în decembrie 2020 și-a dat demisia.

În luna Aprilie 2020 Consiliul de directori al FMI a aprobat un credit de urgență pentru RM în sumă de cca 235 mil. USD, care a fost acordat pentru suport bugetar în condițiile prognozelor de contractare economică. Guvernul s-a adresat FMI în luna Martie pentru a susține Moldova în depășirea urmărilor crizei economice generate de pandemie.

Cota  Republicii Moldova la FMI constituie 172,5 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST) (circa 246 milioane dolari S.U.A.), sumă echivalentă cu 0,04 procente din suma totală a cotelor. Puterea de vot a Republicii Moldova  în cadrul FMI este de 1973 voturi, ceea ce constituie 0,08 procente din numărul total de voturi.

Moldova a devenit membru al FMI la 12 august, 1992

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală