În 2021, BERD a înregistrat cel mai mare profit din istorie. Ce portofoliu de credite avea în Rusia, Belarus și Ucraina

07 Apr. 2022, 15:52
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
07 Apr. 2022, 15:52 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

În 2021, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a înregistrat cel mai mare profit din istoria sa, transmite Reuters. Cu toate acestea, instituția avertizează că războiul din Ucraina va avea un impact semnificativ asupra finanţelor sale în acest an.

Potrivit informațiilor, în 2021. profitul său a urcat la 2,5 miliarde de euro, depăşind precedentul record istoric stabilit în 2006.

Conducerea BERD a atribuit aceste rezultate excelente investiţiilor sale în acţiuni, în special în sectorul de tehnologie, precum şi reducerii creditelor neperformante, pe măsură ce economiile în care investeşte şi-au revenit după pandemia de coronavirus. Potrivit BERD, investiţiile sale în equity au înregistrat anul trecut un câştig de aproximativ 30% (1,7 miliarde de euro).

Cu toate acestea, BERD avertizează că războiul din Ucraina va avea un impact semnificativ asupra finanţelor sale în acest an, în condiţiile în care banca a decis să acorde Ucrainei un pachet de sprijin în valoare de două miliarde de euro, De asemenea, conomistul şef de la BERD a avertizat recent că economia ucraineană ar putea să înregistreze o contracţie economică de 20% fără o încetare rapidă a focului.

„Este posibil ca războiul din Ucraina să aibă un impact semnificativ asupra performanţelor financiare din 2022. BERD are un portofoliu mare de investiţii şi pachete de acţiuni în Ucraina precum şi portofolii în Belarus şi Rusia”, a informat BERD într-un comunicat de presă.

Instituţia financiară a dezvăluit că la finele lui 2021 avea un portofoliu de credite de 2,1 miliarde de euro în Ucraina, de 200 milioane de euro în Rusia şi de 500 milioane de euro în Belarus, plus o expunere pe equity de 300 milioane de euro, 1,2 miliarde euro respectiv 100 milioane de euro în cele trei ţări.

BERD nu a mai investit noi fonduri în Rusia după anexarea de către Moscova a Peninsulei Crimeea, în 2014. De asemenea, BERD a introdus un moratoriu cu privire la noi investiţii în Belarus după alegerile controversate din 2020.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a fost înfiinţată în 1991 pentru a investi în fostele state din blocul comunist şi a le ajuta să facă tranziţia la economia de piaţă. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi Orientul Mijociu.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău