În Moldova se așteaptă scăderea prețurilor la pepeni verzi. Trei motive principale

20 Iul. 2021, 11:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Iul. 2021, 11:19 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În Republica Moldova, sezonul 2021 al pepenilor verzi s-a deschis la începutul lunii iunie – cu o săptămână mai devreme decât anul trecut. Acest lucru a fost surprinzător, având în vedere tranziția bruscă „de la iarnă la vară”, temperatura ridicată și seceta de la mijlocul primăverii 2020.

În acest an, operatorii de pe piață explică începutul timpuriu al pepenilor verzi și galbeni prin „importuri atipice” din Turcia și Balcani, întrucât în ​​anii anteriori principalul furnizor de pepeni verzi pe piața moldovenească au fost regiunile sudice ale Ucrainei. În același timp, nivelul prețurilor de pornire – 14-16 lei/kg a fost mai mic decât în ​​trecut 18 – 19 lei/kg. Dar, de la mijlocul lunii trecute până la sfârșitul celei de-a doua parte a lunii iulie, prețurile la pepenii verzi din Moldova s-au menținut la nivelul de 4,50-6,0 lei/kg, ceea ce este comparabil cu cele mai ridicate prețuri din ultimul sezon în aceeași perioadă de vară. Cu toate acestea, operatorii pieței de fructe și legume din Moldova presupun că în viitorul apropiat prețurile la pepeni verzi vor scădea semnificativ din cel puțin trei motive, scrie East-fruit.com.

În primul rând, în urmă cu mai bine de o săptămână, pepenii moldoveni au apărut pe piața locală, nu crescuți într-o metodă de răsad scumpă, ci din plantații semănate în câmp deschis. În zilele următoare, în Moldova sunt așteptate ploi și temperaturi mai reci, dar odată cu refacerea vremii fierbinți până la sfârșitul acestei săptămâni, acest lucru va da impuls creșterii accelerate a pepenilor și bostănoaselor. În plus, livrările semnificative de pepeni verzi din Kherson vor începe în zilele următoare în Moldova cu o oarecare întârziere, dar cu toate acestea, drept urmare, pe piața moldovenească vor apărea mult mai multe produse, iar prețurile pentru acestea vor scădea cu siguranță.

În al doilea rând, în Moldova, în ultimii doi ani, a existat un proces de extindere a suprafețelor agricole pentru legume și pepeni. În același timp, alături de cultivarea legumelor de uz casnic, care asigură creșterea principală a suprafețelor, țara păstrează regiuni specializate în mod tradițional în cultivarea pepenilor verzi: Anenii Noi și Hâncești – în centru, în nord – Sîngerei, etc. pe suprafețe mari.

În al treilea rând, producătorii de culturi fructifere au observat o scădere a cererii interne în Moldova pentru aproape întreaga gamă de culturi de fructe și legume și fructe de pădure de câteva săptămâni. Consumatorul este pregătit să aștepte până în ultimul moment.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău