Începe sezonul pozelor în LAVANDĂ. Când se deschid câmpurile pentru vizitatori, facilități, prețuri și locații

14 Iun. 2021, 13:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 13:30 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Mai multe lanuri de lavandă anunță că în curând va fi permis accesul pentru vizitatori. În acest sens am luat legătura cu proprietarul câmpului de lavanda de la Colonița, domnul Ciorbă Valeriu pentru a afla mai multe detalii despre roada din acest an și pentru a concretiza detalii referitor la prețuri și facilitățile oferite pe teritoriul câmpului.

Domnul Valeriu Ciorbă a pus că în această săptămână, miercuri sau joi va fi permis accesul vizitatorilor.

Foto: Lavanda.md

Deschiderea sezonului pentru vizitarea câmpului de lavandă

„Sperăm să dăm start sezonului cât mai curând posibil, am planificat pentru miercuri sau joi, dar mai depinde și de timpul de afară. Din cauza ploilor și a timpului mai rece ar putea începe puțin mai târziu.”

Prețuri

„În acest an păstrăm prețurile la fel ca și în anii precedenți. Intrarea este de 50 de lei pentru o persoană, iar grupurilor oferim și reduceri. Copii până la 7 ani au acces gratuit.”

  • 50 lei – o persoană;
  • 90 de lei – 2 persoane;
  • 130 de lei – 3 persoane;
  • 170 de lei – 4 persoane;
  • 210 lei – 5-6 persoane;
  • 250 de lei – 7 -8 persoane;
  • 290 de lei – 9 -10 persoane;

De reduceri beneficiază pensionarii, studenții, elevii până la 13 ani și persoanele cu dizabilități. Aceștia vor achita 40 de lei pentru a intra pe câmp.

Prețul include accesul pe teritoriul lanului și decorul. În cazul în care mergeți cu un fotograf profesionist, acesta va intra gratuit.

Roada din anul 2021

Valeriu Ciorbă spune că în acest an roada a fost influențată de umiditate, dar și de timpul rece cu ploi și fără soare.

„Atunci când vorbim de roadă sunt importante 2 momente. În primul rând umiditatea – datorită umidității butașii rămași de anul trecut s-a dezvoltat destul de bine. Al doilea moment este că cei sădiți în acest an au nevoie de soare pentru a-i ajunge pe ceilalți. În general, florile sunt frumoase și arată foarte bine. Așteptăm cât mai curând să ne deschidem.”, a declarat Valeriu Ciorbă pentru Bani.md.

Lanul de la Colonița se află chiar lângă Chișinău și are o suprafață de 0,5 hectare, de asemenea sunt disponibile două soiuri de lavandă – albă și violetă.

„La moment avem un lan de 0,5 hectare și planificăm să ne extindem până la un hectar. Aici este vorba despre lanul destinat vizitatorilor, celelalte sunt de importanță industrială. Avem două soiuri de lavandă – albă și violetă.”

Facilități pe teritoriul lanului

„Nu avem un fotograf care să fie aici pe loc, însă sunt câțiva pe care putem să-i recomandăm. De obicei oamenii fac poze cu telefonul sau vin cu propriul fotograf. Nu este greu de găsit unul întrucât ne aflăm foarte aproape de Chișinău.”

De asemenea, pe teritoriul lanului este amplasat un mic magazin de unde cumpărătorii pot procura ulei, buchete și alte produse. Pe lângă acesta va fi și un spațiu destinat pentru poze.

„Pe teritoriul lanului este un mic magazin de unde vizitatorii pot procura produse obținute din producție noastră: buchete de lavandă, uleiuri. De asemenea, vom amenaja un decor pentru fotografii în stil rustic, vom avea leagăn și alte tipuri de amenajări.”

Propritarul lanului îndemnă oamnii să se apropie pentru a vizita lanul de lavandă.

„Vă așteptăm pe toți în lanul de lavandă de la Colonița, vă promitem că veți rămâne impresionați de frumusețea lanului. Pentru a vă convige de aceasta puteți accesa site-ul nostru Lavanda.md unde am postat poze din anii precedenți.”

Cum puteți ajunge la lanul de lavandă din Colonița!

De asemenea, alte lanuri de lavandă au anunțat despre deschiderea sezonului pentru turiști, este vorba de lanul „Lavandița” care se deschide pe data de 20 iunie.

„Accesul în lanuri va fi permis contra plată, 50 de lei per persoană, copiii în vîrstă de pînă la 7 ani -gratuit.”

Aici de asemenea vor fi instalații pentru poze și vor fi vândute produse din lavandă. Lanul se află la 3o de km de Chișinău.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală