INCREDIBIL! Aducem Turcia în Moldova: La periferia Capitalei se deschide un aquacity imens de 40.000 m2 (FOTO)

03 Mai 2022, 16:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
03 Mai 2022, 16:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

La periferia Chișinăului va fi deschis cel mai mare aquacity din țară. Este vorba despre VARA VARA Aquacity care a pregătit o suprafață de 40.000 m2 piscine, tobogane, piste de mare viteză și nu în ultimul rând emoții unice. Astfel, vei avea posibilitatea să te distrezi acasă la fel ca în Turcia sau oriunde în altă parte a lumii.

Pentru această vară cei de la VARA VARA au pregătit 4.770.000 de litri de apă pură pentru distracții nelimitate pentru tine, prietenii și familia ta.

Foto: Facebook/VARA VARA Aqua City

Potrivit informațiilor, noul aquacity va fi dotat cu o piscină de cu valuri a cărei înălțime ajunge până la doi metri, un kilometru și jumătate de piste de mare viteză și un tobogan cu înălțimea unei clădiri de opt etaje. De asemenea, există și o zonă separată  Relax cu o piscină de aproape 900m2 și 4 jacuzzi cu hidromasaj.

Nu va lipsi nici zona destinată copiilor unde este una dintre cele mai mari piscine pentru copii din Europa, de aproape 1000m2. Cei mai mici vizitatori se vor bucura de o zonă de agrement cu 13 tobogane și 7 atracții de divertisment, iar copiii mai mari vor fi captivați de activitățile unui complex de joacă cu 5 tobogane, tunuri cu apă și o găleată uriașă răsturnată.

Foto: Facebook/VARA VARA Aqua City

Pe lângă toate acestea, vei putea savura bucate cu specific asiatic, european și bucătărie grecească, fast-food și bar. Pentru cei care preferă intimitatea, există corturi VIP separate și o sală pentru celebrări. Tot pe teritoriul Aquacity, poți comanda delicii gastronomice dintr-un meniu special pentru copii.

VARA VARA Aquacity se află la periferia sectorului Ciocana al Capitalei. În prezent, în cadrul noului parc de distracții de apă se caută colegi în echipă, fiind disponibile mai multe funcții vacante precum chelner, salvamar, animator și altele.

Foto: Facebook/VARA VARA Aqua City

Realitatea Live

06 Dec. 2023, 17:11
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 17:11 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova urmează să aloce 5,12 miliarde de lei pentru plata datoriei de stat în anul 2024, cu o reducere de 278,8 milioane de lei (5,2%) față de cifrele revizuite pentru anul 2023, potrivit bugetului pentru anul 2024.

Cheltuielile pentru serviciul datoriei externe de stat în 2024 sunt estimate la 2,3 miliarde de lei (echivalentul a 123,1 mil. dolari), reflectând o creștere de 795,4 milioane de lei (51,8%) față de cifrele revizuite pentru 2023. Această creștere este atribuită împrumuturilor în curs de desfășurare și împrumuturilor noi, precum și comisioanelor unice și creșterii ratelor de actualizare Euribor la 6 luni și ratele drepturilor speciale de tragere pe piața internațională.

Ministerul Finanțelor estimează că, în 2025-2026, costurile aferente serviciului datoriei publice externe vor crește la aproximativ 2,4 miliarde de lei și, respectiv, 2,6 miliarde de lei.

În ceea ce privește cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat în 2024, acestea sunt estimate la 2,8 miliarde de lei, inclusiv emisiile de Valori Mobiliare de Stat (VMS) pe piața primară (2 miliarde 018,1 milioane lei), VMS convertite (181,2 milioane lei), și obligațiunile emise pentru îndeplinirea obligațiilor de plată ale Ministerului Finanțelor rezultate din garanțiile de stat (597,5 milioane lei).

În comparație cu cifrele revizuite pentru anul 2023, cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat planificate pentru 2024 sunt mai mici cu 1,074 miliarde de lei (-27,7%), o reducere datorată scăderii ratei dobânzii la VMS pe piața primară.

Pentru anii 2025-2026, se estimează că cheltuielile pentru serviciul datoriei interne de stat vor fi de 2 miliarde 432,3 milioane lei și, respectiv, 2 ,5 miliarde de lei, potrivit proiectului de buget.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău