INFOGRAFIC. Decesele – cu 25% mai multe decât nașterile. Divorțurile – în jumătate cât căsătoriile

06 Apr. 2021, 09:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
06 Apr. 2021, 09:40 // Actual //  Otilia Cotruța

Familiile din Republica Moldova sunt tot mai mici și mai puține. Numărul deceselor îl depășește cu mult pe cel al nașterilor, iar valoarea divorțurilor înregistrate în țara noastră timp de un an este egal cu jumătate din numărul căsătoriilor.

Numărul deceselor depășește tot mai mult numărul nașterilor înregistrate în Republica Moldova. Situația din anul 2020 este și mai alarmantă. Asta arată datele publicate de Agenția Servicii Publice. Pe parcursul anului trecut, numărul deceselor a ajuns la 40 de mii 466, în timp ce numărul nașterilor a fost de doar 29 de mii 314.

În dinamică,numărul deceselor a fost în creștere cu zece la sută față de cel înregistrat în 2019 și aproape cu 9% mai mare decât cel înregistrat în 2018.

Între timp, numărul nașterilor înregistrate în 2020 a fost în scădere cu 2% față de cel din 2019 și cu 11% mai mic decât cel înregistrat în 2018.

Totodată, datele oferite de Agenția Servicii Publice, relevă faptul că jumătate dintre familiile din Republica Moldova se destramă. Numărul divorțurilor înregistrate pe parcursul unui an este aproape de 50 la sută din numărul căsătoriilor.

Această tendință se păstrează cel puțin din anul 2018.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 05:45
 // Categoria: Uncategorized // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 05:45 // Uncategorized //  Lupu Eduard

Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat o nouă tactică, literalmente „prăjind” armata rusă pe front. Rușii susțin că armata ucraineană acoperă zona în care se află armata rusă cu obuze de mortier, controlând fiecare pas al mișcării ocupanților cu ajutorul unui număr mare de drone.

Tactica de conducere a armatei ucrainene se numește „izolarea zonei de luptă”. Acest lucru este raportat de armata rusă, scriind pe unul dintre cele mai populare canale militare Telegram din Federația Rusă „Martorii lui Bayraktar”.

„Într-un sat blestemat, am văzut tactica avansată a trupelor ucrainene. Se numește „izolarea zonei de luptă”. Forțele Armate ale Ucrainei folosesc un număr mare de drone zi și noapte, ridicând în aer drone cu camere termice. În scurt timp, au reușit să deschidă nodurile de apărare și rutele pentru deplasarea trupelor”, comentează rușii despre acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.
După încheierea recunoașterii, unitățile armatei ucrainene preiau controlul deplin al focului asupra potecilor și drumurilor, suprimând cu foc de mortier orice posibilitate de deplasare a rușilor în sectorul izolat.

Sunt literalmente, fără a le oferi posibilitatea de a se mișca. Rușii blocați nu puteau evacua răniții și primi apă, mâncare și muniție.

„Părăsind satul, am simțit toate atacurile armatei ucrainene. Timp de o oră și jumătate ne-au lovit cu mortiere. Senzația nu este plăcută. Am analizat îndelung situația și am realizat că principalul factor dăunător în această tactică este frica” ​​, scrie un soldat rus.
Potrivit acestuia, în astfel de condiții, moralul ocupanților ruși scade, forțându-i să se retragă și să-și abandoneze pozițiile.Ocupantul notează că armata ucraineană folosește tactica în sectoare mici ale frontului, totuși, în curând o va putea extinde până la kilometri depărtare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău